Zwerfhonden krijgen meer aandacht van het Westen dan vervolgde christenen

Plaatje hierboven: De illusie van de ‘Arabische Lente’ maakt opgang in Egypte. Koptische christenen sluiten zich aan bij moslimactivisten in een show van eenheid op het Tahrir-plein in Caïro, Egypte, zondag 6 februari 2011. Na de aanvankelijke euforie kwam de ontnuchtering en daalde de duisternis neer over de Moslimwereld. Even later kleurden de straten bloedrood in zowat het hele M-O en dat was niet de schuld van Israël maar van de dwazen van Islam. [beeldbron: Carolyn Cole/MCT]

Hier zijn de namen van de slachtoffers van het laatste bloedbad onder christenen in Egypte. Een heel gezin werd van de aarde weggevaagd:

Nady Youssef Shehata, 54 jaar oud

Rida Youssef Shehata, 51 jaar oud

Kamal Youssef Shehata, 20 jaar oud

Poussy Youssef Shehata, 41jaar oud

Bishoy Rida Youssef Shehata, 15 jaar oud

Marya Youssef Shehata, 12 jaar oud

Asaad Farouk Labeeb, 36 jaar oud

Hun ‘schuld’? Als pelgrims zijnde, leven in een land dat Christen was, ruim zes eeuwen voor de islam ontstaan was en dat de beesten van de Islamitische Staat proberen uit te wissen.

In acht jaar hebben islamitische fundamentalisten meer dan 270 Koptische christenen gedood in Egypte, duizenden Thaise meisjes gekidnapt om te trouwen en ze te bekeren tot de islam, ze verbrandden en vernietigden honderden kerken en christelijke winkels en dwongen minstens 100.000 van hen om naar het buitenland te vluchten. Egypte heeft de grootste Christelijke gemeenschap in de Arabische wereld. Als christenen daar wegdeemsteren, eindigen ze in de rest van het Midden-Oosten.

In dezelfde week, vanuit Pakistan, gingen de nieuwsberichten over een christelijke vrouw, Asia Bibi, die een decennium in de dodencel doorbracht voordat ze werd vrijgesproken van ‘godslastering’. De westerse elites bleven zwijgen tijdens de 3.422 dagen waarin deze christelijke moeder in de gevangenis werd gehouden. Ze zwegen nadat Pakistan haar had vrijgesproken. En ze zwijgen ook nu nu de islamitische holbewoners Pakistan in chaos hebben gestort en het vel van de christelijke vrouw opeisen. De Pakistaanse regering capituleerde voor hun gewelddadige eisen en heeft de vrijlating van Asia Bibi uitgesteld.

Waar zijn die in het Westen die roepen ‘nee tegen de doodstraf’, ‘respect voor minderheden’, ‘weg met vrouwenmoord’ en ‘lang leve de vrijheid van meningsuiting’? Hun lafheid is grenzeloos. Zwerfhonden worden met meer respect en aandacht behandeld in onze media dan al deze massa’s christenen die worden opgeslokt in deze botsing van beschavingen.

Wanneer op Faroe-eilanden vissers een walvis doden, zijn de westerse journalisten er allemaal om over de dieren te schrijven. Voor tien Egyptische christenen die op slag dood zijn en een christelijke moeder ter dood is veroordeeld, hebben ze slechts plaats voor een paar regels. Clowns zijn het.

Plaatje hierboven: Familieleden en vrienden dragen de doodskisten van de broers Nadi Yousef Shehata en Reda Yousef Shehata naar een begrafenisdienst in de kerk van de Grote Martelaar Prins Tadros, in Minya, Egypte, op 3 november 2018. Koptische christenen in de Egyptische stad Minya bereidden zich voor om hun doden te begraven een dag nadat militanten drie bussen overvielen die christelijke pelgrims vervoerde naar een afgelegen woestijnklooster [beeldbron: AP/Amr Nabil]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “Stray dogs get more of the West’s attention than persecuted Christians” van 7 november 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelAnger erupts in Egypt after massacre of Christian pilgrims” van 5 november 2018 op de site van Religion News (RNS)

2 gedachtes over “Zwerfhonden krijgen meer aandacht van het Westen dan vervolgde christenen

  1. Het westen is dermate geseculariseerd en van zijn christelijke wortels losgeraakt, dat het christendom, dat als achterhaald en achterlijk wordt beschouwd, in de druk de gemoederen niet meer in beweging kan brengen. Vele malen erger is, dat ook veel modern christelijke gelovigen maar een matige belangstelling voor deze zaken hebben. Dat geldt niet voor de behoudende gelovigen, maar zij worden in de westerse samenleving niet voor vol aangezien. Ik hoop van harte, dat de Joden, in en buiten Israël, alert blijven om te voorkomen, dat hun het zelfde zal overkomen. En Joden hebben met dit soort gebeurtenissen een rijke ervaring.

    Like

  2. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Het is ten hemel schreiend. Zelfs die satan’s vriend in Rome hoor je niet. Wie nu nog respect heeft voor de priesters en voorgangers van het christelijke geloof is geestelijk gestoord.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.