Israël verzwaart straffen voor Pal-Arabische terroristen; vervroegde vrijlating afgeschaft

Plaatje hierboven: bezoektijd voor Pal-Arabische terroristen en massamoordenaars, dieven, bandieten, verkrachters en gewone criminelen van algemeen recht in Israëlische gevangenschap

Het Ministerieel Comité voor Wetgeving keurde op zondag een wetsvoorstel goed dat werd voorgesteld door parlementslid Anat Berko  van de Likoedpartij en dat voorwaardelijke vrijlatingsregelingen zou annuleren voor degenen die terroristische daden hebben gepleegd.

Het wetsvoorstel voorziet in een zwaardere straf in vergelijking met degenen die strafbare feiten hebben begaan die zijn gedefinieerd als terroristische daden krachtens Sectie 2 van de wet, in vergelijking met gewone criminelen.

Als onderdeel hiervan stelt de Wet op Voorwaardelijke Vrijlating van Gevangenschap voor dat ze niet van toepassing is op personen die terroristische misdrijven hebben gepleegd.

Anet Berko

Het door parlementslid Anat Berko (plaatje rechts) voorgestelde wetsvoorstel is een bredere versie van een wetsvoorstel van parlementslid Oded Forer (Yisrael Beytenupartij) dat vorige week door de ministeriële commissie werd goedgekeurd. De wet van Berko staat niet toe dat een terrorist wordt vrijgelaten uit de gevangenis, zelfs als de president zijn straf opschort.

Parlementslid Berko zei: “Na 25 jaar onderzoek in Israëlische gevangenissen, diepte-interviews met veiligheidsgevangenen en terroristen, ben ik tot het besef gekomen dat ze geen spijt hebben van de terreur en moord(en) die ze hebben gepleegd. Hun enige spijt was dat ze gepakt werden of dat ze niet genoeg Joden vermoordden.”

“Criminele gevangenen moeten rehabilitatie ondergaan, maar gevangenen van veiligheid zijn dat niet, en daarom ben ik het er niet mee eens dat hun vonnissen worden verkort, zelfs niet met één seconde. Ze hebben ervoor gekozen om zichzelf af te zonderen van de maatschappij die ze hebben geschaad. De ideologie zit er diep ingeworteld in en ze moeten hun volledige straf uitzitten,” voegde ze eraan toe.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hezki Baruch “Terrorists’ prison sentences will not be shortened – Ministerial Committee for Legislation approves bill cancelling conditional release arrangements for those who carried out acts of terrorism” van 5 november 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Israël verzwaart straffen voor Pal-Arabische terroristen; vervroegde vrijlating afgeschaft

  1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Geen enkele moslim kan gerehabiliteerd worden. Daarom ben ik voor de doodstraf – martelaar of niet. Weg ermee. Ik begrijp echter heel goed dat Israël dat pm politieke redenen niet kan doen op dit moment. Berko heeft volkmen gelijk.

    Like

Reacties zijn gesloten.