De ‘gouverneur van Jeruzalem’ van de Palestijnse Autoriteit opnieuw opgepakt

Plaatje hierboven: Silwan, de Arabische wijken in het oosten van Jeruzalem. Hier willen de Palestijnen hun hoofdstad vestigen van het toekomstige Kalifaat van Palestina (lees: Israël) bij voorkeur zonder Israël en zonder Joden erin  [beeldbron: Yonatan Sindel/Flash 90]

De grenspolitie en de politie van Jeruzalem zijn gisteravond toegekomen in de buurt van Silwan in Oost-Jeruzalem om Adnan Gheith (aka Adnan Jit), de zogenaamde ‘Gouverneur van Jeruzalem‘ van de Palestijnse Autoriteit, die daar woont, te arresteren.

De naam van Gheith werd onlangs genoemd in de media en tijdens een speciale sessie in de Knesset als zijnde betrokken bij de arrestatie door de Palestijnse Autoriteit van Issam Akel, een Arabische inwoner van Israël die betrokken was bij onroerend goed transacties met Joden.

Adnan GheithIn het Knesset-debat eisten parlementsleden dat Israël haar soevereiniteit over Jeruzalem zou demonstreren en de voortgaande erosie van deze soevereiniteit door de PA niet zou toelaten. Ze noemden ook de getuigenissen van Palestijnse Arabieren die in het verleden waren gearresteerd en gemarteld door PA-mechanismen voor vergelijkbare vastgoedtransacties.

De Israëlische organisatie Lach Yerushalayim die toezicht houdt op de gebeurtenissen in het oostelijke deel van de hoofdstad en verslag uitbrengt over de arrestatie, zei dat “de activiteiten van de Palestijnse Autoriteit in Jeruzalem moeten stoppen.”

Maor Tzemach, de voorzitter van de organisatie, voegde hieraan toe: “Israël moet een oorlog uitvechten tegen de activiteiten van de PA in het algemeen en Adnan Gheith in het bijzonder in het licht van de ontvoering van Issam Akel en de directe verantwoordelijkheid van Adnan Gheith in de zaak.”

Volgens Israël’s parlementslid Bezalel Smotrich van de Joods Huispartij moet “de illegale en subversieve activiteit van Adnan Gheith in de hoofdstad onmiddellijk worden gestopt. Gheith opereert in heel Oost-Jeruzalem als een onafhankelijke sheriff en terroriseert de inwoners van de stad. Hij handelt door bedreigingen terwijl hij de wet vertrappelt en schade toebrengt aan de Israëlische soevereiniteit in Jeruzalem.”

“De Palestijnse Autoriteit gebruikt een racistische wet die de executie beveelt van degenen die betrokken zijn bij de verkoop van land aan Joden, de PA zendt een sheriff naar Jeruzalem, wiens hoofdtaak het is om te gaan met bedreigingen en om de handhaving van deze racistische wet in de staat van Israël. Een inwoner van Jeruzalem werd ontvoerd in de staat Israël in naam van deze racistische wet en we hebben geen ander antwoord dan een pijnlijke stilte, omdat het ‘slechts’ het leven van een ontvoerde Arabier is. Deze schande moet worden verwijderd en onmiddellijk.”


Bronnen:

♦ naar een artikel “Palestinian court hands down 15-year sentences to land dealers planning to sell to Jews” van 23 november 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Shimon Cohen “PA’s ‘Jerusalem governor’ arrested – Forces arrest in Silwan PA official involved in kidnapping of Arab resident of J’lem whom PA suspects facilitated real estate sale to Jews” van 25 november 2018 en een artikelMK Smotrich: Stop the ‘Jerusalem governor’ immediately” van 1 november 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Marine Vlahovic “Israël détient Adnan Gheith, le gouverneur palestinien de Jérusalem” van 22 oktober 2018 op de site van RFI – Les voix du monde