Nederlandse schipper wil zijn levensgrote replica van de Ark van Noah naar Israël varen

Twee jaar lang verbaasde ’s werelds enige zeewaardige replica op ware grootte van Noah’s Ark passanten die langs de Maas wandelden. Zelfs groter dan een aantal moderne cruiseschepen, werd de Ark meteen een internationale toeristische attractie toen deze na vier jaar bouwen in 2012 werd voltooid.

Gebouwd volgens de specificaties in de Hebreeuwse Bijbel, torent het 390 meter lange schip uit tot een hoogte van 75 voet. Het heeft genoeg hout om 12.000 bomen te laten vallen. En zijn aparte vorm domineert de kustlijn van het kleine stadje dat het diep in de zogenaamde Bible Belt van Zuid-Holland herbergt.

“Het klinkt misschien angstaanjagend, maar ik geloof letterlijk alles wat in dit boek is geschreven, blad voor blad,” zei hij terwijl hij wees naar een kopie van een vertaling in het Nederlands van de Hebreeuwse Bijbel. “Dit is een kopie van Gods schip. Het is alleen maar logisch om het naar Gods land te brengen.”

Maar de man die het heeft gebouwd, de vrome christelijke zakenman Johan Huibers, kan niet wachten om de mammoet naar Israël te brengen – een land wiens problemen en successen, zei hij, altijd in zijn gedachten zijn. “Mijn voorkeursbestemming voor de Ark is Israël,” vertelde de 60-jarige Huibers.

Huibers was van plan om het schip snel na zijn voltooiing naar Israël te brengen, maar bosbranden in Israël torpedeerden de reis. Nu heeft hij niet langer de ongeveer $ 1,3 miljoen die nodig is om daar te komen (de ark heeft geen motor, dus Huibers moet sleepboten huren om ermee te varen). Huibers had plannen om de ark naar Brazilië te zeilen, maar ook dat kon niet doorgaan.

Zijn liefde voor de Joodse staat en het volk vloeit voort uit dezelfde impuls die hem dwong om bijna $ 5 miljoen op te halen om de Ark te bouwen. “Ik hou van het land, ik hou van het land, ik hou van de mensen”, zei hij over Israël. “Ze gehoorzamen niet, ze doen wat ze willen, ze rijden als een gek, schuiven tijdens het wachten in de rij en luisteren niet naar iemand. Net zoals ik,” zei hij glimlachend.

Lees hier het volledige artikel plus vele foto’s van Huibers’ Ark van Noah


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “This Dutch Christian boatmaker wants to sail his life-size replica of Noah’s Ark to Israel” van 23 november 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

4 gedachtes over “Nederlandse schipper wil zijn levensgrote replica van de Ark van Noah naar Israël varen

 1. Shalom;
  De Ark was van hout! Een bepaalt soort hout, dat niet meer bestaat.
  Wees blij, dat de Eeuwige, rechtvaardigen niet mede heeft laten onder gaan met de zondaren.
  Eerder zou men negatieve teksten aan oorlogsschepen besteden!!!
  Gut shabbes.

  Like

  1. Oorlogsschepen?

   Oorlog en geweld zit in ons DNA. Zelfs al in de tijd van Noah. Kijken maar hoeveel mensen hij heeft laten verzuipen en verkoos om eerder dieren te redden. Als symbool kan dat tellen.

   Maar goed, ik klaag niet. Dankzij Noah heb ik nu een lieve speelse kat. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.