Abbas’ Fatah factie steunt islamitisch edict dat grondverkoop aan ‘vijanden’ verbiedt

De Fatah-beweging van Abbas onderschrijft de fatwa van de Palestijnse Autoriteit, oftewel het religieuze edict, dat de overdracht of verkoop verbiedt van grond aan Israëli’s / Joden en moedigt de Palestijnen aan om het niet te schenden. Fatah heeft aangekondigd dat het verkopen van land aan Israëliërs / Joden “hoogverraad is jegens de religie, het thuisland en het volk“.

Daarbij herhaalt de beweging het verbod van de Moefti van de PA op het verkopen van grond gedocumenteerd door Palestinian Media Watch. Fatah, die zogenaamd een seculiere beweging is, gebruikte ook religieuze taal en waarschuwde dat het overtreden van dit verbod zelfs implicaties zou hebben na de dood, in ‘de komende wereld’.

Het officiële dagblad van de Palestijnse Autroiteit, Al-Hayat Al-Jadida, schreef op 14 oktober 2018:

“De Fatah Beweging benadrukte dat de verkoop van eigendommen en landerijen aan de bezetting of hun illegale overdracht naar dubieuze bronnen hoogverraad is tegen de religie, het vaderland en het volk, en dat ‘wie dit ook doet zichzelf beschaamt en beschaamt in deze wereld en in de komende wereld.’

Een ambtenaar van Fatah ging nog verder en verklaarde dat “de verachtelijke agenten van de bezetting” die land verkopen aan Israëliërs / Joden “vleermuizen van de nacht” zijn en het tegenovergestelde van die Palestijnen “die hun leven opofferen voor Jeruzalem en de Al-Aqsa Moskee”. Het berciht in het officiële dagblad van de PA Al-Hayat Al-Jadida luidde op 14 oktober 2018:

“Fatah Revolutionaire Raadslid en woordvoerder van Al Fatah, Osama Al-Qawasmi zei: ‘Er zijn mensen die hun leven opofferen voor Jeruzalem en de Al-Aqsa-moskee en om zijn status en zijn Arabisch zijn verdedigen, en aan de andere kant zijn er vleermuizen van de nacht – de verachtelijke agenten van de bezetting – die hun geweten en hun religie verkopen en Jeruzalem verraden voor geld, wat een vloek op hun hoofd zal leggen.”

Eerder deze maand benadrukte de Fatwa-raad van de PA nogmaals dit verbod om land te verkopen aan “de Israëlische bezetting” – ook “de vijanden” genoemd – en benadrukte dat het land als “islamitisch eigendom” wordt beschouwd. De officiële dagkrant van de PA Al-Hayat Al-Jadida verwoordde het aldus op 12 oktober 2018:

“‘De Raad benadrukte in zijn 168ste bijeenkomst, geleid door [PA] Groot-Moefti van Jeruzalem en de Palestijnse Gebieden en de [Palestijnse] Supreme Fatwa Council Chairman Sheikh Muhammad Hussein, dat Palestina Kharajé is (dwz belastbaar land in de islam) en waqf grond (een onvervreemdbare religieuze gift in de islamitische wet), wiens grond en eigenschappen het, volgens religieuze wet, verboden is om de overdracht van eigendom aan vijanden te verkopen of te vergemakkelijken. Dit komt omdat vanuit een religieus juridisch standpunt het wordt beschouwd als islamitisch openbaar bezit en niet als persoonlijk privé-eigendom volgens de fatwa’s die zijn gepubliceerd door de religieuze juridische geleerden van Palestina en de islamitische wereld.”

De raad merkte op dat iedereen die dit verbod overtreedt “zijn ziel aan de duivel heeft verkocht” en “op alle niveaus moet worden bestreden”:

“De Raad voegde eraan toe dat iedereen die met deze misdaad samenwerkt zich verzet tegen het Palestijnse land, zaak en volk, en zijn ziel heeft verkocht aan de duivel, die op elk niveau tegen hem moeten worden bevochten, en zijn familie hem moet afzweren.”

In 2014 wijzigde PA-voorzitter Abbas de PA-wetgeving en “stelde levenslange gevangenisstraf met dwangarbeid in voor de clandestiene overdracht, leasing of verkoop van gronden aan een vijandig land of haar burgers”, cfr. Israël en of de Joden.

Video: Abbas decreteert levenslange gevangenisstraf voor het verkopen van grond aan Israëliërs


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “Fatah supports Islamic edict prohibiting land sales to ‘enemies’” van 31 oktober 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

3 gedachtes over “Abbas’ Fatah factie steunt islamitisch edict dat grondverkoop aan ‘vijanden’ verbiedt

  1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Ja, ernstig hoor. Gewoon lekker doorgaan met die bullshit, dan heb je over een tijdje helemaal geen land meer, want dan wonen ze allemaal weer lekker waar ze horen: in Jordanië .

    Like

  2. In Ramallah zit op dit moment een Amerikaans-Israelise Arabier op de doodstraf te wachten voor de verkoop van een woning in J’lem : ontvoerd in opdracht van P.A :: doodse stilte in EU !! doodse stilte in UN !!

    Like

Reacties zijn gesloten.