Liberman in Sderot: ‘Israël ’s aanpak van Hamas is compleet absurd’

Voormalig minister van Defensie Avigdor Liberman toerde vrijdag samen met leden van zijn Yisrael Beytenu-factie door de veel geteisterde stad Sderot. Tijdens zijn bezoek bekritiseerde Liberman de regering voor wat hij zei was het gebrek aan actie ten opzichte van Hamas.

“We kwamen bij de bewoners van het zuiden, om hen te versterken en om onszelf te versterken,” zei Liberman, een week nadat hij ontslag nam als minister van Defensie. “Gisteren zagen we allemaal de absurditeit die we tegenkwamen – de Shin Bet onthulde een Hamas-terreurcel in Judea en Samaria die vanuit Gaza werd geopereerd.”

“Met andere woorden, we transfereerden gisteren en vandaag extra brandstof van Qatar naar de Gazastrook en volgende maand zullen we nog eens $ 15 miljoen overmaken. Tegelijkertijd trekt Hamas zich terug of probeert in ieder geval aanvallen uit te voeren in Judea en Samaria. en Israël.”

Liberman verwees op donderdag naar de aankondiging van de Shin Bet dat het een poging van Hamas om een ​​terreurnetwerk in Judea en Samaria te vestigen had verijdeld. Liberman beweerde dat het Israëlische beleid ten aanzien van Hamas ‘absurd’ was.

“Het is iedereen duidelijk dat terrorisme moet worden verslagen en dat we ons niet aan terrorisme moeten overgeven. Ik ben van plan om bij de inwoners van het zuiden te blijven en hier binnen tien dagen een parlementair bureau te openen. Ik zal elke week aanwezig zijn in het zuiden en Sderot totdat we onze richting veranderen.“


Bronnen:

♦ naar een artikelLiberman: Israel’s policy toward Hamas ‘absurd’” van 23 november 2018 en een artikel van Tzvi Lev “Hamas terror plots in Judea and Samaria foiled” van 22 november 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.