Joden gevangen door Links en Rechts antisemitisme

De wereld heeft altijd mensen gehad met een grote verscheidenheid aan meningen, en inderdaad, een grote verscheidenheid aan haat. Antisemitisme, de oudste menselijke haat, is niet anders en heeft in de moderne tijd nieuwe vormen aangenomen.

Rechts antisemitisme
Duizenden jaren lang werden Joden vervolgd als ‘de Ander’. Ze werden achterdochtig bekeken als buitenlanders door leken en gedemoniseerd omdat ze niet geloofden in de favoriete profeten van religieuze leiders. Sommige landen maakten eenvoudigweg gebruik van de kleine, zwakke status van de Joden en namen om financiële redenen deel aan ‘praktisch antisemitisme’ – om hun eigendom te veroveren of om schulden te wissen die ze aan Joden verschuldigd waren.

Het historische antisemitisme werd geleid door Pausen en koningen, lokale stedelingen en Kruisvaarders. De manifestatie van de haat was moord en uitdrijving. De slachting van Joden was honderden jaren lang gebruikelijk in Europa en Rusland, en vaak gerationaliseerd door vervaardigde excuses (zoals bloedsprookjes) en uitgevoerd via marteling. De verdrijving en ‘gettovorming’ van Joden was een ander middel om gemeenschappen van deze ongewenste Joden te bevrijden.

Dit was – en blijft zo – de aard van het Rechtse antisemitisme: de haat tegen de buitenlander / de ander. Het blijft bestaan ​​omdat mensen en regeringen zich niet hebben geïnternaliseerd dat hun Joodse buren inderdaad hun buren zijn en recht hebben op elke bescherming en rechten van burgerschap zoals iedereen.

Links antisemitisme
Linkse antisemitisme is een nieuwer verschijnsel. Als onderdeel van het liberale kamp begon de alt-links met een brede humanistische kijk op de wereld. Mensen van alle rassen en religies werden verwelkomd en omhelsd. De mensheid bond ons allemaal samen. Het was een wereldvisie ingekapseld in John Lennons lied ‘Imagine‘, waarin divisies en grenzen – letterlijk en figuurlijk – ophielden te bestaan. Het gemeenschappelijke collectief zou in mondiale harmonie leven.

Een dergelijke visie zou er natuurlijk toe leiden dat antisemitisme antithetisch is ten opzichte van zo’n constructie. Een ‘broederschap van de mens’ kan niemand haten. Maar de tijd heeft het uitgangspunt als onwaar bewezen.

De extreem-linkerzijde van het liberale kamp gelooft dat iedereen zich aan zijn filosofie moet houden. ALLE nationale grenzen, ALLE religies, ALLE verschillen op basis van geld of klasse moeten worden uitgeroeid. De maatschappij moet opnieuw worden herdacht en worden afgevlakt. Door de mens veroorzaakte kunstmatige verschillen moeten worden weggenomen, zodat we onze door God gegeven verschillen, zoals ras en geslacht, kunnen omhelzen. Exhtreem-links heeft een zoektocht en aandrang op een ingebeelde universele natuurlijke orde en het schuwen van een bepaalde menselijke orde.

En zo ontstaat het linkse antisemitisme.

 • Terwijl rechtse antisemieten een hekel hebben aan Joden omdat ze niet in Jezus geloven, haten de linkse antisemieten Joden omdat ze in religie geloven.
 • Terwijl rechtse antisemieten wetten aannemen die besnijdenis en rituele slachting van dieren verbieden om zich van de Joden te ontdoen, zal de linkervleugel hetzelfde beleid uitvoeren vanuit seculiere, humanistische belangen.
 • Terwijl rechtse antisemieten niet willen dat Joden in hun land wonen, willen de linkse antisemieten niet dat Joden een land hebben (Israël).
 • Terwijl rechtse antisemieten actief Joden zullen vermoorden, weigeren de linkse antisemieten Joden te beschermen (lees artikel over hoe linkse homo-activisten vechten tegen het bieden van politiebescherming aan Joodse dagscholen).

Oud-links houdt niet van Joden omdat ze vasthouden aan hun specifieke identiteit en heeft een hekel aan Zionisten omdat ze vasthouden aan hun specifieke geschiedenis en erfgoed. Alleen een Jood die het universele omarmt en het specifieke (zoals niet-orthodoxe Joodse linkse liberalen) afwijst, heeft een plaats in hun linkse verwrongen wereldbeeld.

De zwijgende meerderheid?
Tegenwoordig zitten Joden gevangen tussen twee groeiende en woedende menigten aan de uitersten. Ze kennen de geschiedenis van wat de rechterzijde zal doen als ze macht krijgen, en zijn intelligent genoeg om te zien hoe de linkerzijde hen volledig van hun identiteit zal ontdoen.

Toen linkse liberalen president Trump aanvielen omdat ze beweerden dat er goede mensen waren aan beide kanten van de Charlottesville, VA neo-nazi-mars en protesten in augustus 2017, hadden ze gelijk als ze hem erop wezen dat er geen goeds is in mensen die roepen: “Joden zullen ons niet vervangen”. Maar oud-links had ongelijk als ze dachten dat geweld gepast was.

Joden zoeken een vredige plaats om te leven en om vrijheid en geluk na te streven. Ze willen geen geweld en zullen de visie van zowel de oud-rechtse als de oud-linkerzijde niet omhelzen. De ene partij die de andere belastert wint geen Joodse bekeerlingen; Joden zijn op hun hoede voor beide extremistische kanten.

Hoe kunnen mensen de trend omkeren en mensen terugbrengen naar het rustige en vredige middenveld? Wat kan de Democratische Partij tegenhouden gekidnapt te worden door linkse liberalen die steeds extremer worden? Hoe kan de Republikeinse partij – die al kleiner wordt – ophouden met af te glijden naar de oude rechterzijde?

Er zijn een aantal ideeën die buiten het bestek van dit artikel gaan, waaronder het veranderen van het primaire kiesstelsel dat de extremistische basis voedt, het vastleggen en beschermen van wetten om individuele vrijheden te beschermen.

In de dagelijkse praktijk is het een uitdaging om te leven als een open en trotse Jood en Zionist in een groot deel van de wereld, uit angst om aangevallen te worden door zowel extreem-rechts als extreem-links. Voor mensen die om antisemitisme geven, bevecht de extremisten aan BEIDE zijden. Stem nooit op marginale kandidaten en geef ze geen forums.

En volg niet de voetstappen van ofwel oud-links of oud-rechts: respecteer elk afzonderlijk en mijdt het opgelegde universele.


Bronnen:

♦ naar een artikelBetween Right-Wing and Left-Wing Antisemitism” van 30 oktober 2018 op de site van First One Through

♦ naar een artikel van Ben Shapiro “NY Times STUNNING Admission About Why Leftists Often Refuse To Call Out anti-Semitism” en een artikel van Dovid Schwartz “How the Left Snookered Jewish Newspapers into Attacking Trump and Legitimizing Non-Orthodoxy” van 4 november 2018 op de site van The Jewish Press

5 gedachtes over “Joden gevangen door Links en Rechts antisemitisme

 1. En het nieuws is?

  Joden werden altijd vervolgd en onder welke naam doet verder niet terzake.

  Te dun, te dik, te mooi, te lelijk, te dom, te intelligent, te aardig, te brutaal, te anders, te gelijk, te rijk, te arm, te veel, te weinig, te invloedrijk, te afstandelijk, te vriendelijk, te brutaal, te groot, te klein, te ziek, te gezond, te sterk, te zwak………..

  Jaloerse Jodenhaters & losers hebben geen excuus nodig om de Jood als zondebok te vervolgen.

  “If it doesn’t kill you, it makes you stronger”…….en dat is precies wat er in Israel gebeurt!

  Al deze analyses zijn gebaseert op niets want Jodenhaat heeft niets met Joden te maken maar met de DNA & mindset van de Jodenhater.

  Like

 2. Het maakt voor een Jood geen verschil of hem zijn keel linksom of rechtsom doorgesneden wordt ! maar wie is dan moordenaar ?

  Like

Reacties zijn gesloten.