Gaza: Israël schakelde 3 minderjarige terroristen uit die door het grenshekken wilden breken

Plaatje hierboven: De Arabische media publiceerden foto’s met de lichamen van de drie jonge tieners die door een raket werden gedood tijdens een poging om de grensafsluiting van Gaza te saboteren op zondag 28 oktober 2018 [beeldbron: Facebook]

“’Een IDF-vliegtuig viel een groep van drie terroristen aan in de buurt van het veiliheidshekken die probeerde het te saboteren en blijkbaar bezig was met het planten van een explosieve lading in de zuidelijke Gazastrook,” meldde de woordvoerder van het IDF op zondagavond, eraan toevoegend dat er geen slachtoffers waren aan de kant van de IDF.

Aan de andere kant ontkwam Israël niet aan de gelegenheid om de Joodse staat te veroordelen door Pallywood, de Arabische propagandamachine, zowel in Gaza als in Ramallah. Het Palestijnse persagentschap Wafa, dat loyaal staat tav. PA-voorzitter Mahmoud Abbas.

Wafa berichtte dat “drie minderjarigen van 12 tot 14 op zondag werden gedood nadat ze werden getroffen door een Israëlische granaat ten noordoosten van Khan Younis, in de zuidelijke Gazastrook. Het persbureau citeerde bronnen die zeiden dat ambulances van de Rode Halve Maan de lichamen van de minderjarigen uit de grensafrastering met Israël haalden en hen naar het ziekenhuis brachten, waar ze dood verklaard werden.” 

WAFA merkte toen met wrange voldoening op: “De moord kwam minder dan 24 uur nadat Israël en de Palestijnse facties in Gaza een wapenstilstand hebben afgekondigd na twee dagen van grensoverschrijdende vijandelijkheden.”

Goed gedaan om een ​​wapenstilstand te bereiken zonder daarin de voorzitter te betrekken …

Het Shehab News Agency, een Hamas-filiaal, gaf een video uit met “spontane marsen in de Gazastrook die wraak eisen voor de moord op de bezettingsmacht van 3 kinderen met een raket gericht op oost deir al-Balah.”

Gaza Now merkte op: ‘Het bloed giert doorheen de aderen. De Zionistische bezetting executeerde drie kinderen ten oosten van deir al-Balah in het midden van Gaza, hun leeftijd niet ouder dan 14 jaar.”

Israël beschuldigt Hamas ervan de protesten te gebruiken als dekmantel om grensinfiltraties en -aanvallen te bereiken. Het zegt dat het zijn grens verdedigt en beschuldigt Hamas van het exploiteren van jonge demonstranten. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres ‘betreurt’ de dood van de drie Palestijnse kinderen, aldus een woordvoerder.

“Het richten op kinderen of het blootstellen aan risico’s die leiden tot geweld is absoluut onaanvaardbaar”, zei Stephane Dujarric. De secretaris-generaal “doet een beroep op iedereen om zich te onthouden van elke handeling die tot verdere slachtoffers zou kunnen leiden, met name maatregelen die kinderen in gevaar zouden kunnen brengen.”

Plaatje hierboven: Hamas stuurt zijn vrouwen en kinderen naar het grenshekken dat de Strook scheidt van Israël, in de hoop dat er vele gewonden en zelfs doden vallen. Dat is “goed voor de propaganda tegen Israël en brengt veel geld binnen van westerse donoren”, vindt de Hamastop. De eigen gewapende milities en hun leiders blijven intussen veilig buiten schot, letterlijk dus.


♦ Bronnen:

♦ naar een artikel3 Palestinian teens killed in Israeli strike buried in Gaza” van 29 oktober 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van David Israel “IDF Fires on 3 Young Terrorists Sent to Sabotage Gaza Border Fence” van 29 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Kobi Finkler “3 Gaza terrorists eliminated – IDF aircraft strike at Gaza terror cell which approached Israeli security fence. 3 terrorists reported killed” van 28 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Gaza: Israël schakelde 3 minderjarige terroristen uit die door het grenshekken wilden breken

 1. Het is jammer dat al dat verlies aan levens voor niets is. Een overwinning op Israël is ijdele hoop. Ondanks alle ellende zal er meteen handel op gang komen als de strook een poos rustig is. Wie weet verdwijnen onruststokers en komt er een uittocht van Gazanen op gang (waar buurlanden minder moeite mee zullen hebben als dat geleidelijk gaat en het opleidingsniveau hoog is).
  Ik blijf optimist en veroordeel de mispunten en wil beslist niet generaliseren. Als daarvoor een hard ingrijpen noodzakelijk is, zal ik daar alle begrip voor hebben. Helaas.

  Like

 2. Zoals in een eerder bericht !: kinderen en kleuters worden voortdurend gehersenspoeld en getraind om martelaar te worden ! daarna worden ze de vuurlinies ingestuurd door luitjes die zelf in veilige tunnels zitten !! deze Pally-Jugend word mede door de EU van Anti-Israel en Anti-Semities van lesmateriaal voorzien !
  dat kindsoldaten al op jonge leeftijd moreel verminkt raken en de dood vinden aan een grenshek is toch propagandamateriaal voor de helden !!

  Like

 3. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Wie is hier verantwoordelijk voor? Wie stuurt jonge kinderen op oorlogspad? Geen moraal, maar dat wisten we al. Ouders, houdt je kinderen binnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.