Terwijl Hamas Israël bestookt met +400 raketten vergadert VN om hen meer geld te geven

Plaatje hierboven: Abu Sinan, Noord-Israël 26 april 2012. Israëlische Arabieren tonen Palestijnse vlaggen tijdens een demonstratie waarin wordt opgeroepen tot het recht op terugkeer voor de ca. 20.000 nog levende vluchtelingen van 1948 én hun 5,9 miljoen nakomelingen [beeldbron: Reuters]

Op 12 november 2018 vuurden de Palestijnse Arabieren in Gaza meer dan 400 raketten af ​​naar verschillende bevolkingscentra in Israël. Bussen, wegen en huizen werden geraakt, waarbij mensen werden gedood en gewond die probeerden hun leven te managen.

De Verenigde Naties waren zich scherp bewust van de situatie in Gaza. Het spreekt over de Palestijnse Arabieren die er elke dag wonen.

En zo was het op 12 november. Tientallen afgevaardigden van over de hele wereld kwamen hun wens uitspreken om meer geld naar diezelfde Palestijnen te laten vloeien via UNRWA, het Hulp en Werk Agentschap van de Verenigde Naties, dat de status van staatloosheid heeft bestendigd.

♦ De afgevaardigde uit Syrië, dat een paar honderdduizend Palestijnen herbergt, zei dat de “Verenigde Naties en de secretaris-generaal het tekort van het Agentschap moeten overbruggen en met de UNRWA moeten werken om de financiering te ondersteunen“, en niets mag “het recht van Palestijnse vluchtelingen verstoren om naar huis te komen [waarmee Israel wordt bedoeld].

♦ De afgevaardigde uit Jordanië dat meer dan 2 miljoen Palestijnen heeft opgevangen zei: “Veel van die vluchtelingen worden hun recht op welvaart ontzegd en de terugkeer naar hun dorpen [waarmee Israel wordt bedoeld]” en “het ondermijnen van UNRWA zou de frustraties van vluchtelingen verder verdiepen en ervoor zorgen dat jongeren ten prooi vallen aan extremisme.“(het kan erger worden dan raketvuur).

♦ De afgevaardigde uit Libanon merkte op dat “zijn land ongeveer 469.000 [Palestijnen] herbergt“, en was blij dat “UNRWA heeft bijgedragen aan pogingen om het recht op terugkeer [waarmee Israel wordt bedoeld] op tafel te houden“, en “hij verwelkomde de voorgestelde initiatieven om het Agentschap [UNRWA] te financieren.

♦ De afgevaardigde uit Noorwegen concentreerde zich onmiddellijk op Gaza, waar de financiële situatie van de UNRWA een verschrikkelijke “humanitaire situatie” voor de Palestijnse Arabieren creëerde, “benadrukkend dat zijn financiële situatie zeer zorgwekkend is.”

♦ De afgevaardigde uit Indonesië zei dat “Palestijnen niet het recht op terugkeer mogen missen [waarmee Israel wordt bedoeld], waarbij benadrukt werd op de verhoogde bijdrage van Indonesië aan het werk van het Agency.

De lijst gaat verder en omvat afgevaardigden uit Japan, Koeweit, Tunesië, Maleisië, Ecuador, China, Nigeria, Egypte, Verenigde Arabische Emiraten, Soedan, Australië, Turkije, India, Brazilië, Rusland en het Vaticaan.

Pierre Krahenbuhl, Commissaris-generaal van UNRWA, bedankte het Comité voor hun erkenning en steun, en merkte ook op dat de opmerkelijke steun werd gemobiliseerd in het licht van het ernstige financiële tekort van het Agentschap.

Niemand sprak over het spervuur aan raketten op Israël vanuit Gaza.

Niemand vermeldde dat Hamas, die Gaza bestuurt, dreigde door te gaan met het beschieten van de Israëlische steden Ashdod en Beersjeba.

Niemand stelde het Handvest van  Hamas in vraag waarin wordt opgeroepen tot de vernietiging van Israël.

Niemand noemde de drie oorlogen die Palestijnen uit Gaza het afgelopen decennium tegen Israël hebben gevoerd.

Niemand noemde de auto rammings of mes aanvallen op Israëlische burgers door Palestijnse Arabieren van de Westelijke Jordaanoever.

Terwijl de Palestijnen Israël bestookten met raketten en granaten, eisten de Verenigde Naties meer geld voor de Palestijnen en een recht om naar Israël te verhuizen. Dergelijke acties zijn erger dan de resolutie “Zionisme is racisme” van de jaren ’70. De VN is actief bezig met het helpen, faciliteren en aanmoedigen van oorlog tegen een lidstaat.


Bronnen:

♦ naar een artikelWhile Palestinians Fire 400 Rockets, the United Nations Meets to Give Them Money” van 13 november 2018 op de site van First One Through

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “UN Security Council Takes No Action on Hamas” van 14 november 2018 op de site van The Jewish Press

4 gedachtes over “Terwijl Hamas Israël bestookt met +400 raketten vergadert VN om hen meer geld te geven

  1. Wanneer ontwaakt de Nederlandse regering en stappen we uit dat joden hatende fascistenclubje, ook wel VN genoemd ???

    Like

  2. Israel speelt het spel mee!

    Israel praat veel, maar als het erop aankomt laat ze geld binnen, laat ze illegale huizen staan, reageert ze niet op agressie en blijft ze het binnenkomen van geld & goederen faciliteren.

    Israel zal moeten besluiten wat ze wil….en dit ook uitvoeren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.