Veertig Arabische artsen en apothekers betrapt met valse licenties

De Israëlische politie arresteerde veertig artsen, stagiairs en apothekers die de diploma’s van het Ministerie van Volksgezondheid van Armeense universiteiten presenteerden, terwijl ze in werkelijkheid daar een korte tijd studeerden zonder de vereiste studies af te ronden. De verdachten ontvingen vervolgens op basis van deze fraude licenties om zich in medische beroepen in Israël te vestigen.

Het onderzoek begon op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid aan de Israëlische politie om een ​​anonieme klacht bij het ministerie te onderzoeken.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Northern District Central Unit van de Israëlische politie, die langdurige geheime surveillance heeft uitgevoerd. Vanmorgen werd binnen gevallen in de woningen van de verdachten en 40 verdachten werden gearresteerd uit Kalia in het zuiden tot Majdal Shams in het noorden, waaronder artsen, stagiairs en apothekers die in ziekenhuizen of andere openbare gezondheidsinstellingen werken.

Het onderzoek toonde aan dat de verdachten medicijnen hadden gestudeerd aan verschillende instellingen in het buitenland. Wanneer ze niet voldeden aan de vereisten van die instellingen voor accreditatie, wendden ze zich tot een oplichter die ook zijn medische studies niet had afgemaakt, maar uiteindelijk in staat was om mazen in de wet vast te stellen en te exploiteren, waardoor hij kon worden gecertificeerd als medisch afgestudeerd.

Die bedrieger verwees hen door naar verschillende academische instellingen in Armenië, waar zij gedurende een korte periode reisden en studeerden in dezelfde instellingen, waarna zij hun afstudeercertificaten ontvingen zonder de vereiste periode van studie af te ronden.

De politie zegt dat de verdachten, die wisten dat ze valse documenten hadden, ze aan het ministerie van Volksgezondheid hebben overhandigd om de felbegeerde medische licenties te verkrijgen. Sommigen van hen slaagden zelfs voor de certificeringsexamens en werden ingehuurd voor openbare functies als artsen of stagiaires in ziekenhuizen of andere openbare instellingen. Een van de verdachten van vandaag in zijn dertiger jaren, een inwoner van Ar’ara, werd gearresteerd tijdens zijn dienst als arts op de interne afdeling in een erkend Israëlisch ziekenhuis.

Valse diploma’s en échte wapens …

In een ander geval, tijdens de arrestatie van een Tura-bewoner die zichzelf als een huisarts vertegenwoordigde, werd de vader van de verdachte betrapt op het ontvluchten van het tafereel met twee wapens, een Kalashnikov en een Carlo. In een ander geval was de verdachte een zelfstandige tandarts die eerder een gevangenisstraf uitzat voor ‘veiligheidsdelicten’.

Tijdens de operatie werden Arabische folders in beslag genomen waarin stond: “We zijn verheugd om aan te kondigen dat studenten die moeite hebben met het voltooien van hun studie – er is mogelijkheid om over te dragen aan universiteiten in Armenië en Georgië zonder jaren te verliezen van Europese enz. Universiteiten. Het kan worden gebruikt voor alles van natuurlijke geneeskunde, fysiotherapie, gehoor- en logopedie, tot algemene geneeskunde en tandheelkunde,” las de folder.

De meeste verdachten worden vandaag naar de Nazareth Magistrate’s Court gebracht voor een hoorzitting over het verzoek van de politie om hun detentie te verlengen. “De Israëlische politie zal de handhaving blijven richten op misdrijven die de veiligheid en gezondheid van burgers schaden en zal actie ondernemen om de daders van de misdaden voor het gerecht te brengen“, concludeerde de politie haar aankondiging van de inval.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Forty Arab doctors and pharmacists caught with forged licenses – Forty Arab doctors and pharmacists caught with forged licenses – Israel police arrests 40 Arab doctors, interns, pharmacists presenting forged diplomas and medical certificates” van 2 december 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Veertig Arabische artsen en apothekers betrapt met valse licenties

  1. Ben benieuwd wie diegenen waren of welke instanties, wellicht buiten Israel, die voor hun studiebeursen betaalden. is Nederlands belastinggeld daar terecht gekomen? Werd er van dat geld ook omgekocht?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.