Record aantal toeristen bezoeken Israël in 2018

Het aantal inkomende toeristen overtrof het record van vorig jaar van 3,6 miljoen op vrijdag en het Ministerie van Toerisme projecteert op eenendertig december meer dan vier miljoen bezoekers. Voor de binnenlandse toerismebranche van het land vertaalt zich dat in januari naar NIS 18 miljard ( = ca. € 4,25 miljard) aan extra inkomsten.

Het record komt op de hielen van een andere prestatie die in oktober werd bereikt toen 486.000 toeristen toekwamen, die een hoge score neerzetten van bezoekers in een enkele maand. Dat aantal is 19% meer dan het vorige inkomende record voor toerisme dat in april 2018 werd gevestigd, volgens Israël’s Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Minister van Toerisme Yariv Levin sprak zijn tevredenheid uit over de recordstatistieken. “De maand oktober brak een historisch record met ongekend aantal van bijna een half miljoen toeristen die Israël in slechts één maand bezochten,” zei Levin. “We registreren deze uitstekende gegevens maand na maand al twee jaar en zijn een direct resultaat van de zware inspanningen die we leveren bij het Ministerie van Toerisme.”

Minister Yariv Levin schreef de recente records toe aan de innovatieve marketingactiviteiten van zijn ministerie. Sinds januari zijn de berichten uit bepaalde Europese landen enorm gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, waaronder een stijging van ongeveer 90% afkomstig uit Polen, 40% uit Tsjechië, Roemenië en Hongarije en 35% uit Italië. Aanzienlijk meer toeristen kwamen ook uit Nederland, Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eytan Halon “Record number of tourists visit Israel in 2018” van 18 november 2018 en een artikel van Uri Bollag “October was best ever month for Israel’s tourism industry” van 5 november 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ officiële website van het ministerie voor Toerisme van Israël “Israel, Land of Creation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.