Homoseksuelen protesteren tegen Israël maar zwijgen over homovervolging in ‘Palestina’

Plaatje hierboven: De pro-Palestijnse groep Queers for Palestine (holebi’s, transgenders en transseksuelen voor Palestina) heeft geen antwoord op de openlijke vervolging van de LGBT gemeenschap in de Palestijnse gebieden (Gaza, Westbank en Oost-Jeruzalem). Als zij dit bord hierboven in Gaza of in de Westbank zouden tonen zouden ze meteen afgeranseld worden en voor tien jaar in de cel belanden of erger … maar daar willen ze niks over weten: Israël is de pineut!

In het Midden-Oosten hebben alléén in Israël holebi’s [de LGBT gemeenschap] al sinds 1988 gelijke rechten. Sinds 1994 kunnen holebi’s legaal samenwonen en een samenlevingscontract afsluiten, sinds 1998 worden holebi-optochten [Gay Pride Parades] gehouden zowel in Tel Aviv als in Jeruzalem en sinds 2005 mogen holebikoppels kinderen adopteren. Homo’s vervullen ook hun legerdienst en kunnen zelfs zetelen als rechter.

Echter, in de andere landen van het Midden-Oosten, in de Palestijnse gebieden in Gaza en op de West Bank worden holebi ‘s zwaar vervolgd en zelfs vermoord. Vandaar dat de vraag luidt: Hoe kunnen mensenrechtengroepen openlijk de Palestijnse staat steunen, wetende dat daar geen vrije meningsuiting en vrijheid van pers bestaat, vrouwenrechten worden onderdrukt (voornamelijk in Gaza) en waar homoseksualiteit als een misdaad wordt beschouwd??

Homo’s en lesbiennes, maar ook religieuze minderheden worden vervolgd door de Palestijnen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever, net zoals ze ook worden vervolgd in andere Arabische en islamitische landen. Absurd genoeg is het Israël weer dat consequent wordt uitgekozen voor veroordelingen en boycots door mensenrechtenorganisaties, wetenschappelijke verenigingen, de Europeanen en de linkse media.

Deze mensenrechtenactivisten en de links liberale media moeten met hun eigen hypocrisie en dubbele moraal worden geconfronteerd en moeten zich afvragen waar zijn de protesten en boycots gebleven tegen de Palestijnen? Hoe slagen zij erin om hun obsessie (jegens Israël) te verzoenen met de oprichting van een Palestijnse staat in de wetenschap dat een dergelijke staat homoseksualiteit zou beschouwen als een misdaad?

arab-gays3

Waarom zijn deze hoog opgeleide mensen zo onnozel om te trappen in de leugens en propaganda van de BDS-beweging en andere Palestijnse supporters om te geloven dat Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten, net zo onverdraagzaam zou zijn voor de Palestijnen en Arabieren, wanneer het zo verdraagzaam is ten opzichte van seksuele minderheden ?

Videoverslag hieronder: In een daad van onbetwistbaar racisme (en stupiditeit) protesteerden Queers voor Palestina tegen een Netta-concert in de Heaven concertzaal in Londen omdat ze een Joodse Israëliër is. De Israel Advocacy Movement vroeg de anti-Israëlische demonstranten wat ze deden om de vervolgde Palestijnse LGBT-gemeenschap te steunen … en ze waren stomverbaasd (LGBT staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender):

Queers for Palestine” staan sprakeloos

Op de Westelijke Jordaanoever, onder de jurisdictie van de Palestijnse Autoriteit, is homoseksualiteit strikt taboe, soms gewelddadig en velen worden gezonden naar zogenoemde ‘heropvoedingskampen’ die gerund worden door islamitische geestelijken waar ze maandenlang worden geslagen en gemarteld. Homseksuele Palestijnen trachten regelmatig te ontsnappen naar Israël en vragen asiel omdat ze vrezen voor hun leven vanwege hun seksuele geaardheid.

Een homoseksuele Palestijn vertelde aan de Israëlische linkse krant Haaretz: “In andere tijden, toen ze me naar de wegblokkade brachten, achtervolgde het hele dorp me en sloeg me en vermoordden me bijna. Ik geef de voorkeur om te zitten in een Israëlische gevangenis dan om terug te keren.” The San Francisco Chronicle berichtte reeds in 2007 dat “Westbank homo’s zich meer thuis voelen in Israël.” Een gedocumenteerd verslag in een stuk voor Vice Magazine suggereert dat er minstens 2.000 homoseksuelen mannen afkomstig uit de Palestijnse gebieden onderdak zochten en vonden in het pluralistische Tel Aviv.

Videoverslag hieronder: Palestijnen zeggen wat ze denken over homo’s en lesbos:

Palestijnen: Wat vinden jullie van “Queers for Palestine”?


Bronnen:

♦ naar een artikelWatch BDS Activists Not Deal Well with the Facts” van 26 november 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Shoula Romano Horing “World silent over Arab intolerance of gays – EU and human rights groups prefer to demonize liberal Israel than to fight Arab and Muslim regimes that harass, oppress and even execute members of the LGBT community” van 20 februari 2014 op de site van Ynet News

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Wereld zwijgt over Arabische en Palestijnse onverdraagzaamheid ten aanzien van homoseksuelen” van 21 februari 2014 [lezen]

2 gedachtes over “Homoseksuelen protesteren tegen Israël maar zwijgen over homovervolging in ‘Palestina’

  1. Het gekke is dat vooral jonge mensen in actiegroepen elkaar allemaal napraten. Zo dom zijn ze toch niet? Hopelijk komt het gezonde verstand als ze wat ouder worden. Het is tijd dat er aan universiteiten en hogescholen wat meer leidende figuren komen met een bredere visie. De actievoerende homo’s en lesbiennes zetten zichzelf voor schut. Lees de opmerkingen van ministers in de kranten van leiders in zeer gematigde islamitische landen over HBT etc.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.