Hezbollah leider Nasrallah: we zullen reageren op elke aanval op Libanon

Hezbollah-leider Hassan Nasrallah veroordeelde de normalisatie met Israël in een televisie-uitzending op zaterdag, zo meldde de zusterpublicatie van The Jerusalem Post, Maariv.

De veroordeling komt nadat Mohammad al-Emadi, voorzitter van het Qatari-comité voor de wederopbouw van de Gazastrook, Gaza heeft bezocht en 15 miljoen dollar heeft overgedragen aan de Palestijnse enclave aan de kust in overleg met Israël.

Ik groet de families en de martelaren,” zei Nasrallah en hij vervolgde:

“Dankzij de offers van de martelaren heeft de weerstand al zijn overwinningen behaald. Het bloed van onze martelaren heeft ons land en de raketmacht van Hezbollah beschermd. De bron van onze kracht zijn onze raketten omdat het Libanese leger geen geavanceerde raketten mag verwerven. Netanyahu gelooft dat de sleutel [tot het conflict] macht is en niet de bezetting. Zijn probleem is echter dat we de macht hebben. We zullen reageren op elke Israëlische aanval op Libanon en we accepteren geen agressie van de vijand tegen ons land.”

We veroordelen elke vorm van normalisatie met de Zionistische entiteit,” zei Nasrallah. “Ik zeg tegen het Palestijnse volk, verlies de hoop niet over de normalisatie van de Arabische staten met Israël; wat voorheen achter de schermen gebeurde, vindt nu in het openbaar plaats. De huidige normalisatie heeft een einde gemaakt aan de Arabische hypocrisie en het masker verwijderd van de oplichters en hypocrieten.

“Degenen die marcheren en sneuvelen in de Marsen van de Terugkeer van Gaza geven ons hoop omdat ze weerstand bieden aan de druk die op hen wordt uitgeoefend”, voegde hij eraan toe. “Als het Syrische volk en de regering de druk niet hadden weerstaan, zouden we Netanyahu in Damascus zien.”

Nasrallah haalde ook scherp uit naar de internationale gemeenschap aan in de nasleep van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi: “Terwijl ze klagen over de moord, negeren ze de misdaden die Saoedi-Arabië begaat in Jemen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yasser Okbi “Hezbollah leader: we will respond to any attack on Lebanon” van 10 november 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Hezbollah Demands Cabinet Seat in Lebanese Government, Warns Israel” van 10 november 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelLebanon’s Hezbollah says Hariri must resolve government row” van 9 november 2018 op de site van Israel Hayom