Iraanse functionaris: de raketten van Hamas hebben de dromen van Israël verijdeld

Plaatje hierboven: Hamasleider Ismail Haniyeh gaf op 11 februari 2012 een toespraak in Teheran. Op de achtergrond een foto van Ayatollah Khomeini en zijn opvolger Ayatollah Ali Khamenei. Tijdens de Syrische burgeroorlog kwamen de Iran-Hamas relaties onder druk te staan omdat Hamas de rebellen tegen het regime van Assad steunde waardoor ze onder meer hun HQ in Damaskus moesten opgeven. Sinds vorig jaar zijn de betrekkingen nagenoeg weer genormaliseerd [beeldbron: AP/Vahid Salemi]

Hamas’ recente raketaanval verijdelde Israëlische dromen voor genormaliseerde banden met Arabische staten,” zei Hossein Amir-Abdollahian de adviseur van de Iraanse voorzitter van het parlement Ali Larjani op zaterdag, aldus i24news. Abdollahian is de voormalige plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken voor Arabische en Afrikaanse zaken in het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hossein Amir-AbdollahianDeze [Hamas raketaanvallen] tonen aan dat normalisatie van Arabisch-Israëlische relaties, verklaringen van Quds [Jeruzalem] als de Israëlische hoofdstad en de [VS geleide] ‘Akkoord van de Eeuw’ dromen zijn die niet uitkomen en het Zionistische regime zal ze niet bereiken“, zei Hossein Amir-Abdollahian. Het plan van de Amerikaanse president Donald Trump voor vrede in het Midden-Oosten “lijkt alleen praktisch op papier“, betoogde Abdollahian.

Gaza-terroristen vuurden bijna 500 raketten en mortiergranaten af ​​naar het zuiden van Israël vanaf zondagavond en tot dinsdagmiddag. Eén persoon werd gedood en meer dan 50 raakten gewond door raket- en mortieraanvallen en tijdens de aanval werden een aantal particuliere huizen getroffen. De IDF vergeldde zich door gebouwen met meerdere verdiepingen aan te vallen die werden gebruikt voor de terreurdoeleinden van Hamas in Gaza.

Abdollahian heeft Israël in het verleden bedreigd, waaronder vorige maand, toen hij dreigde dat Iran Tel Aviv en Haifa van de aarde zou vagen als Israël “ook maar de kleinste fout zou begaan” tegen de Islamitische Republiek. Eerder dit jaar organiseerde Abdollahian een festival, het ‘International Hourglass Festival’, waarin hij viert wat hij de “nakende instorting” van het “Zionistische regime van Israël” noemde.


Plaatje hierboven: Kaart van de Gazastrook en het zuiden van Israël van 12 – 13 november 2018, met de belangrijkste gebieden die zijn getroffen door luchtaanvallen op het Israëlische leger en de Israëlische gebieden die vanuit Gaza werden bestookt met Palestijnse mortieren en raketten [beeldbron: Sophie Ramies/AFP]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Iranian official: Hamas’ rockets foiled Israel’s dreams – Senior Iranian official claims Hamas recent rocket barrage foiled Israeli dreams for normalized ties with Arab states” van 18 november 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIranian official says Hamas missiles crushed Israeli ‘dreams’: report” van 17 november 2018 op de site van i24News

Een gedachte over “Iraanse functionaris: de raketten van Hamas hebben de dromen van Israël verijdeld

  1. de tijd zal het misschien uitwijzen ! Arabische landen zijn de laatste tijd geneigd banden te breken met “palestijnen” en ze te weren uit hun land !! het besef dat fatah/plo en hamas/isis een wezenloos zooitje schorum is begint ook daar door te dringen !! haatvogels dienen ook “persona non grata” te zijn !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.