Israël arresteert 32 arabische Jeruzalemieten voor dienstname bij de Palestijnse veiligheidsmacht

Plaatje hierboven: Nationale Veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit (NSF) telt ca. 42.000 soldaten (in 2007). De Palestijnse NSF, die in 1994 werd opgericht als onderdeel van de Oslo Akkoorden, werd opgeleid, bewapend en uitgerust door de VS en de Italiaanse Carabinieri.

De Israëlische politie arresteerde 32 inwoners van Oost-Jeruzalem van de ene dag op de andere op verdenking dat ze zich illegaal hadden aangemeld bij de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit, aka de NSF.

Volgens een verklaring van de politie waren de verdachten Israëlische onderdanen (van Arabische origine) en sommigen ontvingen sociale voordelen van de staat terwijl ze ook in de strijdkrachten van de PA dienden. De verklaring zei dat de activiteiten illegaal waren onder de overeenkomst van Gaza-Jericho van 1994, een vervolgverdrag van de Oslo-akkoorden.

De arrestaties kwamen aan het einde van een geheim onderzoek naar de operaties van de Palestijnse Autoriteit binnen Israël, aldus de verklaring. Tijdens huiszoekingen bij de verdachten ontdekten de politie tienduizenden sjekels in geld, wapens, munitie, uniformen en diverse documenten van de PA-veiligheidsdienst.

Volgens de politie waren de verdachten betrokken bij activiteiten die “rechtstreeks van invloed zijn op de persoonlijke veiligheid van Israëlische Arabieren.” De verdachten werden voor verhoor meegenomen en zullen naar verluidt voor de rechter worden gebracht voor een hoorzitting later op maandag.

De arrestatie-inval kwam een ​​dag nadat de politie de Palestijnse Autoriteiten-gouverneur van Jeruzalem voor de tweede keer in zoveel maanden arresteerde, kennelijk als gevolg van een PA-onderzoek naar een grondverkoop in Oost-Jeruzalem. Ghaith en Jihad Faqih, de leider van de algemene inlichtingendiensten van de PA, in Jeruzalem, op verdenking van het helpen ontvoeren van een Palestijns-Amerikaanse inwoner van Jeruzalem.

Israël, dat Oost-Jeruzalem annexeerde in een beweging die internationaal niet wordt erkend, staat de PA vrijwel niet toe om binnen Jeruzalem te opereren.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael arrests 32 East Jerusalem residents for serving in PA security forces” van 26 november 2018 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Israël arresteert 32 arabische Jeruzalemieten voor dienstname bij de Palestijnse veiligheidsmacht

  1. “Aan den dop” in Israel en zwart bijklussen als huurling ?? waarom klink dit toch zo bekend ?? typisch !!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.