Diverse gebouwen en synagoge in de VS beklad met antisemitische graffiti

Een synagoge in de wijk Brooklyn in New York werd donderdag binnenin besmeurd met antisemitische leuzen en een oproep om ‘Alle Joden te doden’ (Kill the Jews). De New York Post berichtte dat een vandaal het gebouw van de Union Temple in Brooklyn Heights binnendrong en verschillende haatboodschappen binnen het gebouw op de muren krabbelde.

Het incident leidde tot de annulering van een politieke gebeurtenis tijdens welke actrice Ilana Glazer verschillende kandidaten voor de Senaat en een verslaggever binnen de synagoge moest interviewen. De organisatoren zeiden dat ze vreesden voor de veiligheid van de aanwezigen. “Er was veel angst”, zei deelnemer Kathryn Gonzalez aan de Post. “Vooral gezien de gebeurtenissen van afgelopen weekend en de komende verkiezingen, voelen we dat de spanning en angst toeneemt.”

Ondertussen is het antisemitisme op de sociale media heropgebloeid in de dagen na de schietaanval van zaterdag in een synagoge in Pittsburgh, waarbij 11 mensen werden gedood. Robert Bowers, 46, is beschuldigd van het neerschieten van gemeenteleden in de Synagoge Tree of Life tijdens diensten in de dodelijkste antisemitische aanval in de Amerikaanse geschiedenis.

Plaatje hieronder: Ook elders in de VS werden gebouwen beklad zoals bv. op woensdag toen een synagoge in Californië beschilderd met antisemitische graffiti. De woorden ‘Fuck Jews‘ (rot op Joden) en ‘Jews‘ werden gespoten op de witte gevel van het gebouw [beeldbron: The Times of Israel]

Plaatje hieronder: Hetzelfde in zuid-west Las Vegas waar een eigenaar van een privéwoning moest vaststellen dat vandalen swastika’s had geklad op de witte muren van zijn huis. Er waren twee swastika’s op zijn garage gespoten, zes op zijn oprit en vier op het wandelpad naar de voordeur [beeldbron: J-Post]


♦ Bronnen:

♦ naar een artikelBrooklyn synagogue defaced with ‘Kill the Jews’ graffiti” van 2 november 2018 en een artikel “California synagogue vandalized with ‘f*** Jews’ graffiti” op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Uri Bollag “‘KILL ALL JEWS’ graffiti discovered inside Brooklyn synagogue – N.Y. Post” en een artikel van Sara Rubenstein “Las Vegas: twelve swastikas spray-painted on family home” van 2 november 2018 en een artikelCalifornia synagogue vandalized with antisemitic grafitti” van 1 november 2018 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Diverse gebouwen en synagoge in de VS beklad met antisemitische graffiti

  1. Volgens de links democratische Joden is dit allemaal de schuld van Trump….én Netanyahu!

    Like

Reacties zijn gesloten.