Meotti: Duitsers zijn economische reuzen en morele dwergen

Antisemitisme is de chloroform van het westerse geweten. Het verdooft onze moraliteit” [Giulio Meotti]

De helft van de Britse Joden denkt er over om te emigreren. Onlangs liet een opiniepeiling zien dat ze vooral snel zouden vertrekken als Jeremy Corbyn de volgende verkiezingen zou winnen, diezelfde Corbyn wiens ‘vrienden’ 460 raketten op één dag in Israël vuurden.

Beschouw het niet als een onrealistisch scenario, vooral tijdens de pre-Brexit-aardbeving. Wie had in 1933 gezegd dat een melancholische, mislukte en incestueuze Oostenrijkse schilder aan de macht zou komen in Duitsland, het land van Goethe? Dus morgen in Engeland konden we getuige zijn van de komst van een soort rode swastika. En het zou een existentiële bedreiging zijn, niet alleen voor de Britse Joden, maar voor alle vrije mannen en vrouwen.

Het is geen toeval dat antisemitisme het Verenigd Koninkrijk, een land dat geen getto’s en gaskamers en deportaties had, schokte op het moment van zijn meest dramatische politieke existentiële crisis. Hetzelfde geldt voor Duitsland, de cultureel zieke man van Europa.

Angela Merkel oefent druk uit op een aantal Europese landen, zoals Roemenië, om hun ambassades van Tel Aviv naar Jeruzalem niet te verplaatsen. Misschien moet Israël zijn ambassade in Duitsland van Berlijn naar Bonn verplaatsen, waar het tijdens de Koude Oorlog was.

De Duitsers zijn econmische reuzen en morele dwergen.

Sigmar Gabriel, de voormalige Duitse minister van Buitenlandse Zaken en leider van de sociaal-democraten in de coalitieregering met Angela Merkel, heeft onlangs Ari Larijani ontmoet in Teheran, die zei dat zijn land (Iran) “verschillende perspectieven op de Holocaust” heeft. Tijdens de ontmoeting met Gabriel en de Duitse ondernemers was ook aanwezig Hossein Amir-Abdollahian, directeur van het Parlement voor Internationale Zaken en verantwoordelijk voor de ondersteuning van Palestijnse terroristische groeperingen. Zoals Hamas en Islamic Jihad.

Gefeliciteerd, hypocrieten van Duitse herkomst!

Antisemitisme is de chloroform van het westerse geweten. Het verdooft onze moraliteit. Het onthult de hedendaagse westerse culturele ziekte.

De krachten van het Westen pleegden tijdens de Eerste Wereldoorlog collectieve zelfmoord. Tijdens de Herdenkingsparade in 1918 in Parijs riep de Franse president Emmanuel Macron een Europees leger op in een anti-Amerikaanse trein van logica (nu wordt het ook besproken in Duitsland, een land dat niet bijdraagt ​​aan de NAVO).

De tweede act van dit collectieve drama was de Holocaust. We zijn nu in het midden van het “lage en oneerlijke decennium” waarover W.H Auden schreef. Voor mij zal het geen spectaculaire implosie zijn. Meer als een langzaam wegglijden, een geleidelijke ontbinding van de maatschappij, een comfortabele en onverschillige decadentie.

Onder het gewicht van de radicale islam, maar vooral van onze angstaanjagende inconsistentie, zal het Westen smelten als sneeuw onder de zon. Antisemitisme is een teken van dat verval.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “Germany: Economic giant, moral dwarf – Anti-Semitism is the chloroform of Western conscience. It anesthetizes our morality” van 30 november 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Meotti: Duitsers zijn economische reuzen en morele dwergen

 1. “Duitsland, de economische reus maar morele dwerg”.

  Een affront naar de dwergen in ons midden.

  Het Europa, waar Duitsland zo graag de voortrekkersrol in speelt, in “Goede tijden, Slechte tijden” waar Progroms, Slavenhandel, Colonialisme, Inquisitie, Holocaust, Jodenhaat & Racisme de normen & waarden bepaalden & bepalen en de straten met bloed besmeuren.

  Like

  1. @Een affront naar de dwergen in ons midden.

   Absoluut. Maar dat soort beeldspraak laat ik graag voor rekening van Meotti zelves.

   Misschien voelen de ‘reuzen’ zich ook wel beledigd.

   En zo is de cirkel weer rond van onze intrieste emo-cultuur.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.