Terroristen van Hamas zeggen: ‘Wij zijn geen terroristen’ maar eerzame verzetslui die Israël van de kaart willen vegen

“Als het eruit ziet als een terrorist, het gedraagt zich als een terrorist, het praat zoals een terrorist, wel ja, wat is het dan? Juist, dan is het een terrorist, in dit geval een genocidale anti-Joodse terrorist en het wordt hoog tijd dat de wereld een terrorist een terrorist gaat noemen” [een variant op een uitspraak van Benjamin Netanjahoe op de op de AIPAC Policy Conference van 5 maart 2012]

Hamas roept de Palestijnse Arabische organisaties op om samen te werken tegen de Amerikaanse ontwerpresolutie, die zal worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van de VN en die de raketaanvallen van de groep tegen Israël zal veroordelen.

Een stemming over de resolutie wordt verwacht op donderdag. Alle 28 EU-landen kwamen overeen om de maatregel te ondersteunen nadat de Verenigde Staten een vermelding van relevante VN-resoluties in de tekst hadden opgenomen die echter niet verwijzen naar ‘de tweestatenoplossing’.

Goedkeuring van de resolutie, zo beweert Hamas, zal brede implicaties hebben, omdat het de hele ‘weerstand’ van het Palestijnse volk zal belasten. De Palestijnse Arabische organisaties beweren dat het internationaal recht hen legitimiteit verleent om te vechten tegen Israël op alle mogelijke manieren totdat “Palestina is bevrijd van de [Jordaan] rivier tot aan de [Middellandse] zee.”

Afgelopen week schreef Hamas-leider Ismail Haniyeh rechtstreeks aan de VN-voorzitter van de Algemene Vergadering, Maria Fernanda Spinosa, als reactie op de inspanningen van de VS en Israël tegen Hamas in de VN. In zijn brief beweerde Haniyeh dat hij …:

“met grote woede en veroordeling de voortdurende en ellendige inspanningen van de Verenigde Staten van Amerika opvolgt, niet alleen door het Israelische verhaal van het conflict over te nemen, maar ook door alle noodzakelijke materiële en morele steun te bieden aan de Israëlische bezetting om zijn agressie tegen onze mensen verder te zetten en het hun fundamentele rechten op vrijheid, onafhankelijkheid en zelfbeschikking wil ontnemen.”

Hij voerde verder aan dat Hamas “zeer op de leden van de Algemene Vergadering van de VN zou rekenen [om] de internationale legitimiteit te ondersteunen ter ondersteuning van het recht van volkeren om zichzelf te verdedigen en deze agressieve Amerikaanse inspanningen te dwarsbomen.” Haniyeh benadrukte toen de noodzaak van “hard te werken om de Amerikaanse pogingen om de weerstand te veroordelen bij de VN te dwarsbomen.”

De Israëlische ambassadeur aan de VN, Danny Danon, zei in reactie dat …

“Hamas spreekt over internationaal recht terwijl het raketten afvuurt naar de burgerbevolking, de lichamen van IDF-soldaten en Israëlische burgers vasthoudt en zijn eigen mensen als menselijke schilden gebruikt. Een terroristische organisatie die naar de VN gaat voor hulp is als een seriemoordenaar die de politie om hulp vraagt. Israël en de Verenigde Staten zullen doorgaan met het mobiliseren van de landen van de wereld in een verenigd front tegen het terrorisme dat Hamas in naam van Iran aangaat.”

Terreurlijsten
♦ Zowel Hamas, de PIJ en de PFLP staan al ruim 20 jaren op de Amerikaanse lijst van verboden terreurorganisaties (met name 61 organisaties en entiteiten). De Amerikaanse lijst wordt regelmatig bijgewerkt, de laatste keer op 16 augustus 2017 met de toevoeging van de terreurorganisatie Hizbul Mujahideen (HM) uit Kasjmier, Pakistan.

♦ Op de Europese lijst staan aanmerkelijk minder organisaties vermeld, met name 22. Ook de PFLP alsook de PFLP-GC staan op die lijst vermeld. De lijst werd voor het laatst bijgewerkt op 21 januari 2017. Onlangs werd Hamas terug toegevoegd aan de EU-lijst nadat het daar om onbegrijpelijke redenen drie jaar geleden werd verwijderd. Overigens heeft de EU in juli 2013 de politieke vleugel van de Libanese terreurgroep  Hezbollah van haar terreurlijst verwijderd en enkel zijn militante vleugel weerhouden.

♦  Een paar weken geleden hebben de Amerikanen $ 5 miljoen kopgeld uitgeloofd op de arrestatie van Hamasleider Saleh Al-Arouri e.a.:


Bronnen:

naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas: We are not terrorists – Hamas calls on Palestinian Arab organizations to work together against UN resolution that will condemn the group” van 2 december 2018 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Terroristen van Hamas zeggen: ‘Wij zijn geen terroristen’ maar eerzame verzetslui die Israël van de kaart willen vegen

 1. Van de 100 islam-terreur groepen wereldwijd steken de pally’s er met kop en schotel bovenuit !! mocht de VN partij kiezen voor terreur dan is de VN in feite moreel failliet !!

  Like

 2. Zoals je zelf kan vaststellen is religie de vijand van de rede. Is de wereld een veiliger oord geworden sinds religie meer dan 99 procent van de wereldbevolking in de ban houdt en de geesten verduistert? Integendeel.

  Bloedvergieten en geweldplegen zit in ons DNA en mensen gebruiken en misbruiken alles wat hen daartoe kan verleiden en stimuleren.

  Schaf morgen de recht- en ordediensten af en gooi al de wetboeken op de brandstapels en kijk dan maar eens wat er gebeurt …

  Like

 3. Allemaal creaties die zich niet aan de Koran houden want in de Koran staat dat God het land Israël aan de kinderen van Israël gaf o.a. sura 5 de Sura van de Tafel vers 21 die zgn mensen gedragen zich niet zoals het hoort ze hebben geen recht van spreken. Doe wat God vraagt en niet wat mensen zeggen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.