Zijn terroristen goed in voetbal? Natuurlijk zijn ze dat, volgens de Palestijnse Autoriteit

Plaatje hierboven: Gaza, 14-21 november 2012. Hamasleider Ismail Haniyeh in het voetbalstadion waarvan achteraf bleek dat de locatie werd gebruikt als ondergrondse lanceerinstallatie voor lange afstandsraketten. Tijdens Operation Pillar of Defense bombardeerde de IDF het stadion. Een ‘goal’ die kon tellen. Hamas verklaarde officieel dat Israël ‘voetballende kinderen’ had aangevallen [beeldbron]

Zijn terroristen goed in voetbal? Het maakt niet uit voor de PA – het zijn nog steeds de rolmodellen voor Palestijnse tieners die aan het voetballen zijn!

De PA noemt de teams naar oprichters van Hamas, Islamitische Jihad, Zwarte September, PFLP en PLO terreurorganisaties, in Fatah voetbaltoernooi voor middelbare schooljongens. Het gezegde ‘Voetbal is Oorlog’ mag je in dit geval wel erg letterlijk nemen.

‘Voetbal is Oorlog’
Sport wordt beschouwd als een plaats waar politiek en conflict terzijde worden geschoven – maar niet in de Palestijnse Autoriteit. Een voetbaltoernooi voor middelbare schooljongens in Hebron, georganiseerd door de plaatselijke Fatah-tak, noemde alle 11 teams naar terroristen – inclusief terreurleiders die verantwoordelijk zijn voor de meeste doden door terreur die Israël heeft geleden sinds de oprichting.

Zes waren de belangrijkste Palestijnse terreurleiders en oprichters van terreurorganisaties, terwijl de andere vijf terroristen of leden van terreurorganisaties waren. Het PA Ministerie van Onderwijs onderschreef de rol van het evenement bij het modelleren van terroristen met een vertegenwoordiger die ‘de winnende spelers en teams eerde’.

Hier is de lijst van de teams in het President Martelaar Yasser Arafat Voetbalkampioenschap zoals het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit Al-Hayat Al-Jadida bekend maakte op 19 november 2018:

♦ Het Martelaar Yasser Arafat team
(Arafat was de oprichter van de PLO en Fatah terreurorganisaties in de jaren zestig en de eerste ‘president’ van de PA; deze pedofiel stierf op 11 november 2004 aan de gevolgen van AIDS)

♦ Het Martelaar Ahmed Yassin team
(Ahmed Yassin was de oprichter van de soennitische terreurorganisatie Hamas in 1988; hij werd op 22 maart 2004 geliquideerd door de IDF toen een Apache helicopter van de IAF enkele raketten op hem afvuurde)

♦ Het Martelaar Fathi Shaqaqi team
(Fathi Shaqaqi was de oprichter van de sjiitische Palestijnse Islamitische Jihad terreurorganisatie/PIJ; hij werd op 26 oktober 1995 geliquideerd in Malta door een team van de Israëlische Mossad)

♦ Het Martelaar Salah Khalaf team
(Salah Khalaf was de leider van de terreurgroep Zwarte September die o.a. 11 Israëlische sportlui vermoordde tijdens de Olympische Spelen in München 1972; hij werd op 14 januari 1991 geliquideerd in Tunis door de terreurgroep Abu Nidal die hem beschuldigde voor de CIA te werken)

♦ Het Martelaar Abu Ali Mustafa team
(Abu Ali Mustafa was de leider van de marxistische terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina/PFLP; hij werd op 27 augustus 2001 geliquideerd in Ramallah door twee raketten die werden afgevuurd door twee Israëlische Apache helicopters)

♦ Het Martelaar Khalil Al-Wazir ‘Abu Jihad team
(Abu Jihad was een oprichter van Fatah en plaatsvervanger van Yasser Arafat. Hij leidde de militaire vleugel van de PLO-terreurorganisatie en plande ook veel dodelijke terreuraanslagen van Fatah in de jaren zestig en tachtig. Deze aanvallen, waarbij in totaal 125 Israëli’s werden vermoord, omvatten de meest dodelijke in de geschiedenis van Israël – het kapen van een bus en het vermoorden van 37 burgers, waarvan 12 kinderen; hij werd op 16 april 1988 geliquideerd in zijn huis in Tunis door Israëlische commando’s)

♦ Het Martelaar Marwan Zalum team
(Marwan Zalum was Palestijnse terrorist en bevelhebber van de Hebron-tak van de Tanzim (Fatah-terreurfractie). Hij was verantwoordelijk voor verschillende terreuraanslagen in de regio Hebron, waaronder het sturen van de terrorist die tijdens een schietaanval de baby Shalhevet Pass vermoordde in haar wandelwagen op 26 maart 2001; hij werd door Israëlische soldaten doodgeschoten op 22 april 2002)

♦ Het Martelaar Abu Yusuf Al-Najjar team
(Abu Yusuf was afgevaardigde van Arafat en onder de oprichters van Fatah. Hij was de commandant van Al-Asifa, de militaire eenheid van Fatah, en lid van het Centraal Comité van Fatah en het uitvoerend comité van PLO. Hij was ook de commandant van de operaties van de terreurorganisatie Zwarte September, een geheime afdeling van Fatah, en betrokken bij de moord op elf Israëlische atleten op de Olympische Spelen van München (5 september 1972).; hij en zijn vrouw werdden in 1973 in Beiroet door een  Israëlisch commando geliquideerd)

♦ Het Martelaar Kamal Adwan team
(Kamal Adwan was verantwoordelijk voor Fatah’s terroristische operaties in Israël in de vroege jaren 1970 en was een senior lid van Zwarte September, een geheime tak van Fatah; hij werd op 10 april 1973 in Beiroet geliquideerd door een team van de Israëlische Mossad)

♦ Het Martelaar Saad Sayel team
(Saad Sayel was een commandant van Al Fatah die terroristen van de PLO aanvoerde die zich in de vroege jaren tachtig in Libanon ophielden; Sayel werd op 27 september 1982 in Libanon uitgeschakeld door onbekende aanvallers, de PLO beschuldigde Israël voor deze liquidatie)

♦ Het Martelaar Majed Abu Sharar team
(Majed Abu Sharar was lid van het Centraal Comité van Al Fatah, Fatah Revolutionair secretaris van de Raad en hoofd van de PR-afdeling van PLO in de jaren zeventig en vroege jaren tachtig; hij werd in Rome door een bom gedood op 9 oktober 1981, de PLO beschuldigde Israël voor zijn dood)


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “Are terrorists good at football? It doesn’t matter to the PA – they are still the role models for Palestinian teens playing football!” van 21 november 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Zijn terroristen goed in voetbal? Natuurlijk zijn ze dat, volgens de Palestijnse Autoriteit

  1. WAUW !! indrukwekkend !! hier zou men een Wikipedia-opsomming van kunnen maken !! vergeet ook niet dat ze sinaasappels vergiftigden met kwik in onze supermarkt !! wat een helden !! straks gaat men straten hernoemen naar hamas helden in Europa ! de paus verklaarde Arafat onlangs tot heilige !

    Like

Reacties zijn gesloten.