Voor de verandering veroordeelt de VN ipv Israël nu eens Frankrijk voor verbod op de niqab

Plaatje hierboven: Deze foto toont een vrouw in de Franse stad Tours die een niqab draagt (voorlopig nog zonder Kalashnikov geweer, zie onderaan) ​​tijdens protesten over pogingen van de Franse regering om islamitische volledig gezichtsbedekkende kleding te verbieden [beeldbron: Press TV]

In twee monumentale beslissingen constateerde het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties dat Frankrijk de mensenrechten van twee vrouwen schond door hen te beboeten voor het dragen van de volledig bedekkende islamitische niqab. Dit was ook een van de weinige keren dat Israël niet het doelwit was van een veroordeling door de UNHRC.

In de veroordelingstekst van de UNHRC staat: “De commissie constateerde dat het algemene verbod op het dragen van de nikab in het openbaar geïntroduceerd door de Franse wet het recht van indieners om hun religieuze overtuigingen te beleven, disproportioneel geschaad werd en dat Frankrijk niet voldoende had uitgelegd waarom het noodzakelijk was om deze kleding te verbieden.

In het bijzonder was het Comité niet overtuigd door de bewering van Frankrijk dat een verbod op gezichtsbedekking noodzakelijk en evenredig was vanuit het oogpunt van veiligheid of om het doel van ‘samenleven’ in de maatschappij te bereiken. Het Comité erkende dat staten kunnen eisen dat personen hun gezicht in specifieke omstandigheden laten zien voor identificatiedoeleinden, maar waren van mening dat een algeheel verbod op de niqab daarvoor te groot was.

Het Comité concludeerde ook dat het verbod, in plaats van het beschermen van volledig gesluierde vrouwen, het tegenovergestelde effect zou kunnen hebben door hen te beperken tot hun huizen, hun toegang tot openbare diensten te belemmeren en hen te marginaliseren.

De volgende stap is dat Frankrijk binnen 180 dagen verslag uitbrengt aan de commissie over de actie die het heeft ondernomen om het besluit van de commissie ten uitvoer te leggen, inclusief compensatie van de twee indieners en maatregelen die zijn genomen om soortgelijke schendingen in de toekomst te voorkomen, onder meer door herziening van de wet in kwestie .

Alles wat wij daarop te zeggen hebben is, Bienvenue dans notre club


Plaatje hierboven: Vrouwelijke leden van de Al Khansaa Brigade in een niqab gevechtskledij. Deze terreurgroep is een volledig vrouwelijke politie of religieuze handhavingseenheid van de terreurorganisatie Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL/Daesh/ISIS), opererend in Raqqa en Mosoel. De brigade werd gevormd in het begin van 2014 en is blijkbaar vernoemd naar Al-Khansa, een vrouwelijke Arabische dichteres uit de vroegste dagen van de islam [beeldbron: Middle East Institute]


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “UN Human Rights Committee Condemns France for a Change” van 24 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

4 gedachtes over “Voor de verandering veroordeelt de VN ipv Israël nu eens Frankrijk voor verbod op de niqab

  1. Nog Wranger !!
    de OIC(organisatie islamitische landen) zet al jaren via slinkse omwegen de leden van ECHR(european comission for human rights) onder ernstige druk om iedere mogelijk kritiek , commentaar of mening over Islam,Koran,mohammed strafbaar te stellen ! delen van shariawetten worden onmerkbaar en slaafs door “brussel” bij u binnengeloodst !!! kijk -YouTube-ECHR !!

    Like

  2. Waar bemoeien ze zich mee.

    Laten ze zich eens bezighouders met échte mensenrechten schenders = 80% van hun leden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.