28 gewonden tijdens wekelijkse vrijdag protesten aan grens Gaza met Israël

Achtentwintig Palestijnen zijn gewond geraakt tijdens schermutselingen langs de grens tussen Gaza en Israël tijdens de aanhoudende wekelijkse protesten, volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Gaza-media meldden dat een van de gewonden een journalist was.

Ongeveer 10.000 Palestijnen protesteerden vrijdag langs de grens met de grens met Gaza. Een aantal autobanden werd in bran dgestoken en ze gooiden stenen en brandbommen naar soldaten die reageerden met traangas en af ​​en toe met scherp schoten. De inwoners van Gaza demonstreerden op verschillende locaties in de buurt van de veiligheidshekken.

Volgens rapporten hebben de Palestijnse facties in de Gazastrook geprobeerd de protesten niet uit de hand te laten lopen in het licht van nieuwe overeenkomsten tussen Israël en Hamas een paar weken geleden.

Dit is de 36ste week van het aan de gang zijnde wekelijkse protest; volgens Maariv waren er vandaag bijna 10.000 demonstranten aanwezig. De IDF heeft gereageerd met het afvuren van levende munitie en traangasfusten.


Bronnen:

♦ naar een artikel28 injured as thousands of Gaza residents gather along border in protest” van 30 november 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel10,000 Palestinians protest along Gaza border, 18 said wounded by IDF fire” van 30 november 2018 op de site van The Times of Israel”

♦ naar een artikel18 Palestinians injured in Gaza protests” van 30 november 2018 op de site van het Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.