Wapenstilstand met Hamas enkel mogelijk wanneer lichamen van 2 soldaten terugkeren

IDF stafchef Gadi Eiznekot zei dat het politieke establishment in staat is om de terugkeer te bewerkstelligen van twee vermoorde IDF-soldaten – Oron Shaul en Hadar Goldin – wiens lichamen sinds 2014 door Hamas worden vastgehouden. Eisenkot’s opmerkingen werden gemaakt tijdens een vergadering op vrijdag met Simcha en Leah Goldin.

Tijdens de bijeenkomst, vertelde Eizenkot de twee dat “alle projecten in Gaza moeten worden gestopt totdat de soldaten en burgers terug zijn, om alles te stoppen, behalve voor de toegang van water, voedsel, riolering en medicijnen”. Eizenkot benadrukte ook dat als het politieke echelon dat wenst, de jongens binnen een week kunnen worden teruggebracht.

Uit de moeilijke ontmoeting hebben we geconcludeerd dat de premier de soldaten niet naar Israël wil terugbrengen,” zeiden de Goldins na de bijeenkomst, “Voor de derde keer speelde de premier opnieuw met de gevoelens van de familie en bedroog ons, en Netanyahu gaat ermee akkoord om salarissen te betalen aan het terreurapparaat van Hamas voordat hij eist dat de soldaten naar Israël terugkeren.”

De ouders van IDF-soldaat Lt. Hadar Goldin – die tijdens Operatie Protective Edge in Gaza in 2014 werd gedood – hebben op zondagscherp uitgehaald naar de regering omdat ze werkten om een ​​wapenstilstandsovereenkomst met Hamas te sluiten, maar omdat ze de terugkeer van de vermiste soldaten van Israël niet opnamen als deel van het akkoord.

Goldin werd gedood aan het einde van de Gaza-oorlog – aka de 51-durende zomeroorlog ‘Operation Protective Edge’ – en zijn lichaam werd in beslag genomen door Hamas-terroristen. Hamas heeft geweigerd om zowel het lichaam als de overblijfselen van IDF St.-Sgt. Oron Shaul – ook gedood tijdens de oorlog van 2014 – terug te geven tenzij Israël akkoord gaat met het vrijlaten van gevangengezette Palestijnse terroristen.

Twee Israëlische burgers – Avera Mengistu en Hisham al-Sayed – worden ook vastgehouden door Hamas in Gaza. Beiden gingen vrijwillig Gaza binnen, hoewel beide mannen geestesziek zijn. Op zondag gaf Simha Goldin toe dat de verklaring uit de context was gehaald, maar ging verder met het veroordelen van de regering wegens het werken om een ​​deal te bereiken die de terugkeer van de restanten van zijn zoon of Shaul niet zou omvatten.


Bronnen:

♦ naar een artikel‘It’s possible to bring back the soldiers’ bodies within a week’ – Chief of Staff Gadi Eizenkot tells Goldin family that political echelon can get back bodies of Hadar Goldin and Oron Shaul if it desired” van 3 november 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelWill the Gaza deal include the return of missing IDF soldiers?” van 4 november 2018 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Wapenstilstand met Hamas enkel mogelijk wanneer lichamen van 2 soldaten terugkeren

  1. WRANG dat arabieren de overblijfselen van tegenstanders zien als inkomstenbron / wisselgeld ! kan men dit wel een “beschaving” noemen ??

    Like

  2. Laat ons hopen dat dit snel een gebeuren, ook voor de ouders en familie moet dit erg zijn, geen rustplaats voor je dierbare zoon !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.