Adidas, sponsor van Israëlische voetbalbond, zwicht voor BDS boycot; PUMA neemt over

Plaatje hierboven: Na een succesvolle haatcampagne van de antisemitische boycot-Israël beweging (aka BDS) trok Adidas zich terug als sponsor van het Israëlische team maar werd intussen vervangen door een ander gekend merk: PUMA [beeldbron: IFA]

Sinds begin september 2018 is het wereldwijde sportmerk Adidas niet langer de sponsor van de Israël Football Association (IFA) na herhaalde protesten van de BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) -beweging.

Adidas is slechts een van de vele belangrijke merken die door de BDS-beweging op boosaardige wijze wordt geboycot. De lange lijst bevat bekende bedrijven zoals Victoria’s Secret, AirBnb, Viber, SodaStream en meer – simpelweg omdat ze zaken doen met Israël.

In maart dienden meer dan 100 Palestijnse voetbalclubs een verzoekschrift in bij Adidas om het sponsorschap van de IFA te beëindigen – allemaal omdat zes Israëlische voetbalteams waren gevestigd in de betwiste gebieden Judea & Samaria van het Israëlisch Heilige Land.

Na maanden van overleg, bezweek Adidas eindelijk aan deze bedreigingen en beëindigde hun partnerschap met de Israel Football Association. Puma, de vaste concurrent van Adidas, vervangt sindsdien Adidas als de officiële sponsor van de IFA voor de komende vier jaar.

Helaas voert de BDS-beweging loutere propaganda die consumenten onwetend houdt tegenover weerloze kleine bedrijven die in het hart van Israël zijn gevestigd. Het boycotten van multimiljarden dollar bedrijven zoals Adidas of AirBnb lossen niets op, en creëren alleen maar zinloze conflicten.

De BDS beweging kant zich bovendien tegen normalisering van de betrekkingen tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit en met al de landen in het Midden-Oosten. Wie de kant van de BDS beweging kiest, bestendigt het decennialange conflict tussen Joden en moslims van het M-O en de rest van de wereld.


♦ Bronnen:

♦ naar een artikelBDS Boycott Claims Another Major Brand” van 14 september 2018 op de site van Lev HaOlam

♦ naar een artikel “נבחרת ישראל משיקה היום את המדים החדשים במסגרת הסכם התקשרות לארבע שנים עם חברת דלתא, היבואנית הבלעדית של מותג הספורט הגרמני המוביל PUMA” (Israëlisch team lanceert vandaag de nieuwe uniformen als onderdeel van een vierjarig contractuele overeenkomst met Delta, de exclusieve importeur van het toonaangevende Duitse sportmerk Puma) van 26 juli 2018 op de site van IFA

4 gedachtes over “Adidas, sponsor van Israëlische voetbalbond, zwicht voor BDS boycot; PUMA neemt over

  1. ADIDAS & PUMA, het verhaal van de 2 Duitse broers die elkaar haten tot op het bot.

    Dus als de een boycot, dan steunt de ander automatisch.

    Als de BDS dit als een overwinning ziet en hier gelukkig van wordt dan zij het maar zo want verder word geen enkele “palestijn” beter van deze onzin…..en geen enkele Israeli verliest er een halve minuut slaap over.

    Like

Reacties zijn gesloten.