FBI rapport: Joden blijven de meest geviseerde religieuze groep in Amerika

Op dinsdag 13 november 2018 heeft de FBI haar jaarverslag gepubliceerd waarin haatmisdrijven worden gecategoriseerd voor het vorige kalenderjaar. Zoals elk jaar sinds het bureau deze cijfers begon te verzamelen in 1992, stonden de Joden als religieuze groep dit jaar bovenaan de lijst.

En het verschil jegens andere groepen was opmerkelijk. Van de 1.564 anti-religieuze haatmisdaden in 2017, waren er 938 gericht tegen Joden. Met andere woorden, Joden waren voor 60 procent het voorwerp van anti-religieuze haatmisdaden, ondanks dat ze slechts 2 procent van de Amerikaanse bevolking vormen.

Deze cijfers markeren een stijging van 37 procent vanaf 2016, toen de Joden het doelwit waren van 54 procent van alle religieus gemotiveerde haatmisdrijven en 684 incidenten. Hoewel dit aangeeft dat antisemitische misdaden zijn toegenomen sinds de verkiezing van Donald Trump, is het ook niet bepaald een historische afwijking.

Anti-Joodse aanslagen omvatten zelfs 60 procent van alle dergelijke misdaden in 2014, 61 procent in 2013, 61 procent in 2012, 63 procent in 2011, 67 procent in 2010 en maar liefst 71 procent in 2009. Met andere woorden, het is niet dat Amerikaans antisemitisme ongekende niveaus heeft bereikt onder Trump; het is meer dat mensen het eindelijk beginnen te merken.

Tegelijkertijd constateerde de FBI dat de anti-islamitische incidenten in 2017, van 307 tot 273, na het behalen van een piek in 2016, in 2017 waren gedaald.

Dit gezegd zijnde, waarschuwt de Anti-Defamation League dat al deze statistieken nog steeds onvolledig zijn: “Net als bij eerdere FBI-rapporten, blijft er een ernstig gat in de rapportage. Ten minste 91 steden met een bevolking van meer dan 100.000 mensen hebben geen gegevens gerapporteerd aan de FBI of affirmatief gemeld nul haatmisdaden.”

Sabbat in de Tree of Life synagoge – Pittsburgh, 27 oktober 2018


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yair Rosenberg “FBI: Jews Subject to 60 Percent of Religiously Motivated Hate Crimes in 2017, Despite Being Just 2 Percent of U.S. Population – Jews continue to be the most targeted religious group in America” van 13 november 2018 op de site van The Tablet Magazine

♦ naar een artikel van Michael Wilner “FBI finds spike in report of antisemitic acts – The figure represents a significant portion of hate crimes reported to the FBI in total” van 13 november 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelADL Calls on Leaders to Redouble Efforts to Counter Hate After FBI Reports Hate Crimes Jumped 17 Percent” van 13 november 2018 op de site van de Anti-Defamation League (ADL)

Een gedachte over “FBI rapport: Joden blijven de meest geviseerde religieuze groep in Amerika

  1. bovenstaand is helaas ook van toepassing op veel europeese landen ! te denken aan aanslagen op joodse doelen en personen ? zelfs de hele britse labour-party hangt aan elkaar van anti-semitiese retoriek ! in de hele EU krijgen anti-joodse groeperingen een koninklijk podium aangereikt , Arabische warlords vorstelijk ontvangen en rijkelijk beloond !! jodenmoord is weer modern !!

    Like

Reacties zijn gesloten.