Zehut: ‘Gaza moet worden veroverd en Hamas moet worden vernietigd. Punt.’

Plaatje hierboven: Ashkelon, Zuid-Israêl, 12 november 2018. Een huis incasseert een voltreffer nadat een raket vanuit Gaza insloeg. Mahmoud Abu Asabeh, een Arabier van 48 jaar oud uit Halhul ten noorden van Hebron in Judea, kwam hierbij om het leven [beeldbron: Voz iz Neias]

Ik typ deze woorden terwijl het Hamas-raketten op Israël regenen. Miljoenen Joden zijn in gevaar. Klassen in het zuiden van Israël zijn geannuleerd en de meeste bedrijven zijn ook gesloten. Helaas is dit niets nieuws. Dit is een herhaling van een herhaling van een herhaling … Je dacht dat je het beu was om Rocky 6 te zien? Probeer eens in Gaza 43 te leven.

Een beetje achtergrond: ik ben geboren en getogen in New York, maar mijn familie was erg Zionistisch. Israël was altijd in het centrum van ons leven. We volgden het nieuws van heel dichtbij – vooral tijdens de 6-daagse oorlog en de bijna tragische Yom Kippoer-oorlog. We wilden graag weten wat er aan de hand was, wat niet zo eenvoudig was in de jaren 60 en 70 toen nieuwsberichten over Israël beperkt waren. Er was geen kabeltelevisie, geen internet en geen sociale media.

We wachtten elke week op de aflevering van The Jewish Press, zodat we – eindelijk – een aantal Joodse berichten konden lezen over wat er gebeurde. Af en toe verscheen er een Israëlische leider op televisie of radio, maar hij / zij zei notoir weinig. Israël stond erom bekend de woorden van Pirkei Avot tot leven te brengen: “Zeg een beetje, maar doe veel”. Als kind heb ik dat nooit begrepen. Ik bad dat de leiders van mijn geliefde Israël hard zouden praten, bedreigingen zouden uiten en grote stokjes zouden zwaaien. Pas later in mijn leven leerde ik de krachtige lijn: “Wees voorzichtig waar je voor bidt” … want dat is precies wat er nu gebeurt.

In de afgelopen 24 uur zijn meer dan 400 raketten op het Joodse vaderland gevallen. Woningen, fabrieken, auto’s en bussen hebben directe treffers gehad. Miljoenen mensen zijn bang, ineengedoken in schuilplaatsen en vastgeplakt aan het nieuws. Denk aan een gezin dat 8-10 uur in een kleine schuilkelder zit, zonder badkamer. De angst, de paniek, de stress, het geluid van raketten die vlakbij je huis neerstorten … het is niet leuk. De kinderen huilen, de volwassenen beven en de reactie van de huidige leiding is zwak en ineffectief.

Ja, er zijn harde woorden gesproken – het complete tegendeel van wat Israël vroeger deed – maar iedereen weet dat het gewoon lege dreigementen zijn. Dit zijn directe citaten uit de hedendaagse Israëlische media:

Ha’aretz: “Israeli defense chief talks tough on Gaza

JPost: “IDF says it will punish anyone who supports and assists terrorists

Times of Israel: “IDF threatens to step up Gaza attacks

Maken ze een grapje? Wie ‘praat stoer’ nadat 400 raketten in jouw land zijn geland? Wie ‘dreigt’ wanneer de vijand de oorlog verklaart? En wanneer de IDF eindelijk een aanval lanceert, meldt Arutz-7 dat de “IDF 70 Hamas en de Islamitische Jihad doelwitten bombardeert, waarbij 2 terroristen worden gedood”. WAT?? Je bombardeert 70 terroristische doelwitten je hebt slechts 2 slechteriken gedood?? Je had het omgekeerde moeten doen … 2 bommen en 70 doden. Wat is er aan de hand en wie is de schuldige?

Het antwoord is duidelijk. De regering Netanyahu-Bennett-Lieberman is er volledig niet in geslaagd Israël veilig te houden. Er is niets gedaan om Hezbollah ervan te weerhouden om hun arsenaal uit t ebreiden tot 130.000 raketten in het noorden en er is niets gedaan om Hamas in het zuiden te verslaan.

Elke Jood in Israël – letterlijk, iedereen – zal je vertellen dat, zelfs als de IDF iets ernstigs doet in Gaza, de raketten binnen 12 maanden weer huizen in Ashkelon en Beersheba zullen binnenvliegen. Deze waanzin moet stoppen en er is maar één manier: Verover Gaza nu!

Ik garandeer je dat niet één bestaand lid van de Knesset deze drie woorden zal zeggen, maar dat is precies wat er moet gebeuren. Het veroveren van Gaza betekent overwinning, niet alleen ‘rust’. Het betekent een grootschalige aanval door alles te doen wat nodig is om Hamas, Islamitische Jihad en de Palestijnse Autoriteit uit dat gebied permanent te verwijderen.

Het betekent het herstellen van de Israëlische wet die wordt opgelegd door de Israëlische politie, de IDF en niemand anders. Het betekent het assisteren van alle Arabieren die Gaza willen verlaten, door voor hun huizen te betalen en hen een mand met goodies te geven om te emigreren. (Opmerking: volgens recente peilingen wil 80% van de Arabieren die in Gaza wonen, vertrekken om hun leven in een ander land na te streven … en dat is zonder compensatie !! Als we ze geld geven, zal dat aantal zelfs nog hoger groeien !!)

Ik beloof dat elk interview dat je hoort en elk artikel dat je leest – over het oplossen van dit probleem – niets meer is dan een dure pleister op een houten been. Met ‘duur’ bedoel ik niet geld … ik bedoel de levens van heilige IDF-soldaten. Elke grondinvasie kost het leven van soldaten (G-d verhoede) en zal niets meer bereiken dan een paar maanden rust.

Hamas zal snel het stof afstoffen, herbouwen wat is vernietigd en hun wapens en raketten weer opbouwen. Na een korte tijd zal het, opnieuw, zijn lelijke kop opheffen en hier komt het vervolg op de film: Gaza 44 gevolgd door Gaza 45 en zo verder. Dit zal steeds weer opnieuw gebeuren … totdat we ons realiseren dat Gaza moet worden veroverd, Hamas moet worden vernietigd en Gaza tot een Joodse stad heeft verklaard – zoals het al duizenden jaren was.

door Shmuel Sackett


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shmuel Sackett “Conquer Gaza Now!” van 14 november 2018 op de site van Zehut International

2 gedachtes over “Zehut: ‘Gaza moet worden veroverd en Hamas moet worden vernietigd. Punt.’

  1. Geweldig stuk ik hoop dat velen dit lezen en er nu wordt afgerekend met dat tuig van hamas kom Israël laat je tanden zien
    Shalom

    Like

Reacties zijn gesloten.