Palestijnse Autoriteit kant zich tegen autonomie in Judea & Samaria want ‘héél Israël is van ons!’

De 84-jarige Salim al-Zanoun ook gekend met zijn nom de guerre Abu al-Adib, één van de oprichters van Al Fatah en sinds 1993 voorzitter  van de Palestijnse Nationale Raad (PNC) aka het parlement van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), prees op zondag j.l. de weg van ‘verzet’ tegen Israël door de jaren heen.

Salim Al-ZanounZanoun, sprekend op de PLO-bijeenkomst van de centrale raad in Ramallah, zei dat het verzet en de standvastigheid van de Palestijnen in de afgelopen 100 jaar hebben geleerd dat het Palestijnse volk en zijn leiderschap in staat zijn om de uitdagingen en de prijs die ermee gemoeid zijn aan te kunnen.

Zanoun voegde eraan toe dat het hele Palestijnse volk, vrouwen, kinderen, jong en oud, de Palestijnse rechten niet zouden afstaan of verkopen voor geld (een hint naar het Amerikaanse vredesplan) en zich zouden blijven vastklampen aan hun land uit loyaliteit aan de shaheeds (martelaars) en het offer van de gevangenen en de gewonden.

Hij voegde eraan toe dat de Centrale Raad van de PLO de hoogste belangen van het Palestijnse volk moet beschermen in zijn resoluties, zijn basisprincipes bewaart, inclusief zelfbeschikking, het ‘recht op terugkeer’ en de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat met Jeruzalem als hoofdstad.

Zanoun riep ook op om de territoriale en politieke eenheid van ‘Palestina’ te verdedigen en om pogingen te ondermijnen om Judea en Samaria te scheiden van de Gazastrook en autonome heerschappij te vestigen in Judea en Samaria.


Plaatje hierboven: Mahmoud Abbas wil helemaal geen autonome staat op de Westelijke Jordaanoever, aka Judea & Samaria. Abbas wil héél Israël hebben, bij voorkeur zonder Joden erin. Capice?!


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “PA against autonomy in Judea and Samaria – Head of Palestinian National Council says PLO must thwart an autonomous rule in Judea and Samaria” van 29 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Palestijnse Autoriteit kant zich tegen autonomie in Judea & Samaria want ‘héél Israël is van ons!’

 1. Uiteraard, héél Israël. Waarom niet héél het Midden Oosten? Ze prijzen zichzelf steeds meer uit de markt met hun imbeciele eisen. Zowel hun geloofsbroeders als het Westen kotsen hen uit. Nu de geldkraan lekker dicht en eens zien hoeveel babbels er overblijven.

  Like

 2. De palestijnse autoriteit?

  Is er nog iemand die hen nog serieus neemt….behalve Mogherini & co.

  De Arabische landen gaan (eindelijk) steeds meer openlijk met Israel om en “”palestina”” verzinkt steeds meer in haar eigen fantasie met de bijbehorende haat tirades & obstructies door onverkozen leiders en hun suicidale helpers.

  Geliked door 1 persoon

 3. Sterker nog Marlies en Shapira. In geheel de geschiedenis is er NOOIT een palestijns volk geweest. Behalve dan de Filistijnen van 3000 jaar geleden.
  De bewoording: Palestina is pas veel later (1000 jaar) door de toenmalige bezetter Rome; ingevoerd.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jammer !! de pipistijners geven bij monde van oppersmurf Abbas aan dat ze de Oslo-akkoorden willen opzeggen ! Fatah en Plo weer als terreur-organisatie ? regeren vanuit tunesie of libie?? hamas regeert al vanuit iran en qatar ! de arabieren in gaza en Judea-Samaria mogen weer dienen als kannonenvoer !!
  trieste helden die shaheeds !

  Like

Reacties zijn gesloten.