Palestijnen: dood geen Amerikaanse Joden, alleen Israëlische Joden

In een zeldzame beweging veroordeelde het Palestijnse Ministerie van Buitenlandse Zaken de moord op zaterdag van elf Joden in de  Tree of Life synagoge in Pittsburgh door de antisemiet Robert Bowers. Het ministerie veroordeelde de ‘terreuraanslag’ die “het leven van Joodse Amerikaanse burgers kostte”, verwijzend naar de neo-nazi-ideologie als “gebaseerd op de suprematie van het blanke ras en zijn hegemonie”.

Palestinian Media Watch, een waakhond die de Palestijnse ophitsing en het antisemitisme in de gaten houdt, wees erop dat deze veroordeling van de moord op Joden een opmerkelijke verandering is in de standaard mentaliteit van de Palestijnse Autoriteit (PA), die meestal het tegenovergestelde doet en de Palestijnen oproept om Joden te vermoorden.

PMW merkte op dat PA-beleid al jarenlang is om het conflict met Israël te presenteren als zowel een nationalistische oorlog om Israël te vernietigen als een islamitische oorlog om Joden te vermoorden. Inderdaad, de boodschappen van het leiderschap van de PA sinds het zijn terreurcampagne tegen de Joodse staat startte, was om Israëliërs te vermoorden omdat ze Joden zijn.

Vorige week berichtte PMW over een antisemitische preek waarin een Palestijnse prediker onderwees dat Hitler deel uitmaakte van een reeks mensen die door Allah door de geschiedenis heen waren gezonden om de Joden te straffen vanwege hun slechte gedrag (lees hier op deze blog.)

“Betekent het dat deze veroordeling door de PA van de moord op Amerikaanse Joden dat hun religieuze ideologie een verandering heeft ondergaan en zij de Israëli’s niet langer zullen demoniseren omdat zij Joden zijn, noch de moord op Israëli’s bevorderen omdat zij Joden zijn? Of betekent het dat het nieuwe PA-bericht is: vermoord geen Amerikaanse Joden maar blijf Israëlische Joden vermoorden?”, vroeg PMW zich af.

Talloze Palestijnen roepen op om Joden te vermoorden
PMW heeft tal van voorbeelden opgesomd te beginnen met de terreurcampagne van de PA in 2000, waarin de PA zijn beleid uitsprak waarbij de Israëli’s werden gedemoniseerd omdat zij Joden waren en een roeping hadden om de Israëli’s specifiek te vermoorden omdat zij Joden waren.

Zo verklaarde bijvoorbeeld Dr. Ahmed Yousuf Abu Halabiah, een lid van de Palestijnse Shari’ah islamitische religieuze rechtbanken, op PA TV in 2000 dat “de Joden de Joden zijn, of het nu om de Arbeids- of Likoedpartij gaat, Joden blijven Joden. Ze hebben geen gematigden of voorstanders van vrede. Het zijn allemaal leugenaars … Ze moeten worden afgeslacht en ze moeten worden gedood, zoals Allah zei [in de Koran]: ‘Vecht tegen hen, Allah zal hen door jouw handen straffen. Hij zal ze vernederen en je de overwinning over hen geven.

Hij voegde eraan toe dat “Joden zijn zoals een veer: zolang je erop stapt met je voet, beweegt ze niet. Maar als je je voet van de veer haalt, doet het pijn en straft je.”

Dr. Mahmoud Mustafa Najem, een religieus figuur binnen de Palestijnse Autoriteit zei in 2002 dat “de profeet Mohammed, die de Joden meer dan eens probeerden te vermoorden, door vergiftiging, door hekserij door stenen naar hem te gooien en door allerlei politieke moorden. Hij waarschuwde ons voor de Joden, het kwaad van de Joden en het bedrog van de Joden … Hij voerde oorlog tegen hen en verdreef hen uit Arabië, zeggende: ‘Er zullen geen twee religies in Arabië zijn.’ Hij legde het karakter van de Jood uit in de Koran en in de Sunna (islamitische tradities) zodat we altijd voor hen zouden oppassen en zodat we zouden weten hoe we met de Joden moesten omgaan … Zeg tegen de Joden: ‘Verwacht je kerkhof! Verwacht het laatste gevecht.”

Die Juden sind unser Unglück!
Ibrahim Mudayris, een ambtenaar van het PA Ministerie van Religieuze Trusts en Religieuze Zaken, verklaarde in 2004 dat Allah de richting van het gebed veranderde van de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem naar Mekka omwille van “die [Joden] die de oorzaak zijn van alle rampen op aarde. De reden daarvoor is die [Joden] die hun vergiften op internationaal en regionaal niveau uitspugen, die [Joden] die de reden zijn voor elke ramp van de wereld.”

Dr. Tayseer Al-Tamimi, opperrechter van de religieuze rechtbank van de PA en voorzitter van de Opperste Raad van de Islamitische Wet, verklaarde in 2009 dat “aangaande de Joden, de Heilige Koran zegt dat ze gebrek aan begrip hebben, geen wijsheid bezitten, niets weten, overeenkomsten schenden, enz. Echter, de Joden waren bekend – het was bekend door de geschiedenis heen – dat ze valse claims maken, leugens, valsheid in geschrifte, laster en verzinsels, om hun agressie, landroof, verontreiniging van heilige plaatsen, toeëigening te rechtvaardigen van land, vernietiging van huizen, moord op kinderen, vrouwen en ouderen.”

Imad Hamato, benoemd door Mahmoud Abbas als decaan van de Gaza Al-Azhar scholen, verklaarde in 2015 dat “de mensheid nooit comfortabel zal leven zolang de Joden een alles verwoestende corruptie door het hele land veroorzaken. De mensheid zal nooit in vrede of geluk of rust leven zolang ze het land bederven. Een oude man vertelde me: als een vis in de zee met een andere vis vecht, weet ik zeker dat de Joden erachter zitten. Zoals Allah zegt: ‘Elke keer dat zij het vuur van de oorlog [tegen jou] ontstaken, doofde Allah het. Ze streven door het hele land heen en veroorzaken corruptie, en Allah houdt niet van bedervelingen.”

De Joden die ‘ons’ rampspoed brengen, alle grote rampen veroorzaken enz… doet ons meteen terugdenken aan de nazipropaganda in de vorige eeuw die in de aanloop naar de oorlog, een felle antisemitische campagne opstartte om de Joden te demoniseren en te belasteren met al wat misging in de wereld, in het bijzonder in Duitsland:

Plaatje hierboven: Propaganda affiche van de NSDAP die een toespraak aankondigt van Julius Streicher op 21 april 1932 in de Herkules Velodroom van Nurenberg met als titel “Die Juden sind unser Unglück!’ (De Joden brengen ons ongeluk) [beeldbron: Slide Player]


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinians: Don’t Kill American Jews, Only Israeli Jews” van 29 oktober 2018  op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “PA: Don’t kill American Jews (only kill Israeli Jews)” van 28 oktober 2018 en een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “PA TV sermon: Hitler was sent by Allah to punish the Jews” van 22 oktober 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Palestijnen: dood geen Amerikaanse Joden, alleen Israëlische Joden

  1. Het palestijnse “medeleven” heeft dezelfde waarde als de wesp die “beloofd” niet meer te steken.

    Die mensen zijn zo gestoord dat ze nog echt denken dat er iemand op hun commentaar zit te wachten.

    Hetzelfde geld voor de cynische boodschap van medeleven vanuit Iran!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.