Joden (in Israël) verdedigen zichzelves, dàt is waaraan de VN en Europa zich ergeren

Tja, Joden die zich verdedigen, de wapens opnemen om outer en heerd te beschermen, dat zint de Europeanen niet bijster. Tweeduizend jaar lang hebben zij de Joden in wisselende tijdvakken, landen en steden, het ene getto uitgeschopt en het andere getto weer in, hebben hen beschuldigd en gestraft, geslagen en vermoord voor om het even wat verkeerd liep rondom hen of in de maatschappij, noemden hen insecten, kakkerlakken en ratten en gebruikten zelfs een insecticide (Zyklon B) in de nazi-kampen om hen uit te roeien. Echter tegenwoordig, in het bijzonder sinds de heroprichting van de Joodse natiestaat Israël in mei 1948, willen Joden niet langer de punchbal zijn van de grillen van wispelturige en gewelddadige Jodenhaters … Wie kan de Joden ongelijk geven? Niemand. (Brabosh.com)


Toen het geweld van Hamas langsheen de grens met Israël werd geïntensiveerd, twitterde VN-coördinator voor het vredesproces in het Midden-Oosten, Nickolay E. Mladenov, op vrijdag: “In het licht van de geplande mars in de Gazastrook vandaag, dring ik er bij iedereen op aan terughoudend te zijn, op een vreedzame manier te werk te gaan, en om escalatie te voorkomen. De VN werken samen met Egypte en haar partners om geweld te voorkomen, alle humanitaire problemen aan te pakken en verzoening te ondersteunen.”

Een dag eerder had EU-ambassadeur aan de Verenigde Naties, Joanne Adamson, in de VN gezegd: “We verwachten van de de-facto autoriteiten in Gaza dat ze hun uiterste best zullen doen om verdere escalatie te voorkomen. De EU dringt er bij alle betrokken actoren op aan zich uiterst terughoudend op te stellen om verder verlies van mensenlevens te voorkomen, escalatie te voorkomen, geen toevlucht te nemen tot geweld en de demonstraties niet op andere manieren te exploiteren. Terwijl we ons het recht van Israël op zelfverdediging herinneren, verwachten we van de Israëlische autoriteiten dat ze het beginsel van noodzaak en evenredigheid bij het gebruik van geweld respecteren. Er zijn ernstige vragen gerezen over het evenredig gebruik van geweld dat moet worden aangepakt door middel van onafhankelijk en transparant onderzoek … Er moeten ook feiten worden vastgesteld met betrekking tot berichten over gewelddadige aanvallen tegen Israël onder het mom van de protesten.”

Berichten”? De EU denkt klaarblijkelijk dat Israël het allemaal zelf in elkaar heeft gezet, ook al erkennen ze iets eerder in de verklaring dat “het lanceren van brandgevaarlijke vliegers en ballonnen nu al meer dan een half jaar voortduurt”. Nu eisen ze onderzoek naar de vraag of Israël “onevenredige kracht” heeft gebruikt tegen deze jihadistische aanvalstorm en roepen Israël op om “terughoudendheid” te betonen?

De VN, de EU en haar lidstaten verkeerden in diepe slaap en negeerden de terroristische brandstichtingen, raketten en algemene vernietiging die de afgelopen acht maanden op Israël gericht waren. Sinds een Hamas-raket recentelijk een Joods huis in Beerjeba heeft verwoest, zijn er tekenen geweest dat Israël eindelijk zou kunnen vergelden en zichzelf daadwerkelijk zou verdedigen. En opeens schieten de Europeanen en de VN wakker en zijn ze weer bij de les want: het enige vooruitzicht van Joden om zichzelf te verdedigen is meer dan ze kunnen verdragen.

De verwoestende ecologische vernietiging werd met geen enkel woord vernoemd in de ellenlange verklaring van de EU-ambassadeur, afgezien van de korte erkenning van de brandgevaarlijke vliegers. De schade aan Israël wordt nog steeds volledig genegeerd.

Zowel Mladenov als Adamson riepen ‘alle partijen’ op om ‘terughoudendheid te tonen’, ook al is er maar één agressieve partij, Hamas, en een andere partij, Israël, die tot nu toe effectief terughoudend is geweest in het op de juiste manier verdedigen van zichzelf en zijn land, uit angst van wat de internationale gemeenschap zou kunnen zeggen en doen.

Israël heeft de islamitische terroristen effectief toegestaan ​​om kostbare landbouwgrond en dieren in het wild te vernietigen en raketten naar Israël te sturen, een van hen vernielde een huis in Beersjeba, waar een moeder en haar drie kinderen zichzelf konden redden. Ouders in heel Israël moeten nu aan hun kinderen uitleggen dat vliegers en ballonnen gevaarlijk kunnen zijn, omdat schijnbare copycats in andere Arabische dorpen nu soortgelijke apparaten naar centraal Israël sturen waar ze, als ze worden aangeraakt door een nieuwsgierig kind, in hun gezicht kunnen exploderen.

Niets van dit alles werd genoemd door Adamson of Mladenov, ook al zijn explosieve speeltjes – zoals deze ballonnen en vliegers – strikt verboden volgens het internationale recht. Het is opmerkelijk hoe prominente vertegenwoordigers van internationale organisaties bepaalde aspecten van het zeer internationale recht, waarvan zij beweren dat ze voorstanders zijn, opzettelijk en met opzet over het hoofd zien, zolang het maar aan hun doelstellingen beantwoordt.

Opzettelijke milieuvernietiging op een nooit eerder geziene schaal, bloeddorstige terroristen die proberen de grensafrastering te doorbreken, zodat ze in Israël kunnen komen en zoveel mogelijk Joden kunnen doden, raketten kunnen afgevuurd worden op Israëlische burgers, terreurtunnels die ondergronds worden gegraven, jonge Israëlische moeders en vaders geboeid en geëxecuteerd of neergestoken alleen omdat ze Joods waren – geen van deze opzettelijke oorlogsmisdaden in strijd met om het even welke toepasbare internationale wetgeving, brachten noch Mladenov noch Adamson ertoe om de Arabieren op te roepen om “terughoudendheid” uit te oefenen in hun begeerte naar Joods bloed.

Nee. Wat hen te pakken kreeg, was het vooruitzicht dat Joden zichzelf zouden verdedigen.

door Judith BergmanBronnen:

♦ naar een artikel van Judith Bergman “Jews Defending Themselves, That’s What Bothers the UN and Europe” van 23 oktober 2018 op de site van MIDA

7 gedachtes over “Joden (in Israël) verdedigen zichzelves, dàt is waaraan de VN en Europa zich ergeren

 1. De Messias heeft NU even geen tijd ?? die is ergens anders in dit onmetelijk universum zijn boodschap aan het brengen ?? tot dan moeten wij HIER zelf onze sores oplossen !

  Like

 2. Dan kennen ze de messias nog niet. Ik wel. De messias komt alle dagen mijn krant (HLN) in mijn brievenbus stoppen. Maar ja, als je geen krant leest zal je mijn messias nooit ontmoeten. 😉

  Like

 3. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  F.ck de EU en F.ck de VN. Wat kun je verwachten van nazaten van de Nazis? Ik vind dat Israël zéér terughoudend reageert op de vele aanvallen op burgers. Mijn geduld is allang op.

  Like

 4. De roepende stemmen in de woestijn.

  Israel kent intussen zijn EU/UN pappenheimers en hun oproepen en laat ze kletsen!

  Ze moeten tenslotte laten zien dat ze ‘iets doen voor al het geld dat ze ontvangen……..en wat is er dan makkelijker dan de Jood te vertellen hoe men zich te gedragen heeft naar EU/UN ‘normen & waarden’ ons allen zo bekend….LOL!

  Like

 5. En dan te bedenken dat joden in Amerika de president de schuld geven van de aanslag op de synagoge. Wat een huichelaars. Hij doet zoveel voor Israël

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.