Antisemitisme in Frankrijk met 69 procent toegenomen zegt premier Edouard Philippe

Antisemitische daden in Frankrijk stegen met 69 procent in de eerste negen maanden van 2018, zei premier Édouard Philippe vrijdag op de 80ste verjaardag van de beruchte ‘Kristallnacht’ van nazi-aanvallen tegen Joden die door vele historici wordt aangeduid als het begin van de Endlösung.

“Elke agressie gepleegd tegen een van onze burgers omdat het Joodse echo’s zijn zoals het breken van nieuw kristalglas,” schreef Philippe op Facebook, verwijzend naar het begin van de nazi queeste om de Joden uit te roeien op 9 november 1938, ook wel bekend als de Nacht van Gebroken Glas

Franse Joden zeiden dat antisemitisme in hun land een “dagelijks verschijnsel” was geworden nadat premier Edouard Philippe een 69 procent toename in gedocumenteerde haatmisdaden had onthuld die gericht waren tegen die minderheid.

Terwijl de cijfers “twee jaar lang bleven dalen, steeg het aantal van deze acties opnieuw in de eerste negen maanden van 2018 met meer dan 69 procent”, schreef Philippe op Facebook. Hij verstrekte geen verdere statistieken in de verklaring die eind donderdag werd gepubliceerd, waarin hij de Kristallnacht-pogroms van 1938 in Duitsland en Oostenrijk tegen de Joden herdacht.

De haatmisdrijven jegens Joden in die de statistiek die Philippe onthulde, omvatten “de meest gewelddadige incidenten en ze weerspiegelen het hardnekkig doorzetten van antisemitisme en de ontwikkeling ervan tot een dagelijks verschijnsel”, schreef de CRIF-paraplugroep van Frans-Joodse gemeenschappen in een verklaring.

De Franse premier Philippe schreef: “Elke aanslag gepleegd tegen een van onze medeburgers omdat ze Joods zijn, resoneert als een nieuwe Kristallnacht.” Hij voegde eraan toe dat zijn regering vastbesloten is om Franse joden te beschermen, onder meer door de manier waarop klachten aan de politie worden gemaakt en verwerkt.

Het jaarverslag van de Nationale Consultatieve Commissie voor de Rechten van de Mens voor 2016 telde 335 antisemitische incidenten in vergelijking met 808 het voorgaande jaar – de grootste daling sinds 2001. Echter in 2018 kwam zoals gezegd een einde aan die tendens en steeg het antisemitisme opnieuw met 69 procent.


Bronnen:

♦ naar een artikelAnti-Semitic incidents increased by 69 percent in France, prime minister says” van 9 november 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelAnti-Semitism in France up 69 percent” van 9 november 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelFrench PM says anti-Semitic acts in country up 69% this year” van 9 november 2018 op de site van The Times of Israel

3 gedachtes over “Antisemitisme in Frankrijk met 69 procent toegenomen zegt premier Edouard Philippe

  1. Ik ben niet verwonderd in Frankrijk zijn meer moslimmigranten vooral in de steden, alleen op het platteland kun je nog een Fransman tegen komen en dan heb je te lotto gewonnen!!

    Like

    1. TJA : effe rap doortikken om nog iets van “la douce france” te zien ! als het aan de paradijsvogels ligt lijkt het straks op yemen ! monteer Rhino-bars op uwen voituur om bij cap d’agde te komen want de geiten lopen op de route du soleil !

      Like

Reacties zijn gesloten.