De schokkende waarheid over ‘Jewish Voice for Peace’ (JVP)

Plaatje hierboven: Joden zijn vaak de ergste vijanden van zichzelves. Dat bewijst o.a. deze militant van de Amerikaans-Joodse organisatie Jewish Voice for Peace (JVP) die allerminst ‘Peace’ -volle intenties heeft ten aanzien van de Joodse natiestaat Israël [beeldbron: UwI]

De in de VS gevestigde Jewish Voice for Peace (JVP) beweert de mensenrechten en de vrede in het Midden-Oosten te bevorderen. Maar haar ware doelen zijn allesbehalve vredesgezind.

Sinistere financiers die het geboorterecht betwisten en verdachte connecties met enkele van de ergste antisemitische groepen van vandaag zijn slechts enkele manieren waarop de marginale Joodse groep ‘Jewish Voice for Peace’ opereert. Vrede is wel het laatste wat JVP wil bereiken.

Jewish Voice for Peace (JVP) ontvangt jaarlijks honderdduizenden dollars aan subsidies van verschillende fondsen en stichtingen voor de vermeende missie ‘vrede en gerechtigheid voor alle volkeren van het Midden-Oosten’. In werkelijkheid zijn de financieringsbronnen en medestanders van JVP onthullen dat ze deel uitmaken van een netwerk dat agressief eenzijdig en anti-Israël is.

JVP stelt in zijn 5778 Annual Report dat “84% van onze financiering afkomstig is van individuele donoren” en dat de gemiddelde gift $ 84 is. Het rapport stelt ook dat vanaf juni 2017 $ 2.921.196 afkomstig was van “bijdragen, giften en subsidies.” JVP ontvangt echter ook grote bedragen van zowel particuliere als publieke stichtingen.

De grootste subsidie ​​van JVP is afkomstig van het Schwab Charitable Fund, dat in 2016 $ 244.600 aan JVP heeft gegeven. Schwab is “een van de grootste nationale aanbieders van fondsen voor donorgedrag en andere filantropische diensten” en “faciliteerde in 2017 meer dan $ 1,6 miljard aan subsidies aan 71.000 goede doele .”

Vermeldenswaard is dat onder de ontvangers van Schwab 2016 zich anti-Israel organisaties bevinden zoals CodePinkIfNotNow (INN), en Palestine Children’s Relief Fund (PCRF). CodePink promoot agressief de BDS-beweging en werd bekritiseerd voor het onderhouden van nauwe banden met het Hamas regime in Gaza. INN is een anti-Israël organisatie wiens acties Israël demoniseren, het Amerikaanse Joods etablissement besmeuren en de steun aan Israël onder Joodse jonge volwassenen vermindert.

PCRF is financieel verbonden met de Heilige Land Stichting voor Hulp en Ontwikkeling, Global Relief Foundation (GRF) en de Internationale [Islamitische] Hulporganisatie – die allemaal werden gesloten door de regering van de Verenigde Staten vanwege het doorsijpelen van giften aan terroristische organisaties. De op een na grootste subsidie ​​van JVP is afkomstig van het Rockefeller Brothers Fund (RBF), waarmee JVP in 2017 $ 140.000 kreeg “Om rechtvaardige en duurzame vrede te bevorderen”.

In 2014 verhoogde RBF de financiering van een groot aantal anti-Israëlische groepen en organisaties. Inbegrepen zijn INN, Zochrot, de American Friends Service Committee (AFSC), de Amerikaanse campagne voor Palestijnse rechten (USCPR) en Breaking the Silence (BtS) met subsidies variërend van $ 20.000 tot $ 120.000. Zochrot is een Israëlische organisatie die werkt “om de erkenning en verantwoordelijkheid van de Israëlische Joodse samenleving voor de voortdurende onrechtvaardigheid van de Nakba en de reconceptualisering van terugkeer te bevorderen.”

BtS is een groep voormalige Israëlische soldaten die ‘getuigenissen’ leveren die erop gericht zijn “oppositie tegen de bezetting te genereren door middel van een zinvol openbaar debat over de aanzienlijke morele prijs die de Israëlische samenleving heeft betaald voor het verankeren van het voortdurende regime van bezetting.” In 2016 werd BtS in diskrediet gebracht in een rapport dat onthult dat een aanzienlijk aantal BTS-getuigenissen onwaar of vervormd zijn.


Bronnen:

♦ naar een artikelJVP’s Funders: Promoting an Anti-Israel Narrative” van 5 november 2018 op de site van Canary Mission

♦ naar een artikelWATCH: The Shocking Truth About ‘Jewish Voice for Peace’” van 6 november 2018 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Aaron Bandler “L.A. City Council Approves Resolution Calling on UCLA to Cancel SJP Event” van 6 november 2018 op de site van The Jewish Journal

2 gedachtes over “De schokkende waarheid over ‘Jewish Voice for Peace’ (JVP)

 1. Jewish Voice for Peace.

  ‘Kleinigheden’ zoals bekladden van Joodse grafstenen, scheldpartijen of fysiek geweld maken totaal geen indruk op deze Joodse vredes idioten.

  Het is de palestijnse zaak waar hun Joodse focus op gericht is!
  Het is het bestaan van de Joodse staat Israel wat een doorn in hun oog is!

  Ik wil niet cynisch of ongevoelig zijn maar misschien was de vreselijke aanslag in Pittsburgh de bom die nodig was om de vele US Joodse ‘peace’ idioten uit hun lethargie te halen.

  Voor Jodenhaters maakt het namelijk geen enkel verschil welke Joden ze opblazen of neerschieten.

  Hun erkentelijkheid bestaat erin om Joden (links of rechts, religieus of niet & conservatief of Liberaal) te vermoorden!

  Jammer genoeg zal deze aanslag niet genoeg zijn om deze Jewish Voice for Peace ‘activisten’ het licht te laten zien!

  Ze zijn daar té dom voor, té geassimileerd en té gehersenspoeld om de echte waarden van het Jodendom en de rol die Israel daarin speelt te herkennen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.