Israël onder vuur: Hamas vuurt +300 raketten af; IAF raakt 70 doelwitten in Gaza

Plaatje hierboven: Kfar Aza, Israël aan de grens met Gaza. Een bus van de IDF werd maandag omstreeks 16.30 uur door een Comet anti-tank raket geraakt en brandde volledig uit. Een jonge soldaat van 19 jaar raakte ernstig gewond en werd opgenomen in het Soroka-ziekenhuis. Slechts enkele minuten voordien zaten er nog tientallen jonge mensen in de bus, die net waren uitgestapt. Ze kwamen er met de schrik vanaf [beeldbron: Ynet]

Slechts één item beheerst het nieuws in de Israëlische pers: het oplaaiend geweld van Hamas en Co in Gaza tegen de Joodse staat dat ook afgelopen nacht en deze ochtendvroeg verder duurt en waar voorlopig geen einde aan lijkt te komen.

Israël onder vuur

De strijdlust in Gaza lijkt verre van geblust. Een woordvoerder van de Islamitische Jihad (nà Hamas de belangrijkste terreurgroep in Gaza) dreigde zonet deze dinsdagochtend: “De vijand is niet voorbereid op wat er de komende uren zal gebeuren”, aldus de openbare omroep Kan.

Ook de Al-Qassam Brigades (Hamas) dreigden deze ochtend met nieuw geweld. Hamas-woordvoerder Abu Ubaida zei: “Ashdod en Beersjeba zullen worden aangevallen als Israël de aanval voortzet.”

Militanten van de Al Qassam Brigades (Hamas) en Al Quds Brigades (PIJ) in de Gazastrook hebben sinds maandagavond in een periode van vijf uur meer dan 370 raketten en mortiergranaten afgevuurd ​​naar willekeurige burgerdoelwitten in het zuiden van Israël in wat nu reeds de meest intense vijandigheden in de regio sinds 2014 wordt genoemd.

Eén dode en vele gewonden
Overal in de Israëlische dorpen en gemeenten rondom de Strook loeien de sirenes voortdurend als waarschuwing voor inkomende raketten en projectielen waarvan er helaas verschillende doel hebben getroffen. Het Irom Dome raketafweer systeem heeft er weliswaar zo’n 60 raketten tijdig kunnen onderscheppen.

Gisteren namiddag is een raket ingeslagen in Sderot, waarbij drie Israëliërs lichtgewond zijn geraakt door granaatscherven. Daarnaast werden nog 5 mensen gewond door de raketten. Drie van de gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis van Barzilai.

Plaatje hierboven: Even raakte een raket een woonhuis in Ashkelon en een uur werden er opnieuw twee gebouwen getroffen. Magen David Adom bevrijdden een man en een vrouw die vastzaten op de vierde verdieping in een getroffen huis in Ashkelon. Een 40-jarige Palestijn uit Hebron werd dood vanonder het puin gehaald en een vrouw werd zwaargewond.

Een twintigtal mensen werden opgenomen in het ziekenhuis van Barzilai. Derten verkeren in shock, 7 hebben lichamelijke letsels. In totaal arriveerden gisteren ruim 44 mensen voor behandeling in Barzilai vanwege de raketaanvallen. En nog eens een twintigtal mensen moesten verzorgd worden in het Soroka Medisch Centrum.

IDF/IAF reageren
De IDF viel 50 extra terroristische doelen aan die behoorden tot de terroristische organisaties van Hamas en Islamitische Jihad. Een van de doelen was een offensieve terroristentunnel en vier militaire compounds in Gaza City, Beit Hanun, Jabaliya en Khan Yunis, evenals een Hamas-lanceerbasis in Khan Yunis. In totaal heeft het IDF ongeveer 150 terreurdoelwitten aangevallen.

Ook deze dinsdagochtend heeft de IDF en de IAF terroristische doelwitten in de Gazastrook aangevallen, volgens de IDF-woordvoerder. IDF-gevechtsvliegtuigen vielen tientallen terreurbewetten aan waaronder een wapenopslagplaats in Khan Yunis, een militaire compound in Zeitun en een wapenproductie-installatie in Sheikh Omdan. De IDF viel ook drie overheidsgebouwen aan die tot de Hamas behoorden. Bovendien vielen de zeemachten een marineschip van een Hamas aan.

Plaatje hieronder: Een Israëlische luchtaanval vernietigde het aan Hamas gelieerde al-Aqsa-tv-station in Gaza, samen met verschillende huizen in de buurt, na het afvuren van waarschuwingsschoten. De aanval lokte scherpe woorden uit die beloofden wraak te nemen van de Islamitische Jihad-terreurgroep. Het station zond kort daarna terug uitzenden.


Bronnen:

♦ The Jerusalem Post, Ynet News, Haaretz, The Jewish Press, Arutz Sheva, Israel Hayom, The Times of Israel, The Algemeiner, JTA, JNS, JC, JJ enz…

2 gedachtes over “Israël onder vuur: Hamas vuurt +300 raketten af; IAF raakt 70 doelwitten in Gaza

 1. Zolang Israel Hamas de dienst laat uitmaken zal er nooit een einde komen komen aan dit ritueel.

  Terroristen schakel je uit. Je geeft ze geen geld & goederen in de hoop dat ze humanitair worden.

  Als je een klein beginnend vuurtje niet dooft, vernietigen het uiteindelijk de hele buurt.

  Israel heeft het vuurtje niet gedooft………….en laat het nog stééds doorsmeulen.

  Duizenden mensen betalen hier de prijs voor…..in Israel én Gaza.

  Like

Reacties zijn gesloten.