Achtergelaten vrouwelijke IDF-soldaten opgejaagd door woeste Palestijnse meute in de Jordaanvallei

Plaatje hierboven: Religieus-orthodoxe Joodse vrouwelijke eindejaarsstudenten op een kennismakingstraining ter voorbereiding van hun militaire dienst in de IDF [beeldbron: Avichai Deri/Aluma]

Een groep van vijf onervaren vrouwelijke IDF-soldaten beleefden onlangs de schrik van hun leven nadat zij na een militaire oefening werden  vergeten en achtergelaten door hun commando in de Jordaanvallei om vervolgens opgejaagd te worden door een woeste meute Paleo-Arabische moslims.

Volgens een rapport van Kan werden de vijf vrouwelijke soldaten in kwestie op een avond ongeveer drie uur lang per ongeluk achtergelaten in een bos in de Jordaanvallei, zonder radio’s, mobiele telefoons of andere communicatieapparaten. Nadat ze in het bos waren vergeten, begaf het groepje soldaten zich naar een nabijgelegen weg – om nadien alleen te worden achtervolgd door een bende arabieren van de Palestijnse Autoriteit die zich in twee voertuigen verplaatsten.

De vijf soldaten werden ongeveer 20 minuten achterna gezeten door de bende. Tijdens de achtervolging probeerden de soldaten zich achter verschillende bomen te verbergen en riepen ze de bende op om niet langer achtervolgd te worden, zonder effect. Op een gegeven moment slaagden de Arabieren er in om drie helmen van de soldaten te stelen.

De twee voertuigen reden alleen weg toen een van de soldaten haar wapen trok en het op haar achtervolgers richtte, waardoor ze vluchten, met de helmen nog steeds in hun bezit. Volgens het rapport waren de onervaren soldaten – wellicht uit paniek – tot dan toe niet in staat gebleken om hun wapens te deblokkeren en ze voor te bereiden op gebruik. Uiteindelijk bereikten de vijf soldaten een benzinestation waar zij hun commandant konden oproepen om vervolgens teruggebracht te worden naar hun basis.

Volgens een woordvoerder van het IDF wordt het incident, dat zich aan het begin van vorige week voordeed, onderzocht. In de tussentijd werden zowel de soldaten als hun bevelvoerende officieren berispt. “Als resultaat [van het incident], zijn de soldaten en hun commandanten berispt. De opdrachtbriefing werd niet goed aan de soldaten toegelicht en tijdens het incident gedroegen de soldaten zich niet zoals verwacht wordt van gevechtssoldaten.”


Bronnen:

♦ naar een artikelFemale soldiers left behind, are hounded by Palestinian Arabs – 5 female combat soldiers forgotten by commanders, left behind overnight in Jordan Valley. Soldiers chased by gang of PA Arabs” van 18 november 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Achtergelaten vrouwelijke IDF-soldaten opgejaagd door woeste Palestijnse meute in de Jordaanvallei

    1. Ik denk dat het eerder ligt aan de onervarenheid van deze soldaten. Ze wisten klaarblijkelijk niet eens hoe ze een wapen moesten ontgrendelen (of waren het vergeten hoe dat moest in de paniek).

      Hoewel het misschien pas erg had kunnen aflopen als ze dat wél hadden geweten en hun wapens hadden gebruikt, precies omwille van hun onervarenheid met wapens.

      Like

Reacties zijn gesloten.