Kandidaat verkiezingen VS: ‘Geen vrede in Israël totdat Joden zich bekeren tot christendom’

Plaatje hierboven: Waarschuwingsbord ‘Gevaar: Geen Joden toegelaten – Alleen Christenen‘ in de jaren 1930 op het platteland in Quebec, Canada [beeldbron: 2 Oceans Vibe]

Een Republikeinse kandidaat voor de verkiezingen voor het Amerikaans Congrs zei tijdens een competitieve race in North Carolina zei in een preek dat er geen vrede zou zijn in Israël tenzij de Joden en moslims zich bekeerden tot het christendom, meldde CNN op vrijdag.

Mark Harris, die in Charlotte diende als Baptistenpredikant tot hij vorig jaar ontslag nam om aan de verkiezingen deel te nemen die morgen dinsdag van start gaan, vertelde over zijn bezoek in 2011 aan het Heilige Land:

“Je kunt niet in dat land zijn, zo krachtig en zo opwindend als het is, zonder je bewust te zijn van de ongelooflijke spanning die constant in dat land bestaat tussen de Palestijnen en de Joden. Er zal nooit vrede in Jeruzalem zijn voordat de dag komt dat elke knie zal buigen, elke tong zal bekennen dat Jezus Christus de Heer is.”

Harris zei verder dat geen enkele Joodse of islamitische inwoner van Jeruzalem vrede zou vinden tenzij ze Jezus Christus aanvaarden:

“Jezus zei, toen hij naar Jeruzalem ging: ‘Ik ben de wijnstok. Ik ben de ware wijnstok,’ en totdat diegenen die in Islam geloven dat zullen beseffen, totdat diegenen die in het Jodendom geloven zich dat zullen realiseren, zullen wat dat betreft diegenen die bevangen zijn door de religie van het christendom en de persoonlijke relatie met Jezus Christus missen, moeten beseffen dat er nooit vrede in hun ziel of vrede in hun stad zal zijn.”

CNN vond ook meerdere andere gevallen waarin Harris islamofobe opmerkingen maakte. In een preek van november 2010 noemde hij de Islam satanisch en “de grote misleiding van onze generatie … Daarom moeten we zo voorzichtig zijn met politieke leiders die er op de een of andere manier graag over spreken als een van de grote wereldreligies. Dames en heren, dat is het niet.

Een campagnewoordvoerder van Harris heeft het verzoek van CNN om commentaar te leveren afgewezen. De polling-website FiveThirtyEight noemt de race tussen de Republikein Harris en Democraat Dan McCready in het 9de district van Noord-Carolina een “nek-aan-nek-race”.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aiden Pink “GOP Candidate: No Peace In Israel Until Jews Convert To Christianity” van 2 november 2018 op de site van The Forward

♦ naar een artikel van Brian Murphy “Middle East peace depends on Jews, Muslims becoming Christians, Harris once preached” van 2 november 2018 op de site van News Observer

♦ naar een artikelGOP Candidate: No Peace in Israel Until Jews Convert to Christianity” van 4 november 2018 op de site van Haaretz

2 gedachtes over “Kandidaat verkiezingen VS: ‘Geen vrede in Israël totdat Joden zich bekeren tot christendom’

  1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Als hij nu eens begint met het verwijderen van de gestolen Joodse richtlijnen en teksten uit zijn “geloof”. Blijft weinig origineels over hè. Daarna een oefening “Jezus was een Jood en zijn moeder was een Jodin”. Vraagje: Moet Jezus óók bekeerd worden tot het christelijke geloof? En tot slot: Ook de islam is niet vies van het jatten van vele teksten en delen van geschiedenis van de Joden.

    Like

Reacties zijn gesloten.