Twee Gazanen dood omdat Hamas bestand schendt en relschopt aan Israël’s grens

Plaatje hierboven: Gaza, vrijdagnamiddag 16 november 2018. Bestand reeds geschonden. Hamas zendt andermaal zijn relschoppers, inclusief bejaarden, vrouwen en kinderen naar de grens met Israël als kanonnenvlees voor de IDF [beeldbron: Shehab News Agency]

Ongeveer 8.000 Palestijnen verzamelden zich aan de grens, met duizenden meer op weg naar de protesten, vanaf vrijdagmiddag. De meeste mensen bleven uit de buurt van het grenshekken, hoewel sommigen banden verbrandden en stenen gooiden naar soldaten die reageerden met traangas en af ​​en toe met scherp vuurden.

Ten minste twee Arabische terroristen werden gedood en een derde werd kritisch gewond als gevolg van het IDF-geschut op vrijdag na het gebruik van explosieven om de veiligheidshekken open te breken in een poging om op Israëlisch grondgebied te infiltreren, volgens Arabische bronnen. Een van de gewonden was naar verluidt een medicus die door een rubberen kogel in het hoofd werd geraakt, volgens een onbevestigd rapport van lokale bronnen. Maan News spreekt over ca. 40 gewonden tot nog toe.

De IDF had Gazanen gewaarschuwd voor vrijdag dat er ‘geen terughoudendheid getoond’ zou worden aan de zogenaamde ‘demonstranten’ aan de grens met Gaza. Coördinator van regeringsactiviteiten in de gebieden (COGAT) Generaal-majoor Kamil Abu Rukun zei in een video in het Arabisch op donderdagavond: “Degene die binnen 100 meter van het [beveiligings] hek komt brengt zichzelf in gevaar. U bent gewaarschuwd.”

Een vertegenwoordiger van het Gaza Legal Committee en lid van de ‘internationale gemeenschap’ Issam Hamed vertelde verslaggevers dat de Egyptische delegatie ‘ons vroeg om minimaal drie weken van het hekken weg te blijven.’ Ondanks het verzoek waren honderden Gazanen weer bij het beveiligingshekken op vrijdag, zij het veel stiller en met minder gewelddadige incidenten.

Desalniettemin werden meerdere pogingen tot terreuraanslagen van Hamas gemeld, waaronder het bombardement op het veiligheidshek bij Khan Younis. Als reactie hierop meldden IDF-tanks dat zij het vuur openden op terroristische doelwitten van Hamas in Gaza ten oosten van de stad, volgens bronnen die live op Facebook verschenen bij het Shehab News Agency.

Israëli’s tegen bestand met Hamas
Het nieuws dat de regering instemde met een door Egypte gesmeed staakt-het-vuren met Hamas werd woedend aangevochten door de Israëliërs die leven in de gemeenschappen die grenzen aan Gaza; bewoners verbrandden banden en blokkeerden de toegang tot Sderot, terwijl middelbare scholieren een staking uitriepen.

Israëli’s woonachtig in gemeenschappen nabij de grens met Gaza gingen dinsdagnacht de straat op na het nieuws dat de regering akkoord was gegaan met het door Egypte tot stand gebrachte staakt-het-vuren met Hamas na een gespannen 24 uur aan vijandelijkheden, waarbij meer dan 460 raketten op het Israëlische grondgebied werden afgevuurd en het leven van een 48-jarige man in Ashkelon werd opgeëist.

Ook op woensdag en donderdagnamiddag protesteerden honderden inwoners uit zuidelijke gemeenschappen, die gehavend waren door recent raketvuur uit de Gazastrook, in Tel Aviv tegen een wapenstilstand met de Hamas-terreurgroep en riepen premier Benjamin Netanyahu op ontslag te nemen. Demonstranten speelden kat en muis met de politie toen ze wegen blokkeerden bij de Azrieli Junction buiten de Kirya militaire basis, waar ook het ministerie van Defensie is gevestigd.

Plaatje hierboven: Op de website van de Qassam Brigades pakt Hamas vandaag uit met plaatjes van de schade die ze in Israël de voorbije dagen hebben aangericht [beeldbron: Al Qassam]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “2 Gazans Dead After Violating Ceasefire, Ignoring Egyptian Request to Stay Away from Israeli Border” van 16 november 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelAt least 40 Palestinians injured in Gaza protests” van 16 november 2018 op de site van het Palestijnse persagentschap Maan New Agency

♦ naar een artikelGaza border residents slam ceasefire with Hamas” van 14 november 2018 op de site van Ynet News

♦ naar een artikelPalestinian reported killed in Gaza border clashes” van 16 november 2018 en een artikel van Luke Tress “Hundreds from rocket-battered south protest against Netanyahu in Tel Aviv” van 15 november 2018 op de site van The Times of Israel

3 gedachtes over “Twee Gazanen dood omdat Hamas bestand schendt en relschopt aan Israël’s grens

 1. Het Hebreeuwse woord Hamas betekent letterlijk ‘geweld ‘ en ‘valse getuigenis’!( geweld en roof)Geen regering mag met deze islamitische psychopaten onderhandelen !!!Stuur deze verdorven lieden van Hamas naar Saoedi -Arabië of eventueel naar Iran!!Islamieten kunnen het “erg goed met elkaar vinden”zoals in Jemen of Syrië !!!

  Like

 2. Het punt is juist, Leon, dat niemand zit te wachten op een toevloed van Gazanen. Ik vermoed ook de Arabische bevolking van Judea en Samaria niet. Die eenheid is grotendeels schijn. Wat hun bindt is hun gemeenschappelijke vijand.
  Elders zijn er altijd lieden te vinden die met dat gedachtegoed sympathiseren.
  Israël is geen eiland en streeft al jaren, ondanks de oorlogen, goed nabuurschap na. Ook worden de Arabieren in Israël gerespecteerd.
  Het ligt dus niet aan alle Arabieren, maar om iedereen, Arabier of niet, die gevaarlijk is voor het voortbestaan van Israël.
  Die knapen van Hamas doen het erom te tergen, uit te lokken en spelen een heel gevaarlijk spel. Wellicht geeft dit een misplaatst gevoel van macht en beheersing.
  De situatie kan elke dag veranderen en zo is langdurig ingrijpen de enige optie.

  Like

  1. Je hebt hierin wel gelijk Lennybrit ! Israel heeft geen oorlog , zoekt geen oorlog !
   zeker niet met burgerbevolking van Judea/Samaria of Gaza ! het beroerde feit is dat allerlei terreurgroepen actief zijn die zichzelf en hun wapens verbergen tussen burgers ! een vreselijke spagaat voor Israel , zowel militair als politiek ! nog beroerder is het feit dat veel landen “beweren” te strijden tegen terreur in omliggende gebieden maar juist terroristen in gaza ruim van middelen en financien voorzien om deze situatie in stand te houden !! deze “verlichte figuren”
   zijn ook onder ons te vinden in belgie en nederland !! boosaardigheid heeft ALTIJD twee gezichten

   Like

Reacties zijn gesloten.