West Bank Unplugged afl. 44: ‘Arme’ Palestijnen? Op bezoek bij de super rijken

Plaatje hierboven: Het Palestijnse Museum voor Hedendaagse Kunst en Cultuur in Birzeit, ten noorden van Ramallah, Samaria, opende zijn deuren op 17 mei 2016. Kostprijs: meer dan 30 miljoen dollars [beeldbron: Artnet News]

Tijdens het fotograferen van onze serie ‘Unmasking Israeli Settlers‘ in Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever) kregen we een onverwachte inkijk in de verborgen weelde van de Palestijnen in Judea & Samaria.

Een van de dingen die echt opvalt, is de krankzinnige niveaus van rijkdom in het Palestijnse gebied. We zagen overal paleizen, niet alleen in Ramallah, maar in kleine dorpjes verspreid over het land.

We probeerden de ‘apartheidswegen’ te vinden en in plaats daarvan trof ik Israëlische wegen aan op de Westelijke Jordaanoever die overstroomd werden met Palestijnse auto’s, waanzinnig mooie Palestijnse auto’s. We werden ingehaald door een Ford Mustang, een Mercedes G550, Range Rovers, Jaguars, Mercedes, BMW’s … allemaal gloednieuw!

In deze aflevering tonen we een deel van de rijkdom die we zagen rondrijden in Palestijnse gebieden. We willen geen seconde suggereren dat alle Palestijnen op dit niveau van weelde leven, verre van dat, maar de perceptie die de meeste mensen op dit gebied hebben is absoluut verkeerd.

Hieronder de bewuste videoreportage van de Israel Advocacy Movement:

Super Rich Palestinians


Bronnen:

♦ naar een artikelWATCH: Poor Palestinians? Super-Rich Palestinian Society Exposed” van 27 november 2018 op de site van United With Israel

Op deze blog, de verborgen weelde van Palestijnen:

West Bank Unplugged: 44 artikels en honderden foto’s

Gaza Unplugged: 149 artikels en duizenden foto’s en video’s

2 gedachtes over “West Bank Unplugged afl. 44: ‘Arme’ Palestijnen? Op bezoek bij de super rijken

  1. Je zou er ziek van worden…..zoveel pure ellende!

    Het laat de manipulaties van palestijnse leiders, de media & de EU duidelijk zien!

    Geliked door 1 persoon

  2. goed verhaald : volgens pallywood mogen ze alleen met ezelkarretjes over zandpaden rijden van “die verderfelijke Joden” maar als je een beetje rondsurft op google-maps en foto’s bekijkt zie je een heel ander verhaal !! de onderdrukking van palli’s komt voornamelijk van fatah/plo en hamas/isis ; dat is gebruikelijk in dictaturen/paradijzen !!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.