Palestijnen brengen video uit van Gaza-grensaanval op IDF-soldaten

De Nasser Saladin Brigades, de gewapende vleugel van de Palestijnse terreurorganisatie Volksverzet Comitées (PRC), gaven gisteren dinsdag 13 november videobeelden vrij van een aanslag op een IDF patrouille langsheen het veiligheidshekken dat de Gazastrook scheidt van Israël die zij pleegden op 17 februari 2018, waarbij vier IDF-soldaten gewond werden.

Een officier en een soldaat van de eenheid voor gevechtsbouwkunde Yahalom, raakten zwaar gewond, een compagniescommandant van het 13de Bataljon van Golani raakte licht gewond en een soldaat van de Golani-commandopost raakte licht gewond toen een explosief nabij een IDF-patrouille nabij Kibbutz Ein HaShlosha afging.

De explosieven bleken verborgen te zitten in de vlaggestok waaraan een Palestijnse vlag was bevestigd (plaatje bovenaan) die aan het veiligheidshekken werd opgehangen onder de dekking van demonstraties op de grens. Toen een soldaat de vlag vewijderde en samen met enkele andere soldaten de vlaggestok inspecteerden explodeerde het ding onverwachts met alle gevolgen vandien.

Gaza City, zaterdag 5 mei 2012. De Nasser Saladin Brigades, de gewapende vleugel van de Palestijnse terreurorganisatie Volksverzet Comitées (PRC), hielden hun jaarlijkse parade in Gaza City. Gemaskerde mannen, zwaar bewapend met kalasjnikovs en granaatwerpers, demonstreerden doorheen de straten en op het strand van Gaza.

Het is bekend dat Hamas alleen dergelijke parades toestaan van terreurgroepen waarmee ze zich verwant voelen. Deze parade suggereert die van een onafhankelijke strijdmacht. Een zoveelste bewijs dat Hamas terroristen aanmoedigt terwijl het zelf tegenover het Westen de schijn hooghoudt van “gematigdheid”, een truk waarin wijlen Yasser Arafat een meester in was.

In maart 2012 sneuvelden een aantal militanten van de Volks Verzet Comitées waaronder Ahmed Hanani, Ahmed Deeb Salem, Mahdi Abu Shawish, Mansour Kamal Abu Nuseira, Hussein Barham Al-Breim alsmede hun commandant Zuhair al-QaissiZuhair al-Qaissi was de commandant van deze terreurgroep die verantwoordelijk wordt gehouden voor de ontvoering en gijzeling van IDF-soldaat Gilad Shalit. Ahmed Hanani was naar verluidt één van de 1.027 terroristen die in oktober ’11 werden vrijgelaten in ruil voor de gegijzelde Shalit.


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinians release video of Gaza border attack on IDF soldiers” van 14 november 2018 en een artikel4 soldiers wounded near Gaza border as explosive device is set off” van 17 februari 2017 op de site van Ynet News