PA-dreigementen geslaagd: slechts 1,5% van de Arabieren in Jeruzalem stemde tijdens verkiezingen

Bedreigingen en een islamitisch edict tegen stemmen bleken succesvol in het verhinderen van de Arabische bevolking van Jeruzalem dat ze deelnamen aan de stembusgang tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen dinsdag, berichtte Palestijnse Media Watch (PMW) zondag.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek van Israël vormden Arabieren in 2014 316.000 van de 850.000 inwoners van Jeruzalem. Slechts 1,5 procent van de Arabieren in Jeruzalem oefenden hun stemrecht uit, meldde PMW. De Fatah-beweging van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, bedankte de Arabieren van de stad omdat ze rekening hielden met de dreigementen van de Palestijnse Autoriteit.

Een fatwah, of een religieus gebod, hielp ook. In juli gaf de Opperste Raad van Oost-Jeruzalem een ​​fatwa-waarschuwing uit dat Arabische inwoners om religieuze redenen verboden waren om te stemmen of mee te doen aan de verkiezingen. “De nadelen van deel te nemen aan de verkiezingen zijn omvangrijker en groter dan alle andere opgedane belangen,” las de fatwah.

De raad waarschuwde dat deelname aan de verkiezingen Israël zou helpen in zijn poging Jeruzalem te ver-Joodsen en zijn historische en religieuze trekken te veranderen. De bezette stad Jeruzalem is een Arabische en islamitische stad.

“De bijna complete boycot door Jeruzalem-Arabieren is wellicht het gevolg van de dreigementen en druk van de PA en niet een natuurlijke uitloper van elke wens van hun kant om te protesteren tegen de Israëlische heerschappij,” zegt PMW .

De groep citeert een peiling van 2015 door het Palestijnse Centrum voor Publieke Opinie waaruit bleek dat 52 procent van de Arabieren in Jeruzalem de voorkeur gaf aan Israëlische burgers, in tegenstelling tot 42 procent die “burgers van een Palestijnse staat” wilden zijn.

“Met meer dan de helft van Jeruzalem Arabieren die burgers van Israël wilden zijn, verklaart naar alle waarschijnlijkheid de 98,5 procent boycot van de recente verkiezingen als resultaat van angst vanwege de herhaalde bedreigingen van de PA,” zei PMW.

Al Fatah, de politieke factie geleid door Mahmoud Abbas, schilderde de boycot af als een verklaring tegen de Israëlische soevereiniteit in Jeruzalem. Woordvoerder Osama Al-Qawasmi zei dat het gebrek aan opkomst liet zien dat de Palestijnen klaar zijn om “[Jeruzalem] ten koste van alles te verdedigen,” een gemeenschappelijk Palestijns eufemisme voor daden van geweld en terreur.

Fatah ‘zegende’ de boycotters als ‘helden’, en zei dat ze ‘een krachtige boodschap’ hadden gestuurd dat Jeruzalem ‘zuiver Arabisch-Palestijns was en is’.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jack Gold “PA threats stifle Jerusalem Arab vote, only 1.5% headed to polls” van 5 november 2018 op de site van World Israel News (WIN)

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “PA threats succeed: Only 1.5% of Jerusalem Arabs vote in elections” van 4 november 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “PA-dreigementen geslaagd: slechts 1,5% van de Arabieren in Jeruzalem stemde tijdens verkiezingen

  1. een krachtige boodschap dat Jerusalem palestijns is ? de hoge opkomst van niet-pally’s bevestigd juist de Israel-heid van de stad !!

    Like

Reacties zijn gesloten.