Getuigen in Uniform bezoeken KZ Auschwitz-Birkenau, Majdanek en Lopochowa Bos +video

Unieke delegaties van IDF-officieren, genaamd ‘Getuigen in Uniformen‘, blijven naar Europa vliegen. Deze delegaties bestaan ​​uit ongeveer 180 IDF-functionarissen van verschillende eenheden, waaronder reservisten. De delegaties bezoeken de concentratie- en vernietigingskampen, de getto’s en de oude gemeenschappen van de vernietigde Joodse gemeenschappen van Europa.

Deze reizen worden voorafgegaan door uitgebreide studie en voorbereiding die de delegatieleden ondergaan, inclusief een rondleiding door Yad Vashem. Ze bestuderen de Joodse geschiedenis in het algemeen en specifiek die van de Holocaust. Elke delegatie wordt vergezeld door een overlevende van de holocaust, die hun persoonlijke verhaal toevoegt en een bijdrage levert aan hun visie op de Holocaust.


Plaatje hierboven: Israëlische soldaten lopen in het bos van Lopochova, in Polen, ter nagedachtenis van de Joden die hier werden vermoord in wat bekend is als The Tykocin Massacre (Pogrom) [beeldbron: Israel Images]

In de vroege ochtend van 25 augustus 1941 riepen de Duitsers de Joden van Tykocin op om zich op het marktplein te verzamelen, waar ze werden bewaakt door lokale Poolse vrijwilligers. Ongeveer 1.400 – 1.500 mensen werden snel vervoerd naar een nabijgelegen bos, waar ze door een SS Einsatzkommando vuurpeleton onder het bevel van SS-Obersturmführer Hermann Schaper werden geëxecuteerd en in de grond gestopt.

Sommigen slaagden erin zich te verstoppen, maar velen van hen werden ingesloten door Poolse boeren en werden de volgende dag  geëxecuteerd door een militie die werd samengesteld uit locale Polen en georganiseerd door de Duitsers. Ongeveer 250 meer Joden werden toen vermoord.

Het videoverslag hieronder is een speciale documentatie van de delegatie van ‘Getuigen in uniform’ die de vernietigingskampen Lopochowa en Birkenau en Majdanek bezoeken onder het zingen van Israël’s nationale volkslied Hatikvah. Leden van de Israëlische legerdelegatie bezoeken concentratiekampen, ontmoeten Duitse soldaten om het Jodendom, de politiek en de islam in Europa te bespreken.

IDF pride at the ruins of the death camps


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yoni Kempinski “Watch: IDF troops march at European death camps” van 9 november 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Aryeh Savir “‘Witnesses in uniform’: IDF officers in Auschwitz” van 4 juli 2013 op de site van Ynet News

Een gedachte over “Getuigen in Uniform bezoeken KZ Auschwitz-Birkenau, Majdanek en Lopochowa Bos +video

Reacties zijn gesloten.