Antisemiet BDS’r Roger Waters krijgt lik op stuk tijdens Zuid-Amerika tour ‘Us +Them’

Plaatje hierboven: Rock Werchter, 20 juli 2013. Fascistoïde schweinhund Roger Waters etaleert wat graag zijn perverse voorliefde voor outfit en symboliek, die verdacht veel lijkt op die van de nazi’s. Waters, die bij herhaling andere muzikanten en artiesten aanport en aanschrijft om Israël te boycotten en de Joodse staat vergeleek met Apartheid in Zuid-Afrika, trad toen op onder een reusachtige zwevende ballon met varken en Davidster, met in zijn handen een machinegeweer en gekleed in zwarte lederen mantel met een rood-witte armband.

Roger Waters, de voormalige zanger/bassist van de megagroep Pink Floyd, maar er in maart 1983 na de opnames voor The Final Cut er met veel ruzie en kabaal uitstapte en sindsdien blijft teren op de muzikale productie The Wall en oudere successen van de Floyd, heeft zich als artiest de voorbije jaren ontwikkeld tot een van de boegbeelden van de antisemitische boycot-Israël beweging BDS.

Joodse instellingen in Argentinië zijn een campagne gestart tegen voormalig Pink Floyd-frontman Roger Waters over zijn steun aan de boycot Israël-beweging. Waters’ muzikale tour ”Us + Them’ reisde de afgelopen maand doorheen heel Latijns-Amerika en zal in december  a.s. verder doorgaan.

De online campagne van de Argentijnse Zionistische Organisatie spoort de inwoners van de regio aan om de aanwezigheid van de Britse zanger en aankomende concerten af ​​te wijzen. De campagne noemt Waters ‘een van de grote antisemieten van onze tijd‘ om te protesteren tegen wat het zijn haattoespraak noemde.

“Wij, Latijns-Amerikanen, zeggen tegen Roger Waters: “We wish you weren’t here!“, een toespeling op het bekende Pink Floyd-nummer ‘Wish You Were Here‘, schrijft de campagne Change.org.

Ambtenaren van het Simon Wiesenthal Center deden een beroep op de bedrijfssponsors van de tournees, waaronder Entel, Cencosud, Grupo Aval en Bac Credomatic y Citibanamex, om hun financiële steun in te trekken. Het centrum zei ook dat de Latijns-Amerikaanse gastheren van Waters zijn misbruik van hun gastvrijheid en zijn boodschap van haat zouden moeten veroordelen.

Roger Waters : persona non grata
Op vrijdag nam Waters deel aan een evenement van de Boycott, Divestment en Sanctions-beweging gericht tegen Israël in Buenos Aires, een dag voordat hij daar optrad. “We moeten aandringen op onze lokale overheden om Israël onder druk te zetten ten gunste van de mensenrechten van de Palestijnen,” zei hij op het programma getiteld ‘A World Without Walls’, georganiseerd door BDS Argentina.

Waters op zijn shows heeft een varken met een Davidster tentoongesteld (plaatje onderaan). Het Simon Wiesenthal Centrum maakte het verband tussen wat Middeleeuwse antisemieten als hun iconografie gebruikten met een Joods varken of Judensau om Joden te vernederen en te dehumaniseren. éMet behulp van dit symbool behandeld met de technologie van de 21ste eeuw draagt ​​Waters bij tot de reeks antisemitische haat,” zei het centrum in een verklaring.

“’Waters die naar Uruguay en Argentinië kwam om BDS te promoten werd in een toenemend aantal Europese rechtsgebieden onwettig verklaard als gebaseerd op de aanslagen in nazi-Duitsland op Joodse winkels en ondernemingen tot het geschreeuw van ‘Kauf nicht bei Juden’ (Koop niet bij Joden),” zei Shimon Samuels, directeur van het Wiesenthal Centrum voor Internationale Betrekkingen, in een verklaring van vrijdag.

“De timing van zijn haatfeest-tournee leidde tot de 80ste verjaardag van ‘Kristallnacht’ (de Nacht van Gebroken Glas) vandaag. In Duitsland en Oostenrijk werden 1500 synagogen in brand gestoken en werden 30.000 Joden naar concentratiekampen gestuurd”, schreef hij over de pogroms. Samuels zei dat Waters “moet worden behandeld als persona non grata in alle democratische landen.”

vliegend-varken2Plaatje hierboven: Het zwevend varken met Davidster stal de show in het overdonderend muziekspektakel “The Wall” van ex-Pink Floyd muzikant Roger Waters op zaterdagavond 20 juli 2013 in het Belgische Werchter.

Naar het schijnt en van horen zeggen komt binnenkort van ‘ikke-nie-antisemiet’ Roger Waters een nieuw album uit onder de veelzeggende titel “The Dark Antisemitic Side of Me and my Pig“. Daarin zou hij teksten verwerkt hebben uit de Protocollen van de Wijzen van Zion, op muziek van Richard Wagner ’s ‘Der Ring des Nibelungen’, niet toevallig ook het favoriete werkstuk van Adolf Hitler tijdens WOII.


Bronnen:

♦ naar een artikelRoger Waters’ anti-Israel message ignites ‘wish you weren’t here’ campaign by Latin American Jews” van 12 november 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelArgentine Jews campaign against Roger Waters, ‘one of the great anti-Semites’” van 12 november 2018 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Antisemiet BDS’r Roger Waters krijgt lik op stuk tijdens Zuid-Amerika tour ‘Us +Them’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.