Abbas bezweert door te gaan met het betalen van gevangenen en hun families

De 83-jarige Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, aka de chef van de Palestijnse Autoriteit, zei zaterdag dat pogingen om de Gazastrook van de Westelijke Jordaanoever te scheiden niet zullen slagen en beloofde de betalingen aan Palestijnse terroristen en massamoordenaars in Israëlische gevangenissen en aan hun families voort te zetten.

Abbas verwees naar voortdurende inspanningen van Egypte, Qatar en de Verenigde Naties om een ​​wapenstilstandsovereenkomst tussen Israël en Hamas tot stand te brengen. In een toespraak die de 14de verjaardag markeerde van de dood van zijn voorganger, Yasser Arafat, zei Abbas dat de Palestijnen in staat waren om “alle liquidationistische plannen en samenzweringen die tegen hun nationale zaak worden aangespannen, aan te pakken.”

Abbas heeft geen enkele verwijzing gemaakt naar de rol van Qatar bij het verstrekken van geld aan de Gazastrook – een initiatief dat door zijn hoge functionarissen in Ramallah sterk werd bekritiseerd. Abbas zei echter dat hij de inspanningen van Egypte zal blijven steunen om een ​​einde te maken aan de crisis tussen zijn Fatah-factie en Hamas.

Hij herhaalde zijn eis dat Hamas zijn op Ramallah gebaseerde regering toestaat om de volledige verantwoordelijkheid in de Gazastrook op zich te nemen, zeggend dat hij op zoek was naar één regering, één veiligheidsmacht en één wet voor alle Palestijnen. “De samenzwering die begon met de Balfour Verklaring is nog niet afgelopen,” zei Abbas.

Hij beloofde ook het nog aangekondigde plan van de Amerikaanse president Donald Trump voor de vrede in het Midden-Oosten te dwarsbomen, dat ook bekend staat als de ‘deal van de eeuw.’

“Ze zullen geen eervolle Palestijn vinden die een compromis zal sluiten over het recht van onze mensen op vrijheid, soevereiniteit en onafhankelijkheid,” voegde Abbas eraan toe. “Het leiderschap van de PA,” zei Abbas, “zal de Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen niet in de steek laten en zal hen blijven betalen zelfs als dat het laatste is wat we bezitten.

Abbas rekent uiteraard op de gulle gevers en donoren in het Westen en binnen de Europese Unie, meer in het bijzonder op Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden,  Noorwegen en Denemarken en ook Nederland en België als zijn meest vrijgevige bondgenoten, sinds de Verenigde Staten hun budget aan de PA hebben teruggeschroefd.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Abbas vows to continue paying prisoners and their families” van 11 november 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelAbbas: Trump’s peace plan will fail, Balfour Declaration is a ‘conspiracy’” van 10 november 2018 op de site van The Times of Israel

3 gedachtes over “Abbas bezweert door te gaan met het betalen van gevangenen en hun families

 1. Zolang Europa blijft betalen, blijft Abu Mazen terreur belonen.

  Het is dus aan Europa om deze palestijnse terreur te stoppen of om recht te staan en zichzelf als actueel verdediger hiervan te outen!

  Het BS verhaal dat het om ‘hulp’ gaat is achterhaald.

  Like

 2. Hoeveel ‘ontvangen’ de Palestijnen in feite in z’n geheel? In NEDERLAND is ook al door madam KAAG een behoorlijk bedrag ‘geschonken’ aan de PLO, hoeveel landen ‘doneren’ er eigenlijk? Een spreekwoord luidt ‘VAN ANDERMANS LEER IS HET GOED RIEMEN
  SNIJDEN’,…….vooral als men er zelf helemaal NIETS voor hoeft te
  presteren!.

  Like

Reacties zijn gesloten.