Meotti: Een internationale samenzwering om te zwijgen over Palestijnse Arabische foltering?

Heb ik het mis of werd er een deken gelegd van vreselijke stilte in de westerse media over het nieuwe ongehoorde rapport over de Palestijnse marteling van de mensenrechtenwacht? Human Rights Watch heeft licht geworpen op de manier waarop de Palestijnse Arabieren elkaar afslachten: “Marteling is het regeringsbeleid van Hamas en de Palestijnse Autoriteit“, zegt het rapport.

Ze onthullen in detail wat de Palestijnse Arabieren doen met tegenstanders en critici. “In de 25 jaar sinds de Palestijnen een zekere mate van zelfbestuur hebben gekregen over de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, hebben hun autoriteiten machinerieën van onderdrukking ingesteld om dissidenten te verpletteren, onder meer door het gebruik van foltering”, vervolgt het rapport huiveringwekkend.

Dit rapport is het resultaat van een tweejarig onderzoek door Human Rights Watch en is gebaseerd op 86 zaken op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza. “Uit het rapport blijkt dat de Palestijnse autoriteiten stelselmatig mensen arresteren wiens vreedzame taal hen niet bevalt en de gevangenen martelen.” In één geval “sloegen ze hem (een gevangene, GM), sloegen zijn lichaam tegen de muur en hielden hem bij de nek, dreigden hem met een plastic slang te slaan en hem in pijnlijke stressposities te plaatsen en hem te onderwerpen aan shabeh of positionele marteling .”

Waar zijn de beroemde ‘Vrienden van Palestina’? Is deze marteling ook de schuld van Israël? Is het Israël dat ervoor zorgt dat de Palestijnse Arabieren elkaar martelen?

En waar is Europa, altijd bereid om Israël te beschuldigen van ‘mensenrechtenschendingen’? Waar zijn de media, die beweren dat “Israel Ahed Tamimi martelt” en die op hun homepages om het even welk belachelijk verhaal publiceren dat Israël in een slecht daglicht stelt? Waar zijn de Verenigde Naties, die vorige week een schandelijke discussie organiseerde over het opleggen van sancties tegen Israël, met de hulp van een Israëlische, nuttige idioot van Betselem?

De westerse media moeten niet verrast zijn over dit rapport. Nadat Hamas in 2007 Gaza overnam, executeerden zijn handlangers de Fatah-aanhangers door ze levend van de daken van hoge gebouwen te werpen en de schutters van Hamas reden op hun motorfietsen en sleepten de lichamen van deze tegenstanders achter zich aan.

Waar waren de media toen?

Na het lezen van dit rapport, zeg ik dat we geluk hebben dat er nog geen ‘Palestijnse staat’ is gecreëerd. Die zou, zoals het de facto is, een ander Afghanistan zijn geweest.

Plaatje hierboven: Nationale Veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit (NSF), zowat 42.000 soldaten (in 2007), zijn berucht om hun gebruik van disproportioneel geweld en terreur jegens de eigen bevolking in de door de PA geleide Arabische semi-autonome gebieden (Area A en -B) in Judea & Samaria. De Palestijnse NSF, die in 1994 werd opgericht als onderdeel van de Oslo Akkoorden, werd opgeleid, bewapend en uitgerust door de VS en de Italiaanse Carabinieri.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “A conspiracy of silence on Palestinian Arab torture – If there ever is a Palestinian Arab state, here is a taste of what hapless Palestinian Arabs can expect” van 28 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelPalestinian forces accused of torturing critics in West Bank and Gaza” van 23 oktober 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelTwo Authorities, One Way, Zero Dissent – Arbitrary Arrest and Torture Under the Palestinian Authority and Hamas” en een artikel van Amy Braunschweiger en Omar Shakir “Interview: How Palestinian Authorities Crush Dissent” van 23 oktober 2018 op de site van Human Rights Watch (HRW)

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Human Rights Watch: ‘Palestina’ is een politiestaat; Westen moet stoppen met hulp te sturen” van 26 oktober 2018 [lezen]

2 gedachtes over “Meotti: Een internationale samenzwering om te zwijgen over Palestijnse Arabische foltering?

  1. Ja, klopt, want ik kan er amper iets van over vinden in de MSM, in NL en ook in Duitsland niet..

    Like

  2. Eerst hulde aan HRW die over zijn eigen donkere schaduw is gesprongen en de échte martelaren openbaar maakt….met als resultaat? Nada!

    Dit is een boodschap die ze in het westen met hun valse narratief absoluut niet willen horen want dan valt hun hele zorgvuldig opgebouwde kaartenhuis van die ‘vreedzame palestijnen & moordende Israeli’s als een pudding in mekaar.

    Dus, wees niet verbaasd als deze HRW ‘openbaring’ niet meer dan een eenmalige proefballon was, waarna ze weer in hun oude gewoonten terug zullen vallen want moordende palestijnen & vreedzame Israeli’s verkopen slecht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.