Hamas doet beroep op Moslim Lobby en Arabische Lobby om anti-terreur resolutie in VN te dwarsen

Hamas-leider van het politbureau, Ismail Haniyeh (plaatje hierboven), heeft een aantal Arabische en buitenlandse leiders benaderd om een ​​door de VS opgestelde resolutie van de Algemene Vergadering van de VN te beletten dat deze Hamas zou veroordelen om raketten af ​​te vuren naar Israël en een einde te maken aan zijn gewelddadige activiteiten.

De Algemene Vergadering van de VN (UNGA) is gepland om donderdag over de ontwerpresolutie te stemmen, volgens de Amerikaanse missie bij de wereldorganisatie.

“Haniyeh nam contact op met een aantal leiders en ministers van Buitenlandse Zaken in de regio en daarbuiten om de Amerikaanse pogingen af ​​te breken om een ​​resolutie aan te nemen die het Palestijnse verzet en Hamas veroordeelt”, zei de terreurgroep in een verklaring die op zondag op zijn website werd geplaatst.

Haniyeh belde met de secretaris-generaal van de Arabische Liga Ahmed Aboul Gheit, Qatari Minister van Buitenlandse Zaken Mohammed bin Abdulrahman al-Thani en functionarissen in de Egyptische Algemene Inlichtingendiensten, volgens de verklaring.

Hij stuurde ook brieven naar VN-secretaris-generaal Antonio Guterres en een aantal andere regionale en internationale leiders, zei Hamas. In de brieven verdedigde Haniyeh “het recht van het Palestijnse volk om de bezetting te weerstaan ​​met alle mogelijke middelen, waaronder gewapend verzet,” volgens de verklaring.

De Amerikaanse pogingen om een ​​resolutie aan te nemen in de Algemene Vergadering van de VN die Hamas veroordeelt, komen weken na een grote opflakkering van grensoverschrijdend geweld tussen Israël en terroristische groeperingen in de Gazastrook die honderden raketten op Israël hebben afgevuurd en luchtaanvallen in de Strook zagen.

De ontwerpresolutie heeft de steun van de Europese Unie, volgens de Amerikaanse missie bij de VN. Als EU-lidstaten voor de ontwerpresolutie stemmen, zouden dit de kans om te worden aangenomen drastisch vergroten. Het is echter onduidelijk of hun steun ervoor de vereiste gewone meerderheid van de 193 lidstaten van de VN garandeert om te slagen.

De ontwerpresolutie veroordeelt Hamas voor het herhaaldelijk afvuren van raketten in Israël en voor het aanzetten tot geweld, waardoor burgers in gevaar worden gebracht en eist dat ‘Hamas en andere militante actoren, inclusief de Palestijnse islamitische Jihad, alle provocerende acties en gewelddadige activiteiten staken.’


Bronnen:

♦ naar een artikel van Adam Rasgon “Hamas head asks international community to thwart UN resolution” van 3 december 2018 op de site van The Times of Israel

♦een artikel op deze blogTerroristen van Hamas zeggen: ‘Wij zijn geen terroristen’ maar eerzame verzetslui die Israël van de kaart willen vegen” van 2 december 2018

♦naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas: We are not terrorists – Hamas calls on Palestinian Arab organizations to work together against UN resolution that will condemn the group” van 2 december 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Hamas doet beroep op Moslim Lobby en Arabische Lobby om anti-terreur resolutie in VN te dwarsen

  1. Mocht deze resolutie Niet aangenomen wordendan mag men voortaan de “Verenigde Naties” als een falende boedel beschouwen !! terreur is niet te gedogen !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.