De grote Palestijnse droom: ‘Palestina’ bevrijden van de Rivier tot aan de Zee

Arabische kinderen in de gebieden die worden gecontroleerd door de Palestijnse Autoriteit, leren nog steeds dat ‘Palestina’ heel Israël omvat. Tientallen jaren nadat de Oslo-akkoorden, erkennen de Palestijnse Autoriteit en haar leidende Fatah-factie, beide geleid door Mahmoud Abbas, nog steeds het bestaan ​​van Israël niet.

De foto hieronder is hiervan een goed voorbeeld. Op 25 november 2018 plaatste de presidentiële wacht van de Palestijnse Autoriteit dit beeld van een jonge jongen die op de officiële Facebook-pagina het ‘V’-symbool voor de ‘overwinning’ maakte terwijl hij een Palestijnse vlag vasthield. Achter de jongen staat de kaart van de Palestijnse Autoriteit, duidelijk ‘Palestina’ genoemd, die alle gebieden van Israël en de PA omvat.

Officiële Facebookpagina van de ‘Presidentiële Garde’ van de Palestijnse Autoriteit:

De namen van de volgende Israëlische steden en regio’s zijn in de kleuren van de Palestijnse vlag op en rond de kaart geschreven: ‘Haifa’, ‘Jeruzalem’, ‘Safed’, ‘Nazareth’, ‘Jaffa’, ‘Tal Al-Rabia’ (dat wil zeggen Tel Aviv, zie opmerking hieronder), ‘Tiberias’, ‘Beersjeba’, ‘Ramle’, ‘Ashkelon’, ‘de Negev’, ‘Lod’, ‘Acre’ en ‘Beit Shean’. ‘Gaza’ is ook gemarkeerd. De tekst op de afbeelding stelt dat de Palestijnen zullen ‘terugkeren’: ‘#Good_morning The_Palestinian_Presidential_Guards’ ‘#Palestina We zullen zeker terugkeren’

Een andere manier van de Palestijnse Autoriteit om te zeggen dat de hele staat Israël ‘Palestina’ is, is het te omschrijven als dat deze zich uitstrekt “van de Jordaanrivier tot aan de Middellandse Zee“. Dit is een van de populaire leuzen van de PA. Onlangs werd het herhaald door een universitair docent die de “grote Palestijnse droom” beschreef.

De rector van Al Istiqlal Universiteit in Jericho (de Palestijnse Academie voor Veiligheidswetenschappen), Saleh Abu Osba, zei op 13 september 2018 over The Voice of Palestine, het officiële radiostation van de Palestijnse Autoriteit: “Ik zeg altijd dat leven zonder dromen leeg is. Zoals ik het zie, hebben de Palestijnen een grote droom voor ons: Palestina bevrijden van de [Jordaan] rivier tot aan de [Middellandse Zee].”

Deze droom zal voor ons blijven en vereist van ons wilskracht. De wilskracht van onze mensen is sterk. Het bewijs hiervan zijn de duizenden gevangenen en de duizenden martelaren die gevallen zijn om de droom van bevrijding van Palestina te realiseren,” voegde Abu Osba eraan toe.

Palestinian Media Watch heeft eindeloze voorbeelden van PA en Fatah gedocumenteerd die het bestaan ​​of het bestaansrecht van Israël binnen om het even welke grenzen ontkenden. Op 1 november 2018 werd dit onderwezen aan kinderen op het programma ‘The Best Home’, uitgezonden op officiële PA TV. Een meisje reciteerde een gedicht waarin stond dat “een Zionist het land Palestina stal.”

Bij het horen van dit en de rest van het gedicht, dat de Palestijnen aanmoedigde om te ‘rebelleren’ en ‘schieten’ om ‘zegevierend’ te zijn, antwoordde de host van de PA TV-kinderen: “We komen terug. Binnenkort, als Allah het wil, zullen we terugkeren naar ons land.”

Uni head: “The great dream of Palestinians is to liberate Palestine from the River to the Sea”


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian Authority Still Pining to Seize Israel ‘From Jordan River to the Sea’” van 27 november 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “The great Palestinian dream: To liberate “Palestine” from the River to the Sea” van 27 november 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “De grote Palestijnse droom: ‘Palestina’ bevrijden van de Rivier tot aan de Zee

 1. Dromen zijn bedrog.

  Misschien moet iemand dit toch nog eens uitleggen aan al die palestijnen die eigenlijk gewoon Arabieren zijn.

  Jammer voor hen, maar de meeste Arabische landen beginnen ook steeds minder in dit sprookje te geloven en zoeken toenadering tot Israel van wie ze iets kunnen leren/profiteren en dat hen ook een pak minder geld kost.

  Het begin van het einde van het palestijnse sprookje is al in gang gezet.

  Nu alleen nog even de EU overtuigen, want die blijken net zo vasthoudend aan hun eigen domheid als hun beschermelingen ….de “palestijnen”.

  De 2- state ‘solution’ is dood……de New State Solution is de nieuwe optie. (Gaza + gedeelte van Sinai).

  Like

Reacties zijn gesloten.