Nederlands parlement houdt hoorzitting ivm. verloning van terroristen door de PA

In Israël worden de geïsoleerde gevallen van Israëlische terreur tegen Palestijnen bestraft en veroordeeld. Het is de Palestijnse Autoriteit onder directe instructies van Mahmoud Abbas die moordenaars van Israëliërs met hoge salarissen beloont en terroristische moordenaars ‘sterren aan de hemel van het Palestijnse volknoemt.

Aangespoord door de oproep van Israël om de Palestijnse Autoriteit te veroordelen voor het belonen van terrorisme, organiseert het Nederlandse parlement later deze week een evenement om te horen van prominente activisten die het bewustzijn verspreiden over het zogenaamde ‘pay-to-kill’ (betaald-om-te-moorden) -initiatief.

Directeur van de Israëlische niet-gouvernementele organisatie Palestijnse Media Watch Itamar Marcus en terreur-overlevende Kay Wilson reizen naar Den Haag om Nederlandse politici te woord te staan ​​over veroordeelde terroristen van de PA en hun families enorme salarissen geven. Marcus en Wilson waren uitgenodigd door Joël Voordewind (Christen Uniepartij), die Marcus en Wilson uitnodigde en zullen de discussie voorzitten.

Het initiatief werd goedgekeurd door Elazar Stern, minister voor de Yesh Atid partij. Stern heeft “het Parlement van Nederland gevraagd een duidelijke boodschap te sturen dat de P.A. moet stoppen met het financieel belonen van de terroristen.” Nederland geeft jaarlijks meer dan $ 14,8 miljoen aan UNRWA, het agentschap van de Verenigde Naties dat zich bezighoudt met de Palestijnse vluchtelingenproblematiek. De Verenigde Staten hebben hun financiering in september aan UNRWA teruggeschroefd.

“Het is belangrijk om het Nederlandse parlement te informeren dat de P.A. heeft alle resoluties genegeerd die eisen dat ze stoppen met belonen van terreur,” zei Marcus. “Terwijl in sommige jaren de P.A. probeerde om de internationale gemeenschap te misleiden en de betalingen te verbergen, heeft de PA openlijk in haar 2018 begroting, 1,2 miljard shekels [288 miljoen euro] voorbehouden voor betalingen aan terroristische gevangenen en families van ‘martelaren’.”

Na Marcus ‘bezoek aan Nederland in 2013 om wetgevers over de kwestie te ontmoeten, gingen twee parlementaire moties voorbij aan overweldigende meerderheden: een oproep aan de Nederlandse regering om de druk op de P.A. te verhogen. om beloningen voor veroordeelde Palestijnse gevangenen te beëindigen; en de tweede roept het parlement op om financieringsgroepen die antisemitisme bevorderen te staken.


Bronnen:

♦ naar een artikelDutch parliament to hold hearing on PA program rewarding terrorism” van 5 november 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

3 gedachtes over “Nederlands parlement houdt hoorzitting ivm. verloning van terroristen door de PA

  1. de “linkse kerk” heeft erg veel medelijden met de gevangenen en de “rechtse kerk” laat zich gemakkelijk chanteren door saoudis – dus wie gaat hier in debat ? normen en waarden ?? lang en goed zoeken in den haag !!

    Like

  2. Dat over dit onderwerp überhaupt een hoorzitting nodig is bewijst de degradatie van Nederlandse normen & waarden……alhoewel?

    Lettend op hun normen & waarde gehallte in WO2 waren deze sowieso niet al te fameus.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.