Hamasleider Sinwar waarschuwt Israël: volgende ronde bestoken we Tel Aviv en Gush Dan

Plaatje hierboven: Hamasleider Yahiya Sinwar (2de van links) toont een pistool met geluidsdemper dat hij buitmaakte op een Israëlische soldaat in antwoord op het staakt-het-vuren akkoord met Israël [beeldbron: The Times of Israel]

Hamasleider Yahya Sinwar in de Gazastrook waarschuwde op vrijdag Israël “test ons niet opnieuw”, zeggende dat de volgende raketbarrage vanaf het grondgebied gericht zou zijn op Tel Aviv en andere centrale steden met een potentie die Israël zou “verrassen”.

Hij waarschuwde ook dat de volgende keer dat Israëlische soldaten de Strook binnenkwamen, ze alleen zouden kunnen terugkeren in ruil voor “duizenden gevangenen”. Sinwar is zelf een voormalige gevangene die 22 jaar achter de tralies zat en lid van de groep van 1027 Palestijnse gevangenen die in 2011 vervroegd vrijkwamen in ruil voor korporaal Gilad Shalit die 5¼ jaar vastzat in een hol in de grond ergens in Gaza. Sinwar is sinds februari 2017 de nieuwe numero uno van Gaza.

Tijdens een ceremonie ter ere van de zeven gewapende mannen die tijdens een vuurgevecht op zondag zijn omgekomen met Israëlische geheime speciale troepen, haalde Sinwar een pistool tevoorschijn met een geluidsdemper waarvan hij zei dat die toebehoorde aan een van de soldaten van de speciale IDF eenheid. Een Israëlische soldaat, alleen geïdentificeerd als luitenant-kolonel”M”, werd gedood en een andere gewond in het gevecht.

Sinwar spotte met Israël voor zijn beslissing om brandstof en geld vanuit Qatar naar Gaza te laten vloeien net voor de laatste opflakkering van het geweld, als onderdeel van de door Egypte tot stand gebrachte inspanningen om een ​​langetermijnwapenstilstand te bereiken en waarmee voorkomen werd dat zijn groep een grootschalige aanval tegen de Joodse staat zou lanceren. Dat bestand heeft nauwelijks één dag standgehouden.

“Wat dachten de Israëlische leiders toen zij toestonden om brandstof en fondsen uit Qatar [aan Gaza te geven]? … Dat we ons bloed zouden verkopen voor diesel en dollars? Ze zijn teleurgesteld en hun doelen zijn mislukt,” zei hij. Hij zei dat hij met de leider van Hamas’s militaire vleugel de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, Mohammed Deif, had gesproken. “Deif vroeg me om te zeggen dat Tel Aviv en Gush Dan [het grotere gebied van Tel Aviv] het volgende doelwit zijn. Het eerste spervuur ​​om Tel Aviv te raken zal Israël verrassen.”

De aanval op zondag is verkeerd verlopen en leidde maandag en dinsdag naar een ongekend spervuur ​​van raketten en mortiergranaten die werden afgevuurd door Hamas en andere terroristische groeperingen uit de Strook die de regio op de rand van een nieuwe oorlog brachten. “Onze handen liggen op de trekker en onze ogen zijn open,” zei Sinwar. “Wie Gaza test, zal alleen dood en vergif vinden. Onze raketten zijn nauwkeuriger, hebben een groter bereik en dragen meer explosieven dan in het verleden.”

De Al Quds Brigades van de Gazaanse terreurorganisatie de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) gaf op donderdag beelden vrij van een nieuwe raket met een zware raketkop (plaatje hierboven)  waarvan ze zeggen dat deze werd ingezet tijdens de laatste ronde gevechten met Israël en die een huis in Ashkelon vernielde waarbij één persoon omkwam en een tweede zwaar gewond werd [beeldbron: J-Post].


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas Gaza chief to Israel: Don’t test us again, next barrage will hit Tel Aviv” van 16 november 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “Islamic Jihad publishes picture of new rocket alledgely fired on Ashkelon” van 16 november 2018 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Hamasleider Sinwar waarschuwt Israël: volgende ronde bestoken we Tel Aviv en Gush Dan

  1. mineer sinwar heppe grotte bek !! hij leeft voornamelijk in ondergrondse tunnels ,laat zijn heldhaftige strijd over aan pubers en onnozellaars die geen enkel besef hebben waar ze mee bezig zijn ! inplaats van leren lezen en schrijven leren ze hoe ze van butagasflessen een ongeleid projectiel maken : een totaalverloren generatie ! ze mogen toch altijd asiel aanvragen in Europa ! TOCH

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.