Giulio Meotti: ‘Israëls eenzaamheid is een tragedie’

151 stemmen tegen Israël, slechts 2 voor. Dit is het gemiddelde van de stemmen tijdens de recente resoluties die zojuist zijn goedgekeurd door de Verenigde Naties.

De wereld verzamelde zich in zijn belangrijkste vergadering om van de Joden en hun staat een zondebok te maken, om hen in beulen en een vervloekt land om te draaien, een negatief embleem en een schurk van de internationale gemeenschap te veranderen, hoewel het het enige experiment in 70 jaar is dat in die regio alle waarden heeft bereikt die we koesteren als westerlingen.

De VN-Mensenrechtenraad keurde in tien jaar tijd 68 resoluties goed tegen Israël, een liberale democratie en 67 tegen de rest van de wereld, de meeste tegen dictaturen.

Het is net als Hitler die dacht dat alle problemen in Europa konden worden opgelost door het continent van zijn Joden te zuiveren.

Alle Europese stemmen, semi-mislukte staten in hun identiteit en culturele samenhang, bij de VN zijn tegen Israël ingegaan, inclusief mijn land, Italië. Jarenlang hebben liberale kringen in het Westen een campagne van ophitsing tot haat jegens Israël geleid.

Veel van de media aarzelen geen seconde om Israëls gedrag ten opzichte van de Palestijnse Arabieren in het algemeen enGazanen in het bijzonder, als ‘genocide’, ‘misdaden tegen de menselijkheid’ en ‘opzettelijke moord op kinderen en burgers’ te definiëren.

Slogans tegen het Zionisme, Israël en de Joden worden nu als ‘normaal’ en ‘correct’ beschouwd in de beschaafde en verlichte kringen. Israël wordt voortdurend gepresenteerd als het grootste monster op aarde. Israël is de eeuwige boosdoener geworden.

De media tonen alleen en meedogenloos een repertoire met beelden van bommen en slachtoffers in Gaza. Afbeeldingen van Israëlische kinderen die in schuilplaatsen in Sderot en Ashkelon hurken, zijn niet geschikt voor het westerse publiek. Het is triest om te zien dat Europa opnieuw wordt verdoezeld door de toenemende vijandigheid jegens het Joodse volk.

Europa hokt samen in een hoek, sedentair en rijk, niet in staat om te handelen en na te denken, en dreigt in een chaos een onderdanig schiereiland van het Midden-Oosten te worden.

Zoals de Britten zeggen, het is nooit zo donker als voor zonsopgang.

Israël heeft moeten vechten om elk moment te overleven sinds zijn oprichting, maar het is uitgegroeid tot een van de grootste landen ter wereld. Maar de ‘grootsheid’ van Israël ligt niet in zijn geografische dimensies, maar in de prestaties op alle gebieden – cultureel, wetenschappelijk, politiek, sociaal – die het Westen zegt te koesteren. De eenzaamheid, het isolement van de Joodse staat, heeft een tragiek, een kracht en een waardigheid die me altijd treffen.

Ik werp me in een voorspelling: in 2048 viert Israël zijn 100ste verjaardag met een glimlach, terwijl veel van de Europese landen die vandaag tegen de Joodse enclave in het Midden-Oosten stemmen, onherkenbaar zullen zijn.

Tweet van Hillel Neuer (UN Watch) van 16 november 2018


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “Israel’s loneliness is a tragedy – Israel is constantly presented as the greatest monster on earth. It has become the eternal culprit” van 22 november 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelUN to condemn Israel 9 times, rest of the world 0 – A United Nations General Assembly committee is set to adopt nine resolutions against Israel tomorrow, and zero on the entire rest of the world” van 15 november 2018 op de site van UN Watch

2 gedachtes over “Giulio Meotti: ‘Israëls eenzaamheid is een tragedie’

 1. Israël dient zijn eigen weg te gaan. Het is onmogelijk iedereen tevreden te stellen. De veiligheid nu en op lange termijn, de ontwikkeling en het welzijn van de bevolking staan voorop. Verder kan iedereen alleen maar zijn best doen en eventueel een steentje bijdragen.

  Like

 2. De mondiale obsessie over ‘de bezetting’ van een niet bestaand land neemt steeds krankzinnigere vormen aan!

  Deze demonisatie van “de bezetter” heeft natuurlijk alles te maken dat dit een succesvol & sterk JOODS land is, Democratisch & Multi Culti met vrijheid voor religie, kleur, gender & afkomst.

  Alles wat overal ter wereld mislukt, werkt in Israel.

  Er bestaan hier 2 woorden voor: afgunst & Jodenhaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.