Jeruzalem op Smart City Expo World Congress 2018 in Barcelona

Israël neemt voor de derde keer dit jaar deel aan het Smart City Expo World Congress 2018. Het evenement, dat plaatsvindt in het Congrescentrum van Barcelona van 13 tot 15 november 2018, zal standen omvatten van meer dan 700 steden en 120 landen van over de hele wereld.

De Israëlische delegatie wordt geleid door Gila Gamliel, minister van Sociale Gelijkheid, en zal Haim Bibas, burgemeester van Modi’in en hoofd van de Unie van Lokale Autoriteiten, vertegenwoordigers van 40 lokale autoriteiten, waaronder tientallen burgemeesters, CEO’s, academici, vertegenwoordigers van 30 Israëlische startups en bedrijven die actief zijn in Israël. Met inbegrip van het Israel Export Institute, de gemeente Tel Aviv, de gemeente Ramat Gan, de Ashdod-gemeente en de paviljoens van tientallen Israëlische bedrijven, evenals het paviljoen van een toonaangevend bedrijf dat aan de conferentie zal deelnemen.

Onder de vele Israëlische bedrijven die zullen exposeren zijn: Agent Video Intelligence, Breezometer, Capital Nature, Carbyne, Celeno, Moovit, Octopus Systems, Ofek Aerial Photography, ParKam, Roadix, Shield IOT, Skyline, Solview, Tondo, TruckNet, Urban Digital , die zal worden getoond in de stand van het exportinstituut. Cellcom, Check Point, CT-Zone, Dorldor, Electra en Hopon, presenteren in de stand van de Ramat Gan-gemeente, samen met Bar-Ilan Universiteit en Elta de Motorola Solution die in de stand van Ashdod zal presenteren.

Minister Gamliel verklaarde: “De digitale wereld biedt ons een enorm scala aan kansen, en het spel is een zero-sum game – een land dat weet hoe technologie moet worden aangewend, een natie moet worden vooruitgeschoven en geleid die niet mag achterblijven. De gedachte achter het veranderen van steden in Israël in slimme steden (smart cities) is om alle burgers van Israël te laten genieten van toegankelijke diensten, gelijke kansen en economische groei ten behoeve van de samenleving als geheel.”


Plaatje hierboven: De Azrieli Torens in Tel Aviv, een handelscentrum in Israël. Tel Aviv werd onlangs tot “world’s smartest city” benoemd [beeldbron: Moshe Shai/Flash90]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Gary Willig “Jerusalem at Smart City Expo World Congress 2018” van 11 november 2018 op de site van Arutz Sheva