80 jaar na de Kristalnacht hebben we nog altijd niks begrepen en niks geleerd

In Duitsland werden vandaag precies 80 jaar geleden in de nacht van 9 op 10 november 1938 ca. 1400 synagogen, meer dan 170 huizen en 7500 Joodse handelszaken vernield. 92 Joden werden die nacht vermoord en in de daaropvolgende dagen nog eens 2000. Meer dan 30.000 Joodse mannen werden gedeporteerd naar de concentratiekampen van Dachau, Sachsenhausen en Buchenwald.

Sinister detail: Nazikopstukken Göring, Goebbels, Frick en Heydrich besloten enkele dagen later, op 12 november 1938, dat de Joden zelf de schade moesten vergoeden die door de pogrom was aangericht. De anti-Joodse wetten werden verscherpt en tegen het einde van 1938 was bijna 70 procent van alle Joodse bezittingen in beslag genomen.

Vandaag zit het antisemitisme in heel Europa weer in de lift en niet in het minst in België. De krant Gazet van Antwerpen schreef op 9 november ’13:

Antisemitisme neemt laatste vijf jaar sterk toe. 77% van de Joden die in België wonen vindt het antisemitisme hier een groot probleem. 88% vindt dat het antisemitisme de voorbije vijf jaar is toegenomen, 58% spreekt zelfs van een sterke toename. En 40% overwoog de laatste vijf jaar zelfs om te verhuizen. België scoort overal slechter dan het gemiddelde en staat altijd in de top-drie van de slechtste landen. Zo zegt 28% van de Belgische Joden slachtoffer te zijn geweest van een antisemitisch incident (belediging, stalking, vandalisme, dreiging met geweld of geweld). 10 procent zegt tijdens de voorbije vijf jaar slachtoffer te zijn geweest van geweld of een dreiging daarmee omdat hij Jood is. 7% zegt dat voor het voorbije jaar. De cijfers zijn dubbel zo hoog dan het Europese gemiddelde!”

kill_jewsSystematisch wordt de herdenking aan de Holocaust gemanipuleerd en uitgebuit door weldenkende burgers die – compleet doordrongen van haat jegens Israël – andermaal de Jood beschuldigen van al wat er mis gaat in de wereld.

Volgens Manfred Gerstenfeld, de auteur van het boek “Demonizing Israel and the Jews” koesteren meer dan 150 miljoen Europese volwassenen antisemitische gevoelens. Ze beschouwen Israël als ‘een duivel die een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert.’

Hoewel het cijfer hoog en moeilijk te bevestigen lijkt, denken experts dat het accuraat is. Zelfs non-believers geven toe dat antisemitisme in Europa onomkeerbaar is geworden en het leven voor de Joden op het continent snel onverdraaglijk zal worden.

Jodenhaat heeft 75 jaar later een nieuwe naam gekregen: Israëlhaat. De geschiedenis herhaalt zich en de slachtoffers zijn dezelfden als 75 jaar geleden: Israël, de Jood onder de naties.

De nieuwe hypocrieten:
“Hedendaagse antisemieten huilen tranen met tuiten als ze al die dode Joden zien tijdens een bezoek aan een Holocaustmuseum, maar kijken met bloeddoorlopen ogen en het schuim op de lippen naar de levende Joden van vandaag, de facto de overlevenden van gisteren[!], in het bijzonder als de Joodse staat Israël ter sprake komt.”
(Brabosh.com, Antwerpen, 24 juni 2013)

anti-semitisme

3 gedachtes over “80 jaar na de Kristalnacht hebben we nog altijd niks begrepen en niks geleerd

 1. “150 miljoen europeanen of meer (wie kent al de precieze data?) koesteren Antisemitische gevoelens”……….zelfs al kennen ze geen enkel Joods persoon!

  En dus kom ik weer terug op de stelling dat Jodenhaat niets met Joden te maken heeft maar met haat van jaloerse losers, domme meelopers en/of mensen met een fout DNA.

  Daarom is het een niet op te lossen fenomeen en zijn alle theorieën & educatie hierover onzin.

  Het heeft niets geholpen in de afgelopen duizend jaar en zal niet helpen in de volgende duizend jaar.

  Het énige wat werkt is keihard terugslaan in een Joods land want in het “intellectuele, liberaal, humanitair” Christelijk/Islamitisch Europa is geen plaats meer voor het Jodendom.

  Eigenlijk is het er nooit geweest!

  Like

 2. KALM kalm Shapira ! ieder heeft iemand nodig om op neer te kijken! per ongeluk/toevallig: zijn dat meestal Joden ! spiegelpatische buren-nijd ! vermoord en neem bezit ! Abraham probeerde te ontsnappen : zijn nazaten proberen dat nog steeds ! Wie is groter dan een Denkend Mens ??

  Like

Reacties zijn gesloten.