Israël lanceert een campagne om de Palestijnse propaganda te saboteren

Plaatje hierboven: Ministerie van Strategische Zaken en Informatie lanceert campagne DigiTell [beeldbron: Shaul Golan/Ynet]

De Universele Kinderdag van de Verenigde Naties wordt al jaren uitgebuit door pro-Palestijnse groepen om verkeerde informatie te verspreiden en een verhaal te maken over Israëls onmenselijke behandeling van kinderen in zijn militaire operaties.

Dit jaar heeft het Ministerie van Strategische Zaken en Informatie, onder leiding van Gilad Erdan, besloten terug te vechten tegen de propaganda. Het ministerie en DigiTell – een netwerkplatform voor het verbinden van pro-Israëlische organisaties over de hele wereld – lanceerden een grootschalige sociale mediacampagne met als doel de anti-Israëlische agenda te bestrijden.

De campagne levert het bewijs dat kinderen in Gaza en de Palestijnse Autoriteit worden gebruikt voor ophitsing, terrorisme en geweld. Daarnaast belicht de campagne de dreiging van de terreurorganisaties in de Strook voor Israëlische kinderen die in gemeenschappen leven in de buurt van de grens met Gaza.

Ido Daniel, hoofd van de digitale afdeling van het ministerie, zei dat ze dit jaar vastbesloten waren om verkeerde informatie de internationale publieke opinie over Israël niet te laten beïnvloeden. “Jarenlang heeft de Palestijnse Autoriteit de Universele Kinderdag misbruikt en is erin geslaagd de gedachten van gemiddelde burgers in heel Europa te beïnvloeden … Dit jaar hebben we de waarheid blootgelegd – we vertaalden het schoolcurriculum en de propaganda van Hamas en presenteerden bewijs van militaire training die werd uitgevoerd op kleuterscholen,” zei hij.

De campagne, die een paar dagen geleden begon, culmineerde op de Universele Kinderdag op 19 november. Campagnevoerders zouden minstens 10 miljoen mensen hebben bereikt, van wie de meesten in Europese landen wonen. In totaal waren meer dan 50 berichten, inclusief memes en video’s, verspreid in vijf talen: Engels, Spaans, Duits, Frans en Hebreeuws.

Minister Erdan zei dat de campagne bedoeld was om een ​​einde te maken aan de uitbuiting van kinderen. “De Palestijnse Autoriteit en Hamas gebruiken cynisch en kwaadwillig kinderen zowel als menselijke schilden als als middelen om Israël te chanteren. Onze campagne roept de wereld op om de uitgebuite kinderen te beschermen en de hypocrisie tegen Israël te stoppen”, zei hij.

Minderjarige Palestijn met T-shirt van UNICEF slingert een kei naar Joodse kinderen aan de andere kant van de grens …


Bronnen:

♥ met dank aan Tiki S. voor de hint

♥ naar een artikel van Meir Turgeman “Israel launches campaign to sabotage Palestinian propaganda” van 20 november 2018 op de site van Ynet News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.