Minstens 8 doden en vele gewonden in aanslag op synagoge in Pittsburgh, VS

Plaatje hierboven: De synagoge Tree of Life in Pittsburgh waar vandaag een aanslag werd gepleegd [beeldbron: 1011 Now]

Laatst bijgewerkt: heden 19u47

Een man opende het vuur op een Joodse gemeenschap die was samengekomen voor Shabbat-diensten op zaterdagochtend in Pittsburgh, Pennsylvania, waar een brit mila aan de gang was, in een van de dodelijkste antisemitische aanvallen in de moderne Amerikaanse geschiedenis. Op het ogenblik van de aanslag namen er ongeveer 80 mensen deel aan de dienst.

Afhankelijk van de bronnen zouden er tussen de 8 en 11 mensen zijn doodgeschoten, waaronder minstens één van de politieagenten die zich naar het toneel haastte en verschillende anderen verwondde. De dader begon zijn aanval kort na het begin van de diensten. Hij gaf zich na een vuurgevecht over aan de politie.

De schutter zou ‘al deze joden moeten sterven‘ en andere antisemitische slogans toen hij de Tree of Life synagoge binnendrong, een conservatieve congregatie in de stad en begon te vuren, meldden lokale media. Het kwam tot een vuurgevecht met politieagenten en barricadeerde zichzelf in het gebouw voordat hij naar verluidt zich overgaf. Er wordt gezegd dat hij gewond is…

KDKA-TV, een lokale nieuwspost, zei dat de bronnen de verdachte identificeerden als Robert Bowers, een blanke man van 46 jaar oud. Naar verluidt schreef hij antisemitische en anti-immigranten samenzweringen op Gab, een alt-rechts sociaal netwerk vergelijkbaar met Twitter. Zijn laatste bericht luidde: “HIAS haalt graag indringers om onze mensen te vermoorden. Ik kan niet toekijken hoe mijn mensen worden afgeslacht. Schroef je optica, ik ga erin.”

HIAS is een Amerikaans-joodse non-profitorganisatie die humanitaire hulp biedt aan vluchtelingen en immigranten. Een onbekend aantal mensen raakte ook gewond bij de schietpartij, waaronder politieagenten, volgens de autoriteiten. De synagoge bevindt zich op de hoek van Wilkins en Shady Avenue in de wijk Squirrel Hill, ongeveer 10 minuten van het centrum van Pittsburgh. In de buurt wonen veel Joden.

Plaatje hierboven: De Synagoge van de Tree of Life is gelegen op de kruising van Wilkins en Shady Avenue’s in de Joodse dicht bevolkte wijk van Squirrel Hill, op ongeveer 10 minuten van het centrum van Pittsburgh. Het beschrijft zichzelf op zijn website als een traditionele, progressieve en egalitaire congregatie [beeldbron: Ynet]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Eichner “8 dead in shooting at Pittsburgh synagogue – Armed assailant opened fire at Tree of Life Congregation synagogue in Pittsburgh, Pennsylvania, killing 8 people; 3 more police officers shot before attacker apprehended; the attacker, a white male, reportedly yelled ‘all Jews must die’.” van 27 oktober 2018 op de site van Ynet News”

♦ naar een artikel van Michael Wilner “Shooting at Pitsburg Synagogue kills 11” van 27 oktober 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelYelling ‘all Jews must die,’ gunman kills 8 at Pittsburgh synagogue” van 27 oktober 2018 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Minstens 8 doden en vele gewonden in aanslag op synagoge in Pittsburgh, VS

 1. Een vraag: Is de moordzuchtigheid van die lieden nog te stoppen? Of gaan we op-
  nieuw een holocaust in?
  Wanneer ik naar het huidige jaartal op mijn Loeach kijk; en er 215 jaar bij optel; kom ik op +/_ 6 jaar van het einde van de “zesde dag” na de Schepping.
  Onze Redder JaH Shuah ha Massiach is komende!
  Goede week.

  Like

Reacties zijn gesloten.